Laser moet ganzen verjagen

DEN HAAG -
De regering gaat provincies stimuleren om ganzen te verjagen met een laser in plaats van de dieren te vergassen. De zogeheten Agrilaser moet de vogels veilig, diervriendelijk en goedkoop verdrijven van akkers en andere gebieden waar de ganzen ongewenst zijn.

De stemming vond deze week plaats tijdens het begrotingsdebat van het Ministerie van Economische Zaken over het Diergezondheidsfonds. De motie om vergassing te vervangen door lasers is afkomstig van Marianne Thieme, fractievoorzitter en Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren, en D66-lid Fatma Koser Kaya. Onder meer de PvdA, SP, D66 en PVV steunden de motie.

Vergassing en afschot

lees verder..

telegraaf.nl/binnenland/24860212/…

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Die ganzen gaan toch ergens zitten...De gebieden waar ganzen wel gewenst zijn is voor ganzen niets te halen dus daar zie je ze niet.
Zo'n Agrilaser werkt mooi in (schemer)donker, overdag heb je er niets aan dus zitten ganzen evnegoed nog in het gewas te vreten, trappen en schijten.
Freriks
Zo'n reactie had ik ook al. Dus mogen die lasers niet in de buurt van natuurgebieden enz.
ijssel
Ze mogen van mij in de tweede kamer ook wel zon laser aanschaffen,daar zitten ook veel opvreters waar de gem boer last van heeft
+1
buorman
Sterker nog, ik durf de stelling aan dat de gakkende gansjes in de tweede kamer agrarisch Nl meer kosten dan de echte ganzen ooit aan schade zullen berokkenen.
De schade door ganzenschade is miljoenen, al die onzinnige wet en regelgeving met de daarbij behorende accountant en adviseurskosten kon wel eens een veelvoud zijn.
Titus de Wolff
Zolang die lasers niet in staat zijn om die ganzen en smienten te verdoven blijft het tegenstrijdig aan de boodschap van wereldverbeteraars om voedsel niet te verspillen.
jan w
Met een laser los je het probleem niet op!
En het probleem is: Dat er veel te veel zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ganzen , pvv , vogels , dieren , d66 , diervriendelijk en vervangen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1