Topprijs tulip sale 34000 euro

Hoornloze Kingboydochter veilingtopper
Holec Joki, dochter van Kingboy en voorzien van zowel de roodbont- als de hoornloosheidfactor, was met 34.000 euro de veilingtopper van de Tulip Sale.

Onder veel belangstelling kwamen 62 veilingdieren onder de hamer van veilingmeester Michael Taaffe. Gemiddeld brachten zij 6400 euro op. Daar droeg Passion Silver Jazz zeker aan bij. Voor de hoornloze Silverdochter werd met 28.500 de tweede hoogste prijs betaald. Silver was het bewijs dat er voor topfokkerij internationale aandacht is. Jazz werd geboren in Zweden, is afkomstig uit de Amerikaanse koefamilie van Clear Echo Ramos 1200 en verhuist naar Groot Brittannië.

Lage melkprijs nauwelijks effect op veilinggemiddelde

‘Er zijn kopers uit Nederland, Italië, Duitsland, Ierland, Zwitsersland, België en zelfs uit Polen dit jaar’, zo vertelt veilingorganisator Adolf Langhout na afloop. Volgens Langhout had de huidige lage melkprijs maar een beperkt effect op de gemiddelde verkoopprijs. ‘Internationaal werken veehouders al jarenlang met schommelende melkprijzen en in slechte tijden zakken de prijzen echt niet dramatisch. Dat is hier ook echt niet het geval. Het is de nieuwe realiteit, melken voor internationale melkprijzen waarbij fokkers en melkveehouders ook in lastige tijden blijven investeren.’

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Overgenomen van veeteelt .nl
hekkie
Ben afgelopen zomer naar de veiling in damwoude geweest voor "gewone "vaarzen werden topprijzen betaald 2500 en meer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melken , melkprijs , polen , veehouders , melkveehouders en fokkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1