Weideman: verdien aan weidegang

Het mooie weer deze week maakt weiden weer mogelijk en leuk. Gelukkig, want er staat nog volop gras in de wei en het groeit als een tierelier. benutten die hap, aldus de Weideman. Het gras is wat minder smakelijk maar heeft nog een mooi eiwitgehalte. Elke kg drogestof die de koeien zelf halen is 5 tot 10 cent goedkoper dan een kilo drogestof kuilvoer. Mooi meegenomen, want bij lage melkprijzen moeten veehouders kansen benutten om de kostprijs te drukken.

Deel dit topic

Reacties

jorisdriepinter
Groeien als een tietelier! Nou hier niet.
Gras ziet geel van het zuurstof gebrek door de vele regen..
weurding
Gewoon de weidepremie verdubbelen, wordt er aan verdienen een stuk makkelijker 😃
ijssel
Wel jammer dat er zoveel kg droge stof blijft staan in de weide in deze tijd van het jaar als je het maait heb je wel 100% benuting van de ha.een koe vreet niet alles op.
paul1
Is hier veel te nat om te maaien,
weiden gaat nog wel.
+1
spotmelker
De kg's ds die een koe uit weidegras opneemt leveren meer melk op dan uit kuilgras dus dat er een beetje blijft staan is niet zo'n ramp. Van wat je nu nog maait blijft in de regel ook zowat niks over.
Herbert
Klopt, maar hoeveel voederwaarde en inkuilverliezen heb je wel niet. Het melkt hier nog prima. Ga je met een 5e ingekuilde snede niet redden.
Jan Veenhouwer
Is hier veel te nat om te weiden. Helaas, water moet eerst maar een beetje wegzakken, koeien zijn nu een 10 dagen binnen. Allen een koppeltje drogen buiten, daar wordt het land ook al niet mooier van. Hopen op een droge week zodat we dan nog KUNNEN maaien...
paul1
@Jan Veenhouwer
Ziet er deze week nog niet best uit
Jan Veenhouwer
@paul1Het is gelukkig nog geen oktober...
jan w
Quote:
@ijssel: wel jammer dat er zoveel kg droge stof blijft staan in de weide in deze tijd van het jaar

Ga je zomerstal voeren, kun je het herfstgras optimaal benutten.
+1
spotmelker
@ jan w Dan moet je wel schoon grasland hebben wat niet vooraf beweid is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , koeien , voer , kuilvoer , weidegang , eiwitgehalte en kostprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0