3.12.2015 Faillissement ARJAN PONS Gouderak uitgesproken

Ondanks vorige week nog smeuiige verhalen oa over de israelische fokkerij op dit forum is nu het financiele doek gevallen voor de Gouderakse veefokker, vooral bekend geworden door Ponsstar Shogun, van wie we helaas nog steeds geen opvolgers zien...............

Deel dit topic

Reacties

de hoef
Heeft nog ontelbare bv s ,gaat waarschijnlijk gewoon verder
+1
weurding
bv's ,tís net kweek, altijd wel een scheut die weer boven komt
pieko
drimble.nl/bedrijf/gouderak/…
Even door scrollen kom je de ponsstar bedrijven tegen. LET OP, sommige bedrijfsnamen beginnen niet met Ponsstar maar lijken onschuldig
global genetics
Dit heeft te maken met een mestboete van dienst regelingen van 196000 euro, de vraag was of ik die wilde betalen? Aangezien het hier om bestuursrecht gaat moet je betalen voor de procedure in gang wordt gezet. Het bestuur heeft toen besloten om de werkmaatschappij te laten gaan.

Arjan pons
puddingbroodje
Juistem!
spotmelker
Quote:
@global genetics: Aangezien het hier om bestuursrecht gaat moet je betalen voor
Het is dus niet meer vertrouwd om je hele hebben en houwen risico te laten lopen voor een misplaatste sanctie vanuit de mestwetgeving die je in een bananenrepubliek nog niet verwachten zou.
pieko
Komma vergeten? 1960,00 Of zit AJ P in de mesthandel?
Coen
Schandalig, dat dit allemaal zo kan in onze bananenrepubliek 😞

wij moeten een boete ook betalen, als je niet-schuldig bent krijg je het wel weer terug
bestuurders volledig aansprakelijk stellen voor deze zaken en niet afwentelen 😞
-1
Zoeiton2
Wat is jullie verdienmodel Arjan? Melk hebben jullie al vele jaren niet meer geleverd. Sperma koopt niemand van jouw. Embryo's ook niet. En wel een veestapel die iedere dag gevoerd moet worden.
+3
arjan_kok
Jij ben zo verschrikkelijk nieuwsgierig dat je dat niet eens meer verbergt !!
+2
weurding
Vond het ook al behoorlijk kortaan en eigenlijk ongepast, stel dan je vragen via pb
+2
de hoef
Quote:
@Zoeiton2: Sperma koopt niemand van jouw.

heb er sperma van gehad ,volgens mij twee euro rietjes ,heb er knappe koeien van lopen
maar geen 4% eiwit
+7
global genetics
Zoeiton2, dat vraag ik aan u toch ook niet.

Groeten,
Arjan.
cs-agrar
Als niemand ooit iets vraagt komen we nergens, moet er toch een beginnen. De vraag wordt wel erg scherp gesteld, dat dan weer wel
MARTIJN G
Dit is een normale vraag. Bij de meeste boeren kun je het gewoon invullen melk + O&A. Dit is bij jouw niet het geval wat melk je dan uit?
+1
global genetics
Waarom moet je alles van een ander weten Martijn? Ik stel deze vraag ook niet aan je, en weet je waarom niet, omdat mij dat niets aangaat. Wat ik nog wil opmerken is het volgende. Als je 100 boeren met elkaar vergelijk zijn de verschillen groot. Dat je het gewoon kunt invullen is lulkoek.
Groeten,
Arjan.
Zoeiton2
Ik hoop Arjan dat op het moment dat ik op een openbaar forum een naam plaats van een ondernemer met een gezin in jouw positie, kennelijk een faillsement , dat die persoon dan mij hard op mijn bek komt slaan. Waarom ik vraag wat je verdien model is is omdat je doet deed voorkomen dat je heel veel molk en dat aan een fabriek leverde terwijl ik wel eens gelezen heb dat je al jaren geen melk meer levert. Ook zie ik je stieren nooit in de verkooplijsten en je vraagt maar een paar euro dus daar moet ook geld bij. Verder heb je natuurlijk de zaak belazerd met de melkcontrole en de stamboek inschrijving. Samen schreeuwt wel moord en brand dat CRV niet deugd maar ondertussen zetten ze jouw cijfers ook op hun saait. Kijk een naar de geweldige ponssatar Sunflower. -500 melk 88 benen - 65 levensduur -90 klauwgezondheid. Moet ik doorgaan?
+2
de hoef
Anoniem je gal spugen ,dan ben je ook een watje
+2
casev
Idd!
speciaal een account aangemaakt op dit forum om een beetje annoniem iemand die al op de grond ligt nog even een paar trappen na te verkopen? Dapper hoor!
weurding
Quote:
@Zoeiton2: saait.

wie saait zal oogsten
+1
bourks
En dan met zulke cijfers gewoon reservekampioen worden............
Zoeiton2
En nu? Nu zijn ze reserve kampioen. En dan?
Zoeiton2
En nu? Nu zijn ze reserve kampioen. En dan?
noordhollander
Zoeiton draaft een beetje door de cijfers van sunflower zijn niet door samen maar crv gemaakt en shogun was the one en only grappige fokstier uit gouderak afkomstig verder bleef t bij de fabeltjes van arjen
ijssel
Zoeiton2 kan de naam nog niet eens goed spellen(ponssatar sunflower?),dus veel verstand zal die er wel niet van hebben.
global genetics
Waar het hier gaat is het volgende. Januari 2012 kreeg Ponsstar Top-Cow BV mestcontrole van de NVWA. De mestvoorraad geef je op voor 31 januari, deze mestvoorraad moet je schatten. Iedere boer weet als je 1000 kuub vaste mest heeft liggen (vers) en je kijkt een half jaar later dat de mesthoop door vertering krimpt. Als je de hoop meet is die nog maar ruim de helft. Dat verbroeide vaste mest na ruim een halfjaar is geslonken en per kuub veel meer inzit gaan de heren aan voorbij. Het resultaat was dat ondanks dat er geen kuub was afgevoerd Ponsstar Top-Cow BV een boete kreeg. De hoop mest wordt opgemeten ( lengte x hoogte x breedte). Dat een kuub vaste mest vers of verteerd iets heel anders is gaan de heren aan voorbij. Verse vaste mest is iets anders als oude vaste mest. Het resultaat was dat je in theorie mest tekort komt, dus een boete voor fosfaat en stikstof. Dus ging Ponsstar Tow-Cow BV naar de klote. Waar ik voor waarschuwen wil is het volgende. Krijg je een bestuursrechtelijke boete dan moet je eerst betalen voor je gaat procederen, als je dat niet doet of niet kan leggen ze beslag. In het geval van Ponsstar Top-Cow BV niet erg want die heeft niets. Anders ligt het in een maatschap of vof zit, dan zijn de rapen gaar.Als ze beslag bij je leggen geven ze dit ook door aan de hyphotheekhouder, deze geef je vier weken de tijd om het op te lossen anders zeggen ze de hyphotheek op. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is.

Groeten,
Arjan
oldhuus
Quote:
@global genetics: Tow-Cow BV naar de klote

Ik vind het allemaal maar ingewikkeld al die bv-tjes, geeft dat niet enorme overheadkosten ene rompslomp?
+1
Wilbert
Erg sympathiek dat je je verhaal hier deelt, wordt gewaardeerd! Snap dat het vervelend is, boete staat in geen verhouding met je bedrijfsomzet.
Inhoudelijk vind ik je verhaal nogal rammelen. Je moet wel een hele grote hoge hoop mest hebben die er al heel lang ligt om zo'n hoge boete te krijgen, er van uitgaande dat je verhaal klopt. Als je voorraad iets afwijkt van opgegeven, maar de rest klopt, dan krijg je echt niet zo'n hoge boete. Wat was er nog meer niet in orde? Kunnen we allemaal van leren.
Ps. Als je een rammelend verhaal hebt, kan zelfs LTO het niet mooier maken.
+1
cs-agrar
Quote:
@Wilbert: Inhoudelijk vind ik je verhaal nogal rammelen. Je moet wel een hele grote hoge hoop mest hebben die er al heel lang ligt om zo'n hoge boete te krijgen, er van uitgaande dat je verhaal klopt. Als je voorraad iets afwijkt van opgegeven, maar de rest klopt, dan krijg je echt niet zo'n hoge boete.

