Geef uw machtiging op www.mijn.rvo.nl

Bron: melkweb RFC

Informeer FrieslandCampina over de fosfaatreferentie van uw bedrijf door via www.mijn.rvo.nl een machtiging af te geven voor het delen van uw gegevens.

In 2014 heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) u geïnformeerd over de melkveefosfaatreferentie van uw bedrijf. Als u een fosfaatreferentie hebt die groter is dan nul, bent u verplicht de KringLoopWijzer over 2015 in te vullen.

FrieslandCampina krijgt inzicht in uw fosfaatreferentie als u via www.mijn.rvo.nl de RVO een machtiging geeft voor het delen van uw gegevens. De fosfaatreferentie van uw bedrijf wordt dan via ZuivelNL beschikbaar gesteld aan FrieslandCampina.

Alle melkveehouders wordt gevraagd deze machtiging te geven. Bij een onbekende fosfaatreferentie wordt uw bedrijf door FrieslandCampina aangemerkt als een bedrijf met een fosfaatoverschot en bent u verplicht de KringloopWijzer in te vullen.

Deel dit topic

Reacties

KlaasB
Heb ik gelezen ja.
Mijn fosfaatreferentie is groter dan nul dan ik hoef ze ook niet te machtigen
meelezer10
De omgekeerde wereld. Je wordt schuldig bevonden totdat je het tegendeel bewijst.
+3
Jack Rijlaarsdam
De melding komt behoorlijk arrogant over, zeker wanneer je enkele dagen daarvoor een ledenvergadering bezocht hebt en dit niet ter sprake is gekomen. Nog even en men heeft bij RFC zoveel gegevens en machtigingen van de leden dat men in één moeite door de belastingaangifte voor ons in kan vullen. Best handig.
-3
MTSTAMMINGA
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: RFC zoveel gegevens en machtigingen van de leden dat men in één moeite door de belastingaangifte voor ons in kan vullen. Best handig.

Houdt dus in dat we wat verdienen ! Nou kan me niet voorstel iemand hier wat op tegen heeft dus INVULLEN DIE MACHTIGING
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@MTSTAMMINGA: Houdt dus in dat we wat verdienen

Daar heb jij geen weet van, maar ook als je niets verdient verwacht de belastingdienst een aangifte.
MTSTAMMINGA
@Jack Rijlaarsdam

Dat doet nu de boekhouder voor me
Als RCF het nu goedkoper doen kan in de toekomst 😃

heb ik goedkope mais gekocht van de week ,mag ik straks de koeien niet houden 😞
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@MTSTAMMINGA: heb ik goedkope mais gekocht van de week ,mag ik straks de koeien niet houden

Waarom niet?
Jannus
Quote:
@MTSTAMMINGA: heb ik goedkope mais gekocht van de week

heb jij die mais van 800 euro de ha gekocht??
MTSTAMMINGA
@Jack Rijlaarsdam

Omdat is mischien wel een slechte effentie heb in de KLW

De meevaller van de week hier Kreeg 30 punter van RCF omdat ik meer als 5%
natuurland heb En natuurland en KLW gaan slechte samen denk ik
+1
MTSTAMMINGA
@Jannus
Nee ongeveer 1.30 per% ds moest ik geven Thuis gelevert in de silo
meelezer10
Quote:
@MTSTAMMINGA: En natuurland en KLW gaan slechte samen denk ik

Dat is wel een intresante discussie. Op natuurland mag toch geen mest op dus alles wat je er afhaalt is toch efficient en goed voor de klw? is dit correct heb mijn eigen nog niet verdiept in de klw
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@MTSTAMMINGA: Omdat is mischien wel een slechte effentie heb in de KLW

Je mag toch gewoon terug vallen op de forfaits?
MTSTAMMINGA
@meelezer10
Mag wel mest op hier Een pachtcontract van 6 bladzijden [debijbel van SBB :)] er bij
+1
meelezer10
@MTSTAMMINGA
hier mag alleen mest op van de dieren die er lopen. Hoef ze nog geen luier aan te doen.
MTSTAMMINGA
@Jack Rijlaarsdam
Klopt Jack Ben gewoon benieuwd als ik extra ruimte krijgt met de KLW
Heb me verder nog niet verdiept in die papieren tijger
Erco
@MTSTAMMINGA
T kan goedkoper ????
Greetje
Nou, misschien komt 't wel zover. Met de eindeloze stroom regeltjes en de net iets hogere melkprijs dan de concurrentie gaat de massa vanzelf die kant op die ze willen.

