Illustratie van: stannetje96

'Onvoldoende voorraad zal prijs kunstmest opdrijven'

Kunstmestleveranciers verwachten stijgende prijzen voor Kunstmest. Dit komt omdat boeren afwachtend zijn met de voorkoop. De verwachting is dat in het voorjaar veel melkveehouders en akkerbouwers tegelijk gaan bestellen. Ook is de productiecapaciteit ontoereikend om voldoende voorraad te maken.

Deel dit topic

Reacties

friesboertje
2 weken geleden de silo al laten volblazen. 😄
Marco de 1ste
Met andere woorden koop Nu NU NU. Want geld nu.
+2
HFfan
Komt door de brand bij DSM 30 september 2015. Zit nog voldoende in opslag en de olieprijs is laag, dus zal wel meevallen.
ronny 2
Ze moeten blij zijn dat we bestellen volgend jaar.
kan wel eens wat minder worden
+1
oldhuus
Ja je kunt beter je kunstmestsilo leeg hebben als de voersilo, je gras gaat echt niet dood als je een keertje niks of de helft strooit.
spotmelker
Quote:
@oldhuus: je gras gaat echt niet dood als je een keertje niks of de helft strooit.
Zulke (onbedoelde) 'proefveldjes' heb ik genoeg ervaren. Gewoon op maat strooien en nooit je grasopbrengst/kwaliteit verklooien met dergelijke zuinigheid.
+1
oldhuus
Hangt er ook een beetje van af denk, zal toch langzaam moeten afbouwen, een 100% grasrantsoen gaat dat makkelijker er zit gewoon meer stikstof in de drijfmest dan.
Maar 400kg kas strooien in Maart denk dat je dan met 2x 100 4 weken er tussen net zoveel opbrengst hebt.
ronny 2
Dit heeft niks met zuinigheid te maaken
Deutzrijder
Verkooppraatje.
storm
Een aantal jaren geleden hetzelfde praatje, ik meen in 2009 of jaar eerder of later en ken ook wel boeren die daarom kunstmest bestelden voor een prijs die veel te hoog was. In het voorjaar was de kunstmest gewoon beschikbaar voor een veel lagere prijs!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kunstmest , voorjaar , melkveehouders en productiecapaciteit geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1