Hopelijk nu wel een goedfunctionerende delaval robot

Even een update!!
Na 7 maanden met veel experts, aanpassingen, gesprekken, nieuwe onderdelen en vooral hard werken...
Zijn we samen met delaval tot een nogal rigoreuze aanpak overgegaan nl het verwijderen van de software en harde schijven en daarmee ook alle historie gewist.
2 weken geleden zijn we weer opgestart met een schone lei..
Daarvoor al een onafhankelijk expert die naar alle stroom gerelateerde onderdelen heeft gekeken zoals frequentieregelaars, lekstroom, netvervuiling etc. Deze heeft helemaal niets kunnen vinden die de computer kan beinvloeden of verstoren.
Na een week van voorbereiding hebben ze om 9uur smorgens de robots uitgeschakeld en alles eraf gehaald. En om goed 12uur s,middags draaide de robot weer. Vanaf die tijd was er gedurende 2 weken een team van inmelkers die alle koeien weer hebben ingeregeld. Sinds die tijd lijkt het beter te gaan.... zeg ik voorzichtig. De robot presteerde eerder maar 93 en nu zitten we al op 111 (ws is de robotprestatielijst alleen bekend bij nieuwe versies) De koeien worden goed aangesloten, en hij "prutst"niet meer.
We hebben al 1 koe afgevoerd die een nauwe achterspeenplaatsing had. Ik vond het ook wel zo fair om dit ook te melden, omdat ik ook aangeef dat het niet goed gaat. We hebben goede inmelkers gehad, en samen met hun gekeken naar hoe de dingen gaan, waar verbeterpunten liggen, en hoe we het een en ander kunnen bijsturen. Ik heb er een beter gevoel over, maar moet nog wel weer vertrouwen krijgen in het systeem.
Alle koeien waar de aansluiting niet goed van ging nadat de computer was geupdate had een reden, en niet omdat de robot faalde...We hopen dat dit een blijvend iets is, en dat we weer met vertrouwen de toekomst ingaan..
Ik vond dat ik dit ook moest melden.
Nu zullen veel mensen wel denken...wat is er nu aan de hand geweest?? IK weet het niet, het maakt mij ook niet uit. Maar ik zou heeeel blij zijn als we dit hoofdstuk goed kunnen afsluiten!!!

Deel dit topic

Reacties

torrarica
Gelukkig eindelijk positief
Todi
Netjes. smily.
Haijtink
"Harde Reset"

Prima oplossing, te veel verkeerde data door te veel mislukkingen en handmatig aansluiten weet de robot ook niet meer wat ie moet. Ik hoop dat je het vertrouwen in het robot melken terug krijgt, want dat is nu wel belangrijk. Probeer de robot het echt zelf uit te laten zoeken, zal nu extra moeilijk zijn maar wel nodig!

Hoop voor Delaval dat ze hier ook van leren, blijven lastige situaties maar ze moeten wel blijven zoeken naar oplossingen!
Haijtink
"Harde Reset"

Prima oplossing, te veel verkeerde data door te veel mislukkingen en handmatig aansluiten weet de robot ook niet meer wat ie moet. Ik hoop dat je het vertrouwen in het robot melken terug krijgt, want dat is nu wel belangrijk. Probeer de robot het echt zelf uit te laten zoeken, zal nu extra moeilijk zijn maar wel nodig!

Hoop voor Delaval dat ze hier ook van leren, blijven lastige situaties maar ze moeten wel blijven zoeken naar oplossingen!
de hoef
Super
otto1604
Super dat je nu. Kunt beginnen met een positief gevoel op te bouwen.rust in het lijf en ontspanning in het hoofd.

Alle koeien worden nu dus wel uitgemolken zonder problemen. Kun je nu de aandacht aan de woning richten.
+1
Greetje
Goed werk, gefeliciteerd! Als ik misschien nog een tip mag geven: idd robot zelf laten uitzoeken, maar wel dagelijks de werking op alle punten goed controleren en bij twijfel ingrijpen!
Onze ervaring is nl. dat van kleine storingen grote storingen komen en van een paar mislukkingen veel mislukkingen.