Het is één van 's Neerlands topondernemingen en dat weten ze ook. Maar dat kan alleen zo blijven als ze de boeren in 't gareel houden.
+1
Eerst de toeslagrechtten overmaken, en dan evetueel machtigen , niet in paniek raken over dit geneuzel, het is de zoveelste papieren tijger.
jorisdriepinter
Nou greetje, als je hier moeite mee hebt, er is vast wel een DOC lid die wil ruilen.
Frits1
Ja ikke wel
Nick83
Hier bij Nemelco hetzelfde verhaal, die willen ook een machtiging.

Heeft iemand al zich al verdiept in de KLW op dekringloopwijzer.nl? Al werkende datakoppelingen? Hier vorige week al ingesteld, maar werkt nog niks. Alleen de data van de melkfabriek, da doet het wel.
brabo
Hoe weet jij dat?
Ik heb hier nog niks gehoord van Nemelco
Nick83
Op die KLW site is dat te lezen dat iedereen dat moet doen.

Linkje --> dekringloopwijzer.nl/ZuivelNL.Klw.Web/Home/…

PDF bestand --> dekringloopwijzer.nl/ZuivelNL.Klw.Web/Content/…

Quote:
U dient uw zuivelonderneming te laten weten wat uw melkveefosfaatreferentie is. Dat doet u door via mijn.rvo.nl een machtiging aan te zetten waardoor de fosfaatreferentie van uw
bedrijf via ZuivelNL beschikbaar wordt gesteld aan uw zuivelonderneming.
KlaasB
@Nick83
Je moet inloggen met E herkenning
Ik heb E herkenning via Cream en om in te loggen op kringloopwijzer moet ik een machtiging invullen,en veel gegevens van Zuivel Nl invoeren,
een uittreksel van K.v.Koophandel meesturen en een kopie legitimatiebewijs.
De gegevens van Zuivel NL kan ik niet vinden.
Bij voorbaat al veel gedoe.
Eerst maar weer aan de kant gelegd
Nick83
@KlaasB
Maak toch nie uit van wie je E herkenning heb? Als het maar 2+ is? En je moet 2+ hebben, anders kun je ook bij RVO niet terecht...
KlaasB
@Nick83
Klopt, maar je moet Zuivel NL wel machtigen
Nick83
@KlaasB
Hmmm... laat me raden: dat is niet gratis? Bij Zlogin hoefde ik niks bijzonders te doen, ik kon zo inloggen... Na eerste keer inloggen wel wat aanvullende gegevens invoeren, maar hoefde niks op te sturen ofzo.
KlaasB
@Nick83
Heb ik de verkeerde gekozen dus:(
vette piet
Ik vind dat ze niks te maken hebben met de gegevens die geregistreerd zijn bij rvo. Een copy van het betreffende formulier moet toch voldoende zijn.
Nick83
Je moet je bedenken dat ze aan alleen de melkveefosfaatreferentie niks hebben. Met alleen dat getal weet je nog niks. Ze moeten ook je dier aantallen en je oppervlakte land weten, incl. grondmonster uitslagen.

Dan kunnen ze uitrekenen of je een fosfaat overschot heb. Deze overige gegevens zal een ieder op die KLW site gewoon allemaal moeten invoeren. En is dan allemaal inzichtelijk voor de fabriek. Denk ik, is mijn redenatie.
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Nick83: Denk ik, is mijn redenatie.

Hou maar op, l#lverhalen in de wereld helpen, daar kopen we niets voor.

Voor andere zuivelaars weet ik het niet, maar bij RFC zijn melkveehouders met een fosfaatoverschot in 2014 verplicht over 2015 de KLW in te vullen. Ik weet niet wat dit met de melkveefosfaatreferentie uit 2013 te maken heeft. Men gaat er bij RFC vanuit dat RVO medio 2015 voor elk bedrijf een fosfaatreferentie over 2014 bepaalt, op basis van dit gegeven wordt bepaald of een bedrijf een overschot heeft en dus verplichte KLW. Nu is medio 2015 al weer ff terug en ik heb zelf nog geen referentie 2014 gehad. Lijkt mij dus sterk dat RFC deze gegevens met de machtiging wel kan verkrijgen.

Maakt mij in dit dossier allemaal geen fluit uit, maar deze referentie is ook in het fosfaatdossier enigszins van belang.
Wilbert
@Jack Rijlaarsdam
Inderdaad, het gaat om 2014. Zie ook regelementen focus planet, punt 1.7. Is er een fosfaatoverschot in 2014, dan vul je de klw over 2015 in.
De fosfaatreferentie 2013 doet niet ter zake. Ik zou daarom ook niet weten wat rfc met dit getal wil.

Ik denk dat men bij de nzo aan het zweten is geslagen. De klw wordt namelijk nauwelijks ingevuld.... En om dan meteen melk te weigeren is wel een hele zware maatregel.
Nick83
Quote:
@Wilbert: Ik denk dat men bij de nzo aan het zweten is geslagen. De klw wordt namelijk nauwelijks ingevuld.... En om dan meteen melk te weigeren is wel een hele zware maatregel.

Kost je gewoon punten en dus melkgeld als je het niet doet zou ik zeggen...
meelezer10
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: fosfaatoverschot in 2014 verplicht over 2015 de KLW in te vullen

Ik zat het net nog even na te kijken. In 2013 is mijn referentie 0. Dacht altijd dat het in 2014 ook nul was. Nog effe naar geteld kwam ik op 14 kilo overschot uit. Dus invullen klw. begon het al een beetje warm te krijgen. Geel kuilmonsters van begin 2015. Nog effe goed gekeken stond er nog een fokstier op van 23 kilo fosfaat. Stieren vallen niet onder melkveefosfaatreferentie. Dus kwam ik toch nog 8 kilo oner nul uit.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Nick83: Kost je gewoon punten en dus melkgeld als je het niet doet zou ik zeggen...

Je zegt zoveel, maar weet zo weinig. Invullen van de KLW bij een overschot is een basiseis in Foqus Planet, dus weegt als een essentieel punt. Bij niet voldoen aan een essentieel punt is er een herstelperiode van vier weken. Is er na deze periode geen herstel, dan gaat er een periode van melkweigering van minimaal 15 dagen in. Is er dan nog geen herstel, dan wordt deze periode verlengd.
meelezer10
@Jack Rijlaarsdam kun jij mij uit leggen wat onder melkweigering wordt verstaan. Kwam het onderstaande stukje tegen in de voorgestelde aanpassingen regelement 2016. snap het effe niet meer.

Bij administratief herstel in het geval van melkweigering kan de melkophaling binnen 15 dagen worden hervat. Over de melk die wordt opgehaald binnen de 15 dagen wordt een boete van 25% van de garantieprijs in rekening gebracht;
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@meelezer10: Geel kuilmonsters van begin 2015.

Dat schijnt volgens @Wiebren niet nodig te zijn. Overal 1 invullen zou volstaan. Ze maken jou de pis toch niet lauw.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@meelezer10: uit leggen

Ik kan deze tekst niet vinden en niet duiden. Voor zover ik weet is melkweigering altijd voor minimaal 15 dagen. Dat zou volgens jouw tekst in 2016 in bepaalde gevallen dus af te kopen zijn met administratief herstel en een boete van 25% van de garantieprijs. @Cornelis zal er half december over moeten stemmen, dus die weet vast waar het over gaat.
meelezer10
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Ik kan deze tekst niet vinden en niet duiden

op de site van rfc staat rechts onder je laatste leverantie.

Voorgestelde aanpassingen in reglementen 2016 en toelichting

klik op lees meer en dan bijna onderaan.

het kwartje is toch gevallen. blijft moeilijk he goed lezen. Als vandag melkweigering voor 15 dagen krijgt is dit niet bindend. Als je fout herstelt is komen ze de melk weer gewoon halen maar dan wel 25% boete.
meelezer10
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Dat schijnt volgens @Wiebren niet nodig te zijn. Overal 1 invullen zou volstaan. Ze maken jou de pis toch niet lauw.

ben bang dat je voor het versturen van de klw een vinkje moet zetten bij "aldus naar waarheid ingevuld". En om dan overal 1 in te vullen zit me toch niet echt lekker.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@meelezer10: bijna onderaan.

Zoals ik het lees is melkweigering voor 15 dagen bij afwijkende melk onontkoombaar en valt dit bij een administratieve onvolkomenheid te repareren waarbij de weigering wordt omgezet in een boete. Laat @Cornelis er maar wat over zeggen, ik heb niets te vertellen binnen RFC.
pieta
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: ik heb niets te vertellen binnen RFC

Vertel: je hebt je lidmaatschap opgezegd? 😄
Jannus
Is het niet zo dat men bij een machtiging inzicht heeft in je gehele dossier???

Het is nogal privacy gevoelige info 😉

Ik wil ook wel een machtiging tot inzage van alle FC dossiers
Nick83
Je machtigt alleen voor de melkveefosfaat referentie. Verder zien ze niks.
gaiti
Dit gaat met gemak te ver
gaitoetklooster
Ik heb de kringloopwijzer voor de komende 4 jaar al klaar hoe simpel kan het zijn . Je weet waar je uit wilt komen nou dan kom je daar toch uit .
verbi
Als hij hoger is dan 0 en je geeft geen machtiging dan ben je verplicht de KLW in te vullen,dus van mij krijgen ze niks.En als ze het wel willen dan sturen ze maar een papier, dan zal ik zorgen dat ze er werk aan hebben, niks voor niks.
Cornelis
Kun je vervolgens klagen over teveel mensen op het kantoor in Amersfoort. Makkelijker kunnen we het wel maken en leuker ook 😄
+5
pieta
Quote:
@Cornelis: leuker ook

Noem eens wat. Ik vind het al langere tijd steeds minder leuk worden met al die "uitdagingen". 😄
+1
MTSTAMMINGA
@pieta
Zonder aankoop van fosfaat rechten Maar met de KLW 1.5 miljoen liter melken met die 2 robotten
Lijkt me een moeie uitdaging voor jou
pieta
Quote:
@MTSTAMMINGA: Lijkt me een moeie uitdaging voor jou

Je bedoelt natuurlijk moeilijke. 😄 En ik zie daar overigens van weinig tot geen uitdaging in. Eerst maar eens beginnen dat ie de huidige koeien melkt. Dan ben ik dik tevreden.
MTSTAMMINGA
En dan iets invullen wat niet klopt
Waar ze achter komen door de gegevens van RVO op te vraagen

Als ze nu alles van je weten ,of dat men denkt alles van je te weten
Wat is het verschil ?
Jannus
Dossier uitdraaien zijn in PDF formaat,even een uitdraai van je fosfaat referentie door sturen en ze hebben gelijk je overzicht
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Jannus: uitdraai van je fosfaat referentie

Heb jij dan wel een fosfaatreferentie 2014?
Nick83
@Jack Rijlaarsdam
Je hebt ooit 1 melkveefosfaat referentie gekregen, die wil de melkfabriek weten, en ik heb nog nooit ergens gelezen dat je steeds elk jaar opnieuw een nieuwe melkvee fosfaatreferentie krijgt. Als jij da wel ergens gelezen heb: graag linkje. Dat zou nieuws zijn voor mij.

En een overschot is er pas als die boven de melkveefosfaat referentie uitkomt. Volgens mij. Anders zou ik nie weten wat de fabriek met da getal moet.

Er er word elk jaar gerekend met datzelfde getal, wat je 1 x is toegewezen. Dus over 5 jaar is die melkveefosfaatreferentie uit 2013 nog steeds van toepassing.
meelezer10
@Nick83
Het gaat alleen om de klw in het jaar 2015. In 2016 wordt toch iedereen verplicht.

Heb net even op klw zitten kijken. In een uurtje kun je het wel ingevuld en verstuurt krijgen. Of het dan klopt is vraag twee. Maarja je bent verplicht het in te vullen.
+1
Nick83
@meelezer10
Het zou mooier wezen als die datakoppelingen gewoon zouden werken en veel gegevens er automatisch in zouden vallen. Weet je zeker dat je niet ergens een tikfout maakt...
Frans1
Quote:
@Nick83: En een overschot is er pas als die boven de melkveefosfaat referentie uitkomt.

Die referentie is al overschot. Mijn referentie is nul,dan heb je geen overschot
Nick83
@Frans1
Als je sinds 2013 niet gegroeid ben niet nee... maar vele zijn da wel.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Nick83: Je hebt ooit 1 melkveefosfaat referentie gekregen, die wil de melkfabriek weten, en ik heb nog nooit ergens gelezen dat je steeds elk jaar opnieuw een nieuwe melkvee fosfaatreferentie krijgt. Als jij da wel ergens gelezen heb: graag linkje. Dat zou nieuws zijn voor mij.

En een overschot is er pas als die boven de melkveefosfaat referentie uitkomt. Volgens mij. Anders zou ik nie weten wat de fabriek met da getal moet.

Er er word elk jaar gerekend met datzelfde getal, wat je 1 x is toegewezen. Dus over 5 jaar is die melkveefosfaatreferentie uit 2013 nog steeds van toepassing.

Je hebt nog een kennisslag te maken. In 2013 kreeg je een melkveefosfaatreferentie, deze is vrijgesteld van verwerking. Over 2014 krijg je fosfaatreferentie toegekend. De basis voor het aantal fosfaatrechten dat je toekomt èn het getal waarop RFC bepaalt of je de KLW verplicht in dient te vullen. RFC heeft dus niets van doen met je melkveefosfaatreferentie. Hier een quote uit de regelingen:

"Onlangs hebt u van RVO ter indicatie van de
fosfaatreferentie in 2014 uw fosfaatreferentie van
2013 ontvangen in uw dossier op mijn.rvo.nl.
Medio 2015 maakt RVO de fosfaatreferentie
2014 aan u bekend. Deze is bepalend voor het
invullen van de KringloopWijzer in 2015. U legt
daarbij verantwoording af over het jaar 2015."


Samengevat: melkveefosfaatreferentie (overschot 2013) is de hoeveelheid fosfaat vrijgesteld van verwerking, de fosfaatreferentie 2014 is van belang voor toekenning fosfaatrechten en startpunt voor de grondgebondenheidsregels. RFC zal dus naast deze referentie (geproduceerde hoeveelheid fosfaat in 2014) ook je gebruiksruimte 2014 moeten weten om je overschot in 2014 uit te kunnen rekenen. Het aanwezig zijn van een overschot in 2014 is namelijk leidend in de verplichting tot invulling van de KLW.
Jannus
@Jack Rijlaarsdam

Nee Jack maar zal nul zijn,gaat me meer om het systeemdenken hoe het ook anders kan ipv geneuzel van bovenaf,laten ze maar uitkijken dat ze ook niet in een zg 'volkswagen dossier' terecht komen
Nick83
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Over 2014 krijg je dè fosfaatreferentie toegekend. De basis voor het aantal fosfaatrechten dat je toekomt

Ik dacht eigenlijk dat fostaatrechten toegekend gaan worden op basis van fosfaatproductie 2014 / peildatum begin juli 2015. En niet op basis van een referentie of overschot. Maar da heb ik ook weer helemaal verkeerd zeker?
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Nick83: weer helemaal verkeerd zeker?

