Burger is niet uitgesproken tegen megastallen? Ja, onder voorwaarden

De Nederlandse burger wil een toekomstbestendige veehouderij met het accent op duurzaam. Megastallen kunnen wat hem betreft, als de overheid maar de juiste eisen stelt. Voorkeuren? Ja, de veestal met open zijwand is écht een aanwinst voor het landschap.

Deel dit topic

Reacties

brabo
"Voorkeuren? Ja, de veestal met open zijwand is écht een aanwinst voor het landschap."

De meeste stallen staan vanaf de weg gezien er haaks op, dus dan zou je meer hebben aan een open voorgevel. Hier staat de stal wel evenwijdig op slecht 5 meter vanaf de openbare weg. Je wilt niet weten hoeveel fietsers er elk jaar wel niet stoppen om even binnen te gluren.
jan is hobbyboer
Quote:
@brabo: 5 meter vanaf de openbare weg

Pas maar op dat ze niet over het inademen van fijnstof beginnen te piepen, heb je dat weer 😄
+1
brabo
Quote:
@jan is hobbyboer: dat ze niet over het inademen van fijnstof beginnen te piepen,

hier komt niet zoveel verkeer door de straat, dus ik denk niet dat onze koeien last hebben van het fijnstof van de auto's 😄
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@brabo: de veestal met open zijwand is écht een aanwinst voor het landschap.

Nou, daar zijn de ambtenaren hier het niet helemaal mee eens... Hier dient er een heel bos binnen het bouwvlak ingetekend te worden om de geplande stal aan het zicht te onttrekken.
jan 1
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Nou, daar zijn de ambtenaren hier het niet helemaal mee eens... Hier dient er een heel bos binnen het bouwvlak ingetekend te worden om de gepla

Dat wilden ze hier ook,bomen enz om de stal,ik was er pertinent op tegen,Heb ambtenaren uitgelegd dat onze(zicht) stal (geheel open aan 4 kanten)zijwand hoogte 4, mtr een stal is waar de burger de melkkoeien moet kunnen zien en bewonderen 365 dgn in het jaar.(50 mtr vanaf fietspad)Geen verstoppen achter groen,maar open naar de burger is mijn motto.
Werd gewaardeerd,en nu wordt zelfs verwezen naar onze stal hoe het ook kan.
Maw een goed woordje doen voor jezelf kan geen kwaad..
brabo
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: ier dient er een heel bos binnen het bouwvlak ingetekend te worden om de geplande stal aan het zicht te onttrekken.

hier had de gemeente ooit al eens een rijtje eiken in de berm gezet dus die ontrekken het zicht. Wel lastig dat ze zo kort bij staan, de takken hangen tot over de dakgoot waardoor deze regelmatig gereinigd moet worden.
Melkveehouder6
@brabo
Heeft de gemeente bij ons ook eens geprobeerd. Echter de grondkwaliteit was zo slecht dat die bomen allemaal dood gingen.
Na 3 herplanten hebben ze het opgegeven...
+1
meelezer10
Quote:
@Melkveehouder6: de grondkwaliteit was zo slecht dat die bomen allemaal dood gingen.

Dat dachten ze maar waarschijnlijk gingen ze om een andere reden dood. En nu niet doen of je neus bloed melkveehouder6. 😄
brabo
Quote:
@Melkveehouder6: Na 3 herplanten hebben ze het opgegeven

aan de andere kant van het dorp wilde ze dit ook, maar telkens na het aanplanten werden ze zomaar spontaan omvergereden met een trekker. Daar zijn ze ook een aantal keren herplant, maar uiteindelijk staan er nog steeds geen bomen.
ijssel
Volgens mij is de Nederlandse burger op dit vlak compleet de weg kwijt,hoeveel (weidegang) heeft de gemiddelde hond ?.ik denk 2 keer 10 min per dag om vervolgens weer de rest van de dag binnen te zitten.
+5
lkool
Maak het probleem niet groter dan het is. De gemiddelde burger is de weg niet kwijt, die hoor je ook niet. Die heeft ook bewondering voor de boer.
Een kleine groep is de weg kwijt. Dat is wel de groep die het hardst van de toren blaast.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij , megastallen en overheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0