Tweestrijd om oorzaak verdwijnen stieren in zoekfunctie

KI-Samen zou het feit dat hun stieren enkele dagen niet zichtbaar waren op de stierzoekfunctie, aan zichzelf hebben te danken, zo stelt CRV. De KI-organisatie betaalde namelijk haar GES-contributie niet binnen de gestelde termijn. Volgens Gerard Scheepens van KI-Samen heeft het laat betalen van de rekening een duidelijke reden, omdat het GES de vraag of de huidige fokwaarden officieel erkend zijn, niet wilde beantwoorden. Daarnaast beticht hij CRV van het spreken met dubbele tong.

Deel dit topic

Reacties

+2
Holstein
Hoewel hier ook al twee andere topics over gaan, wil ik hier toch nog wel even op reageren. Want laten we de zaak wel helder stellen: het gaat hier niet over de kwaliteit van de stieren/producten van CRV of KI Samen. Het gaat er hier om of het stamboek(NRS) nog wel onafhankelijk opereert nu het inmiddels is ingekapseld door CRV, een commerciele partij.
Als melkveehouder wil ik graag de beschikking hebben over onafhankelijk bepaalde fokwaarden van alle beschikbare stieren, van welke partij dan ook. Is hiervan sprake?
Als CRV de stierzoekfunctie slechts ziet als een service van haar kant, betekent dit dan ook dat zij deze fokwaarden dan ook mag manipuleren naar eigen goeddunken? En waar kan ik dan terecht voor een eerlijke onafhankelijke stierzoekfunctie?
Bovendien lijkt het erop dat de nu beschikbare fokwaarden niet eens officieel erkend zijn, althans dit wil het GES niet bevestigen.
Er lijkt mij dus wel het nodige aan de hand; hopelijk komt er een grondig onderzoek door RVO!
oldhuus
Moet eens flink de bezem door die toko, als je die directeuren ziet, die hebben niks meer met de gewone (koeien)boer, lijden aan grootheidswaanzin met het koningspaar in Brazilië, genomics, wij vallen nu onder afdeling "west-Europe" staat er dan in zo'n folder, en die folders, dat zijn er nogál wat, niet normaal hoeveel papier ze produceren, die hele commerciele afdeling kunnen ze beter wegbezuinigen i.p.v. alsmaar de kosten verhogen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's crv en stieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN