NZO: Ontbossing? Nederlandse koe eet vooral gras

De Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) verweert zich tegen de gedachte dat de Nederlandse melkveehouderij veel soja zou gebruiken en daarmee ontbossing bevordert.

Deel dit topic

Reacties

+2
kanniewaarzijn
Laat ze dit ook in de landelijke kranten publiceren.
gerrie-hul
@ kanniewaarzijn Of bij DWDD Als tegenwicht van het lulverhaal van Klaver
Doen ze niet want ze zijn bang voor hun ego
+3
zeppmann
Vertel er ook bij dat het krachtvoer voor 85% bestaat uit afval van de voedingsmiddelen industrie en de veevoersoja het uitgeperste restproduct is van de sojaolie productie. Allemaal producten waar een mens niets mee kan en waar een herkauwer waardevolle voedingsmiddelen van kan maken.
+1
jop456


FAO beveelt zuiveleiwitten aan





Wereldvoedselorganisatie FAO gaat de consumptie van eiwitten uit zuivel aanbevelen. Een FAO-expertpanel stelt dat deze een grotere voedingswaarde hebben dan plantaardige eiwitten.

Aanleiding voor de wijziging is een verbeterde methode om de kwaliteit van eiwitten te bepalen. Deze techniek toont volgens de Nieuw-Zeelandse professor Paul J. Moughan aan dat plantaardige eiwitten worden overgewaardeerd.

De aanpak die tot op heden wordt gevolgd om de kwaliteit van eiwitten te bepalen, kent namelijk een aantal tekortkomingen. Die liggen onder meer bij de wijze waarop de verteerbaarheid van aminozuren wordt bepaald.

Betere kwaliteit
Op basis van de nieuwe methode is de kwaliteit van zuiveleiwitten 10 tot 20% hoger dan plantaardige eiwitten.

'Dank zij de deze hoog gekwalificeerde eiwitten is een geringere hoeveelheid eiwit nodig om aan de aanbevolen hoeveelheden aminozuren te komen. Dat is een uitstekende manier om ondervoeding te voorkomen', geeft Moughan aan

@Nieuwe oogst
pieta
Quote:
@jop456: dat plantaardige eiwitten worden overgewaardeerd.

Dat zie je aan de meeste veganisten zo ook wel. 😄 Ze hebben niet voor niets zo'n verkiezing. De uitzondering bevestigt de regel.
Greetje
Ik vond Klaver over vleeseten heel redelijk en mild, zeker voor de diehard vegetariërs veel te soft.

Dat een door de wol geverfde journalist als van Nieuwkerk geen kritische vragen stelt over wat Klaver beweert over soja, is gewoon omdat hij dat niet weet.

Dat een nederlandse koe vooral gras eet, dit is echt een taak voor ons als sector.

Ik denk dat zelfs veel VARA kijkers dat best van ons willen aannemen als we het uitleggen, maar dan moeten we dat wel DOEN!!
+1
DJ-D
We hebben niemand die dat kan, dat is het probleem.
gerrie-hul
@geertje Probeer maar eens bij de vara in een live uitzending te komen om dit aan de kaak te stellen Het is toch bekend hoe de vara is

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , melkveehouderij , soja en ontbossing geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0