Zonder CRV is de koeienwereld moeilijk meer voor te stellen……………

Zoals vorige week voorspeld op dit prikkebord hier een kort resume uit t verhaal van Jarl van der Ploeg

In de Volkskrant van vorige week maandag: Twee Keer Per Week op de kunstkoe staat erboven CRV levert elk jaar 10 miljoen rietjes stierenzaad aan ruim 50 duizend klanten volgens cea Roald van Noort van CRV; HET IS ECHT ZO “HET BESTE SPERMA KOMT NU EENMAAL UIT Nederland” het wordt zoetjesaan niks cooperatiefs meer maar gewoon een spermahandelaar , moederbedrijf t Nederlands rundveestamboek sinds 1874, destijds oa opgericht voor t vervaardigen van exportcertificaten bestemd voor export oa naar Noord Amerika destijds door besmettelijke veeziektes werd kunstmatige inseminatie populair destijds er werken nu ca 2000 mensen en er staan evenzoveel stieren waarvan voor 99% zekerheid verklaart van Oort na de voor het CRV gebouw in brons staande Sunnyboy is al lang een vervanger Atlantic

De huidige topper van CRV apart vermeld wordt Bea 36 ,die naast veel melk met hoog vet en eiwit elk jaar twee kalveren produceert dat is nieuw en maakt ons erg benieuwd ze is ook de oma van de jonge topper Bernini; uietraard heeft de club ook alle mogelijke vleesrassen voor elk wat wils; zonder CRV is t in wereldkoeienland verder moeilijk voor te stellen de toekomst aldus vd Ploeg!

Deel dit topic

noordhollander

Reacties

+9
jvt
snap dan niet dat elk jaar qua sperma de kleine clubs groeien...
Maar niet altijd crv afzeiken: qua systeem veemanager, qua registratie, qua melkcontrole is het denk ik de best georganiseerde club voor zoiets wereldwijd.
+1
jan w
Voor mij hoeven die club's ook niet zo groot te worden. Zelf doe ik er weinig mee, dit ook al omdat ik 13 jaar gelden ben overgestapt naar het aAa systeem. Had daarvoor een jaar of 10 met het SAP gewerkt en was niet tevreden met de koeien die daar uit voort kwamen. Dit is mij toen in die jaren niet in dank afgenomen. Maar ik ben nog steeds tevreden met mijn overstap.
Ik wil ze toch nog ff afzeiken,: Ze hadden nooit het koe-gebeuren en het stiergebeuren samen moeten voegen.
arjankok-
is de voortdurende bron van irritatie en complottheorieën die samenvoeging van NRS met ki maar ik weet niet hoe erg het is, als je weet dat er wereldwijd cijfers gemanipuleerd worden die de eigen markt moeten beschermen, vooral dan het omrekenen naar eigen land van buitenlandse stieren
jvt
@arjankok-

spijker op zijn kop, crv is er heeeeeeel goed in om buitenlandse stieren krom om te rekenen, maar jij zult het waarschijnlijk net andersom bedoelen...
arjankok-
@jvtik bedoel dat dat in alle landen gebeurt Nederlandse toppers staan in Scandinavië in de middenmoot en andersom, daarom moet je gewoon de stier in zijn eigen lijst zien
oldhuus
@jvt
Als je sorteert op hoogste NVI staan in top 20 hoofdzakelijk Amerikaanse en Duitse genomic stieren. De Hollandse stieren worden echt niet eeuwig de hemel in geprezen, die kelderen net zo hard zodra de cijfers betrouwbaar worden.
kuilhapper
Quote:
@jvt: snap dan niet dat elk jaar qua sperma de kleine clubs groeien...

Zal meer met de prijs dan met de kwaliteit te maken hebben...
noordhollander
dat klopt maar gedeeltelijk er zijn firma's die t bijna weggeven
jan w
Quote:
@kuilhapper: Zal meer met de prijs dan met de kwaliteit te maken hebben...

Prijs , Kwaliteit en Quantiteit.
Kleinere bedrijven kunnen veel directer en klantvriendelijker Bij de klant overkomen. Er zit veel meer eigen belang in dat kleine bedrijfje t.o.v. een groot bedrijf. En een klein bedrijf kan makkelijk concurreren , dit omdat ze die hoge overhead kosten niet hebben.
-4
Mayor
"Zonder CRV is de koeienwereld moeilijk meer voor te stellen" door hun ideale monopoliepositie kunnen we er niet omheen!

Dier registratie in handen van een commerciële partij? Dat kan je niet aan mij uitleggen...

Laatst belde ze van VSM (Software slaafjes van CRV ofzo) dat de datauitwisseling van Lely - Veemanager niet meer werkte en dat er dus geen data binnen kwam. Dus ik vroeg 'Wat voor data?', zij 'Melkcontrole enzo', ik: 'laatste tijd geen Melkcontrole gehad', zij: 'nee maar de andere data...'
Dus ze halen een hele mikmak aan data binnen moet je maar rekenen.. en dan verkopen...?
CRV; ik doe er zo min mogelijk zaken mee! Boeven in een coöperatief jasje
oldhuus
CRV verzamelt ook gegevens van stierdochters, hoe komen ze anders aan kenmerken "robot-gewenning", speenplaatsing, gegevens van stieren zijn voor de hele wereld gratis in te zien crv4all.nl/zoek-stier/ . Hier trouwens niks gekoppeld, email alleen een bestand van de melkcontrole.
+5
jan 1
Sperma kan je overal kopen,maar veemanager,vee registratie en hele mestgebeuren is bijzonder goed.
jan w
Alleen de kringloopwijzer mag dan weer niet.
arjan_kok
Voor de database van kringloop wijzer mocht iedereen die wilde inschrijven, had crv ook kunnen doen, het is me onbekend of ze het ook geprobeerd hebben ze er iniedergeval niet voor geselecteerd, heeft wel met protectionisme te maken denk ik of zo je wilt wat te groot geloof in eigen veemanager, waarvan ik wel verwacht dat er een goede koppeling komt met de officiële KLW database
puddingbroodje
@arjan_kok
dat hebben ze zeker gedaan! en waarschijnlijk hadden ze het prima uitgevoerd! nu is het wachten op ene goede kopeling zodat we niet alles over hoeven typen!
jan w
Quote:
@arjan_kok: Voor de database van kringloop wijzer

Er moest een onafhankelijk iets voor komen. CRV is niet onafhankelijk
jan w
Quote:
@jan 1: en hele mestgebeuren is bijzonder goed.

Door eigenzinnigheid van CRV zaten er in het verleden ook nog wel eens afwijkingen in, waardoor je de gegevens van CRV niet kon vergelijken met diegene die met de officiele regels waren uitgerekent.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , amerika , export , koe , kalveren , eiwit , crv , sperma , inseminatie , prikkebord en toekomst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!