Nee, dat heb je goed. Fosfaatrechten worden toegekend op basis van het gemiddelde aantal dieren in 2014 * het forfait van 2015 (=je referentie) met de mogelijkheid de periode tot de peildatum 2 juli 2015 hier nog bij te betrekken.
pieta
Quote:
@Nick83: of overschot

Dit in ieder geval niet.
meelezer10
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: gemiddelde aantal dieren in 2014 * het forfait van 2015

vertel waar heb je dat vandaan? volgens mij is er nog helemaal niets over bekend. gaat het uberhout wel door als dijksma ook nog vertrekt?
Nick83
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: het gemiddelde aantal dieren in 2014 * het forfait van 2015 (=je referentie)

Je babbelt er tuurlijk makkelijk overheen, maar je stelt hier nu de fosfaat productie gelijk aan de fosfaatreferentie?

De melkveefosfaat referentie 2013 is niet simpel je fosfaatproductie. Dat is een aftreksom van je fosfaatproductie - je plaatsingsruimte.

Het resultaat van het sommetje, indien positief, is je fosfaat referentie.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Nick83:De melkveefosfaat referentie 2013 is niet simpel je fosfaatproductie.

Dat klopt, het is de referentie van je overschot zoals je zelf al aangeeft. Melkveefosfaatoverschotsreferentie past waarschijnlijk niet op een scrabble-bord. Je hebt het aardig door.
+4
familie pelle
Fcdf loopt weer eens te hard van stapel. Laten we eerst de boel eens ophelderen voor iedereen. Klw is nog niet geperfectioneerd voor goed gebruik. Daarnaast is de klw wettelijk gezien nog niet geaccepteerd. Met andere woorden, je vult dat ding voor spek en bonen in. ( bex is wel geaccepteerd) Melkveefosfaatrefetentie 2013 is voor sommigen pas net bekend, 2014 nog niet. Er is nog geen fosfaatrechtenstelsel, wat en wanneer wel weten we niet. De regiegroep heeft uiteraard meer tijd nodig dan was gedacht. En zo de onduidelijkheid gigantisch en moet fcdf effen een pas op de plaats maken en eerst zorgen voor meer duidelijkheid en acceptatie van de klw alvorens boeren dingen te verplichten!
Nick83
Ondertussen is de grondgebondenheid wet nu wel al reeds van kracht, ondanks dat die nog niet door de kamer is. Want hoe meer dieren je dit jaar houd, hoe meer land je volgend jaar nodig heb of dieren je volgend jaar minder moet houden. Een goed KLW resultaat kan dit probleem een stuk indammen, dus of ze te hard van stappel lopen weet ik eigenlijk niet ...
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Nick83: Een goed KLW resultaat kan dit probleem een stuk indammen,

De KLW is wettelijk niet erkend, dus alleen nog geschikt voor managementdoeleinden. Slechts de resultaten van het onderdeel BEX mogen worden meegenomen in de mestwetgeving.
+1
kanniewaarzijn
Het hele gebeuren heeft naar mijn smaak een nogal hoog "als jij niet doet wat ik zeg, dan......." gehalte. Dit moeten we met z'n allen niet willen. Als je goede melk levert heeft RFC niets maar dan ook niets met je bedrijfsvoering te maken. Alleen als de geleverde melk kwalitatief niet goed (genoeg) is hebben zij recht van spreken. Verder: terug in je hok.
+2
friese koemelker
Dat dictorale tuig kan barsten .het is het uitvoerend orgaan van l.t.o. het melkgeld als mes op de keel, hoe lang pikken we dit nog .
Greetje
@jorisdriepinter Wij zijn gelukkig fc lid, en laten ons maar gedwee meeslepen met de regelstroom. Ik heb er wel vetrouwen in dat ze weten wat ze doen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
73
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
8