Ben nooit bij Pons geweest, wel filmpje van gezien. Als je veel dieren op grup houdt, heb je ook aardige berg mest. En het klopt dat die berg inklinkt en daardoor gehalten/m3 toenemen. En daar zijn nog wel wat handigheidsjes aan te verbinden.
George
Quote:
@Wilbert: rammelend verhaal hebt, kan zelfs LTO het niet mooier maken

Als ik de laatste tijd zie wat er allemaal voorbij komt met het fosfaatrechten verhaal , BEX , kringloopwijzers , Pas , methaan en weet ik niet wat zou je denken dat ze het niet mooier kunnen maken maar wel makkelijker. Ik vind dat persoonlijk ook wel een boel rammelende verhalen.
+1
kanniewaarzijn
Quote:
@Wilbert: , er van uitgaande dat je verhaal klopt.
Reken maar dat z'n verhaal klopt. Dit is het zgn. MINAS-gat waar velen al mee te maken hebben (gehad). Iedereen met een klein beetje algemene ontwikkeling weet dat mest leeft, het is geen dode materie. Eén van de processen die in mest werken (en die ontkent wordt door het ministerie, LTO en "wetenschap")is de anaerobe werking. Daarbij slinkt inderdaad de massa flink, zowel bij vaste mest als bij drijfmest.
Mvfwouters
Dat verhaal dat je eerst moet betalen klopt niet .is een op voornemen van boeten je kan altijd bezwaar in brengen .
+1
buorman
Na het voornemen tot het opleggen van de boete mag je een zienswijze geven.
Als daarna toch een boete word opgelegd moet je binnen paar weken betalen.
Daarna kan je pas bezwaar aantekenen.
Mvfwouters
@buormanis dat vandaag sinds vandaag
buorman
@Mvfwouters
Welke vandaag?
Mvfwouters
@buormanis de wet veranderd sinds vandaag
buorman
@Mvfwouters
Zit zelf in zo'n traject sinds febr 2015, is dus niet van vandaag of gisteren
Mvfwouters
@buorman
Ik ook .ik betaal geen € vooraf
buorman
@Mvfwouters
deze ook gehad: [even 50 % en anzeichen]
bilder-upload.eu/show.php/…
Laat denk ik weinig ruimte voor wel of niet betalen, en dan doel ik niet op die € 15
Mvfwouters
@buormanbezwaar maken en dan hoor je niets .de boete is bij mij zeer hoog .maar komt wel goed .na strijd is er overwinning .
+1
global genetics
Ik vergeet nog wat, in 2012 legde ik deze zaak voor aan de LTO. Deze heren kwamen met het volgende advies. Ik moest aantonen dat het om vaste mest ging en niet om drijfmest. Verder waren ze er niet zeker van dat vaste mest verteerd. Het lijkt mij dat het niet moeilijk is om het verschil te zien tussen drijfmest en vaste mest. Ik dacht toen laat maar aan zulke klootzakken heb je niets.
Groeten,
Arjan
+1
kanniewaarzijn
Quote:
@global genetics: laat maar aan zulke klootzakken heb je niets.
De (Z)LTO heeft deze mestregelingen zelf bij het ministerie doorgedrukt. Ze vreten dus nog liever hun schoenzolen op dan dat ze toe gaan geven wat een enorme blunder ze hiermee hebben begaan. Daar heb je dus idd helemaal niets aan. Sterker nog: ze hebben ons aller Wiebren ingehuurd om recht te breien wat krom is.
-2
noordhollander
Arjan komt zometeen je bankrekening ook online soms???
+1
global genetics
Hoi Wilbert,

Wat er nog meer niet klopte? Het regenwater van de mestplaat wordt opgevangen in de mestkelder die onder de mestplaat zit. De gier die uit de mest zakt wordt ook in de kelder opgevangen. Dus het is regenwater en gier wat in de kelder zit, dit wordt aangemerkt als mest. Dan is de vraag hoe je aan kunt tonen wat de verhouding water/gier is. Hun constateren het en jij moet het tegendeel bewijzen ( omgekeerde bewijslast ). Ga dit maar eens uitleggen tijdens de hoorzitting bij de ambtenaren van toen nog dienst regelingen.

