Danone steekt 240 miljoen in Nederlandse fabriek voor babymelk

Nu maar hopen dat er op den duur geen overcapaciteit komt, of de Chinezen het af laten weten
=================
Danone investeert 240 miljoen euro in een nieuwe Nederlandse fabriek voor babymelkpoeder. Het gaat om de grootste investering ooit in de Europese productiecapaciteit.

Dit maakt het Franse moederbedrijf van Nutricia woensdag bekend. De nieuwe fabriek begint eind 2017 met de productie van merken zoals Nutrilon en Aptamil.

De fabriek komt in het Brabantse Cuijk op enkele kilometers afstand van een huidige locatie van Nutricia, die sluit zodra de nieuwe faciliteit volledig operationeel is.

De nieuwe fabriek zal werk bieden aan minstens evenveel mensen als de huidige, maar door een hogere mate van automatisering komen er niet per se banen bij, aldus de zegsvrouw.

China

In de afgelopen drie jaar werd de totale productiecapaciteit van de bestaande Europese fabrieken van Nutricia al verdubbeld. Eerder schroefde Danone ook al de productie van babyvoeding in Ierland en Duitsland stevig op.
Zie nu.nl/economie/4175493/…

Deel dit topic

Reacties

Coen
Nadere info:
Melkveehouders profiteren niet direct van de nieuwbouw van Danone'
Het Franse voedingsconcern Danone investeert 240 miljoen euro in de bouw van een nieuwe melkpoederfabriek in het Brabantse Cuijk voor de Danone Nutricia Early Life Nutrition divisie. Melkveehouders profiteren niet direct van de nieuwbouw, maar via een omweg. "Het geeft bijvoorbeeld coöperaties de kans om meerwaarde te creëren", aldus Jeroen Boon, directeur van Nutricia Cuijk.

In de fabriek in Cuijk wordt geen melk verwerkt maar uitsluitend van melk afgeleide producten, zoals wei, WPC en melkpoeder. Die worden ingekocht bij diverse fabrieken in Nederland en andere Europese lidstaten. Boon kan niet zeggen hoeveel van deze van melk afgeleide producten in Nederland aangekocht worden. De belangstelling voor deze producten is de laatste jaren sterk gegroeid, onder meer vanwege de sterk toegenomen vraag naar babyvoeding. Door het afschaffen van het melkquotum verwacht Boon geen tekorten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , automatisering , ierland , investering , danone , nutrilon , nutricia en productiecapaciteit geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
3