Zuivelprijzen herstellen in een sneltreinvaart

Goed nieuws van @HermaBenB :


Langzaam maar zeker verdwijnt de lage melkprijs van 2009 uit beeld. Zuivelwatcher Herma van den Pol schetst de ontwikkelingen in Nederland. Onder meer boter en volle melkpoeder leveren zelfs zonder de resultaten van de Gloabl Dairy Trade een plus op.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Jaja zal nog wel ff duren voor bankrekening weer mooier kleurt, maar het is al vaak gebeurt dat in de pers verhalen verschijnen over slechte inkomens bij melkveehouders terwijl de prijzen stijgen en omgekeerd
arjan_kok
????????????????????????????????
+1
verbi
En toch een positief bericht hoe je het ook bekijkt.
vrolijke tukker
Mooi vooruitzicht. Toch? Waar blijven de reacties. Volgens mij is iedereen drukker met gejammer over de melkveewet en dergelijke.
crisis
Quote:
@vrolijke tukker: Waar blijven de reacties.

Normale correctie na een flinke daling. Redenen voor matige melkprijs zijn niet verdwenen. Herstel is nog niet aan de orde.
+1
gezienus
Wel heel optimistisch Jan. ben altijd van mening naar beneden gaat sneler als naar boven. Ik ben pas positiv als we de 40 cent weer zien
pieta
@gezienus
Op naar de 28,40 dan maar. 😄
+1
gezienus
@pieta als dat de grondprijs is hebben we een Steigung van3.5 cent

Melkprijs is net zo slecht als het weer momenteel
jan is hobbyboer
20% erbij in 2 weken, garantieprijs van RFC dan waarschijnlijk komende maand ook met 5 cent omhoog. Crisis is alweer voorbij.
George
Kunnen ze ook weer voer kopen. 😄
jan is hobbyboer
Quote:
@George: Kunnen ze ook weer voer kopen.

Kopen lukt altijd wel, bankgaranties zijn nog niet zo standaard in de landbouw.
+1
3 speen
Doc 24.40
Jannus
De Bel-Letjes zijn nog niet erg te spreken

pub.boerderij.nl/public/r/…
paul1
Leerdammer onder de 25 cent.
mlkvhoudr
Nee paul zo erg is het niet kreeg zelf nog boven de 30 afgelopen maand, het gaat er om hoe je met elkaar omgaat.

Leerdammer roept altijd dat ze een duurzame leveranciersrelatie nastreven en dit past niet als je dat als bedrijf meent.

Dit straalt meer uit dat ze lak aan hun leveranciers hebben en dat is jammer kost alleen maar negatieve energie op deze manier.

Hopelijk is het nu de noteringen weer groen kleuren ook mogelijk voor leerdammer om er weer wat beter op te komen staan bij hun leveranciers.
arjan_kok
Vorige mnd nog 32 € per 100 kg, wel bijna 5 % vet, nemelco
hans1980
Spotmelk gezakt € 25,-

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkpoeder , melkprijs , boter , dairy en Actuele zuivelprijzen - Wat is de melkprijs nu? geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0