Groeten,
Arjan.
+1
jani
Vraag aan Arjan, als het opgevangen regenwater als mest werd aangemerkt, is toch in jou voordeel? Dit is dan code 11. Hier wordt voor gerekend: 3,4 kg N en 1,4 kg P2O5/kuub. Hoe meer ze rekenen, des te hoger de eindvoorraad hier van. Des te minder je het jaar daar voor toegewend hebt......
noordhollander
Arjan gaat door tot het gaatje of komt er een ponsstar geschiedenis boekje?
+1
ijssel
Niet zo flauw noordhollander,Arjan is misschien anders dan de doorsnee fokker,maar verstand van koeien fokken heeft ie wel. Ik heb zelf ook ponsstieren gebruikt,en dat zijn de meest persistente koeien die ik heb.
noordhollander
Wie kaatst kan de bal verwachten het bevalt me goed iets duidelijker te zijn!
+1
Zoeiton2
Inderdaad. Arjan geeft hier dus gewoon toe al heel lang geen melk meer te leveren. Maar dat houdt hem niet tegen om van CRV te zeggen dat hun stieren niets toevoegen. Stieren als bv Sunny boy jabot labelle clara's orkan marconi kian atlantic g force stellando. kijk even naar de ponsstar stieren. Alleen shogun lijkt wat maar met 96 benen hadden we beter zonder gekund. De fokwaarde van sunflower komen van de dochters. Niet van crv. De melklijsten van pons en de stamboek gegevens waren allemaal fantasie daar twijfelt toch niemand meer aan. KI samen zet ze gewoon op de site. Ondertussen vallen ze crv aan dat de cijfers niet kloppen. Ik vind dat wat vreemd.
oldhuus
Dat ie meer b.v.'s heeft maakt em nog niet zo groot als CRV, dus om die die 2 nou te gaan vergelijken.
De eerste Stellando hier leek als pink wel goed maar is al afgewzaaid, slechte klauwgezondheid, niet in de robot willen en ook niet genoeg vreten -exit, verder wel een goeie inteeltstier Kian/Oman/Lightning voor de gemiddelde Coöperatieboer die de stal al vol heeft met verwanten.
De Atlantic (Ramos*Oman)is het tegenovergestelde hondsbrutaal en ook de grootste koe in de stal, doe mij de Kodak (Stadel/Sunny Boy) maar een kleine koe die niet opvalt maar zich prima redt ook op de robot en ook nog redelijk melk geeft.
+1
noordhollander
Zoeiton geef je naam even als je een grote vent bent!
dit zijn aanvallen met gesloten vizier ik zou me er helemaal
niks van aantrekken!
Zoeiton2
O sorry. Mijn excuses. Ik niet bekend met de regels van dit prikbord. Het is dus alleen toegestaan om crv helemaal uit te kotsen en op ieder aspect van die cooperatie kritiek leveren. Maar op Arjan Pons niet. Wist ik niet. Crv heeft jaren geleden al alle Pons stieren naar de slacht gebracht en toen naar buiten gebracht dat er problemen waren met de melk controle en de exterieur inschrijving. Bij hercontroles waren de uitslagen veel lager of hercontroles werden niet toegestaan. Heb ik allemaal overal gelezen. Maar als jullie het leuker vinden om te geloven dat Arjan super koeien melkt vind ik dat prima.
noordhollander
Als alle melklijsten niet erkend zijn worden ze nergens vermeld dus basta daarover en
als jij die varkensboertjes in arnhem een warm hart toedraagt is jouw eigen feestje
kuilhapper
Jij kunt je vast nog wel het groepje topkoeien van Pons op de HHH herinneren, een jaar of wat geleden. Kennis van mij stond erbij toen een 80kg melk per dag vaars na de show gemolken werd. Gaf het beestje slechts 15 kg, weinig geloofwaardig is dat dan nog lijkt me.
de hoef
Je gaat kinderen hun fantasie toch niet ontnemen kuilhapper
+1
Zoeiton2
Ja nee precies! Je hebt ook gelijk. Die melklijsten zijn heus wel gefiatteerd want anders zou Ponsstar niet ieder jaar in alle bladen staan als hoogste melker van Nederland. EN ieder jaar de allerhoogste ingeschreven vaarzen. Staan ze ook ieder jaar weer bovenaan. Nogmaals sorry!
MARTIJN G
Net de Ges lijst uitgeprint. De Pons stieren staan bovenaan (als je de lijst op kop houdt).
noordhollander
Nog een klein trapje na erg symphatiek van martijn g..............
Zoeiton2
Nou Noordhollander. Je reactie graag.
-1
noordhollander
Waarop einde oefeningetje
arjan_kok
Hee noordhollander ben je in rook opgegaan ??

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fokkerij en ponsstar geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
61
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
58
TREFWOORDEN