Succes met dit mooie dier- en mensvriendelijke systeem!
ejb
Ben blij met jou reactie en hoop echt dat het vanaf nu super gaat.
hans1980
Top !
misschien was er bij de dakschilder-boer ook wel zoiets aan de hand
mooi dat het opgelost is maar wel zorgelijk bij delaval!
hoop dat hun in de toekomst beter hun best doen
matt
Toch al 7 maanden aan het tobben,dat moet toch anders kunnen denk je dan..
pieta
Ook met andere kun je veel tobberij hebben.
+1
de hoef
Quote:
@pieta: Ook met andere kun je veel tobberij hebben.

praat je al uit ervaring pieta
christo
@pieta
Ik deel je mening. Als ie der eenmaal staat..
brabo
Ik kan snappen dat je weer met een schone computer wil beginnen, maar ik kan niet helemaal snappen waarom je dan 2 weken lang weer inmelkers moet hebben.
Is 1 keer inmelken van de koeien dan niet genoeg om de robot de 2e melking zelf te laten doen?
+5
ejb
Quote:
@brabo: Is 1 keer inmelken van de koeien dan

bij jou merk moet je zelf voor inmelkers zorgen en dus ook zelf betalen. Bij DeLaval zorgen zij ervoor en kost het de boer niets. Ik denk dat ze zeker willen weten dat de robots nu wel gewoon goed hun werk doen.
brabo
Je begrijpt me niet goed. Ik vroeg me af waarom 1 keer inmelken niet voldoende zou zijn. Ik mag toch aannemen dat de robot het de 2e keer alleen kan.

En overigens heeft Lely hier 18 jaar geleden ook 2 weken de bedrijfshulp betaald. Want dat hoorde toen nog standaard bij hun verkoop.
En half jaartje geleden is, bij de vervanging, zowat heel Lely hier 2 dagen komen helpen. Zelfs kantoormannetjes/vrouwtjes waren erbij.
crisis
Quote:
@brabo: zowat heel Lely hier 2 dagen komen helpen

1 keer inmelken is toch voldoende? Je wilt toch niet zeggen dat er koeien na twee dagen nog voor de eerste keer gemolken moesten worden.
brabo
@crisis
scherp, maar hier ging het om andere robots op ander plek in de stal. Ik neem aan dat het bij de lavalboer om dezelfde robots op dezelfde plek ging.
ejb
@brabo
ik begreep je ook al wel goed.
DeLaval heeft denk ik gewoon willen zorgen dat er op het bedrijf van @delavalboeralles tot in de puntjes willen verzorgen en die 14 dagen zal ook zeker niet de standaard worden denk ik. maar dat had je zelf allemaal ook al wel bedacht.

maar als ik heel scherp denk dan vraag ik mij af waarom jij een half jaartje terug überhaupt hulp heb gekregen bij inmelken want de nieuwe worden eerst helemaal bedrijfsklaar gemaakt want ze staan op andere plek en als die werken naar behoren trek je van de oude de stekker eruit dus desnoods een paar dagen met de oude en de nieuwe robots melken en alle instellingen zijn toch heel simpel over te zetten/koppelen naar de nieuwe robots. Zelfs al het kantoorpersoneel had blijkbaar niets beters te doen 😃
brabo
@ejb
Lely vond het toen belangrijk dat er ook enkele kantoormensen meer gevoel met koeien melken zouden krijgen, dus boden ze me aan om mij wat te helpen. En dat vond ik geen probleem. Alle koeien 1 keer inmelken doe je niet even. En als je ermee klaar bent dan staan de eerste koeien al weer te wachten voor de 2e melking.
En ondanks dat je de nieuwe robots op de andere plek helemaal klaar kunt zetten voor gebruik, moet er op het wisselpunt toch nog wel het een en ander gebeuren, zoals melkleiding en luchtleiding omkoppelen. En ook op software gebied moest er nog het een ander gebeuren.
En met de vele handjes hadden we de oude robot's een paar uur na de laatste melking al buiten staan.
pieta
@brabo
Die zijn dan fanatieker als bij ons. 😄
ricardo
@pieta
Melk jij ook met robots Piet?
pieta
@ricardo
Doet de robot zelf. 😄 Maar nog niet zo goed.
Coen
@pieta , sinds wanneer en met welke kleur melk je nu ?
ricardo
@pieta
Wat gaat er niet goed?
+2
pieta
@ricardo
De koeien lopen nog niet zo best. En @ coen wij melken met Lely. Maar zal komende tijd wel gaan verbeteren(hoop ik). We (Lely en wij) zijn er mee bezig.
Coen
@pieta , nu meende ik dat jij een goed werkende en ruime SO van GEA had, misschien fysieke klachten gekregen ?
nu een dubbele box van Lely ?
+1
pieta
@Coen
Voornaamste reden is het hebben van vier kinderen waar je tijd voor moet hebben. Geen fysieke klachten van het melken.
+1
Todi
@pieta
De kinderen aan de robot zetten was geen oplossing? smily.
+1
pieta
@Todi
Eerder beveiligen voor de kinderen. 😄
+2
Titus de Wolff
En ga nu toch maar geloven dat die melkmachinejongens jouw probleem beter kunnen verhelpen dan jongens met rare houten bakjes of geheimzinnige metalen potjes met daarin wat loodplaatjes, zilverpapiertjes, ijzerdraadjes, koper,goud , of andere hatsefratsen.
Tommie1
Heeft iemand hier ervaring mee?
milkandgo.com/
jan w
Bij ons in de studieclub wel iemand. Hij zag geen verschil in de resultaten voordien en nadien. Dus het effect??
Denk dat het ook wel afhankelijk is wat de bezetting van de robot is, als je er maar 55 koeien mee melkt dan is er veel tijd over en staan de koeien langer in de robot, waardoor de kans op mest ook groter wordt.

Wat ik zelf een nadeel vind, is dat de box dient als aarding, dus de koe kan ook stroom krijgen via de bek. ( of zie ik dat verkeerd)
delavalboer
Wij hebben een onafhankelijk bedrijf gehad, en die keek werkelijk alles na....lekspanning, piekspanning, vervuiling, kabelwerk en aarding. Echt nul gevonden. Maar ze gaven we aan dat frequetieregelaars heel vaak voor problemen kunnen zorgen als ze niet goed zijn aangesloten, en dat dit vaak word onderschat.
gg
Gister een nieuwe bronpomp geïnstalleerd De installateur vroeg meteen naar voerboxen en een eventuele robot toen de frequentieregelaar ter sprake kwam. Zijn eerste reactie Verbindings (netwerk) kabels niet in de zelfde kabelgoot als voedingskabels en frequentiekabels.
Had hij slechte ervaring mee
+10
danielle-hekman
Hallo Allemaal. Nog even een bericht van mij delavalboer.
Zo op de laatste dag van het jaar wil ik iedereen een hele fijne jaarwisseling wensen. En een super goed 2016 met een super melkprijs....haha.
Wij draaien nog steeds goed, vanaf 12 augustus is het alleen maar beter gegaan. Schrik niet...We hebben een gemiddelde van 3.2 melkingen per dag, en we zitten op 35 liter per 24 uur!!!!!! Dat leek mij nog wel leuk om even te melden zo op de laatste dag van het jaar. Het kan dus toch!!!!
+1
hookwood
Mooi om te horen!
jg
Heb jij voor de 2 cent regeling gestemd of kon er niet gestemd worden??
danielle-hekman
@jg
Ironisch..we hadden net een paar koeien weggedaan omdat we uit hadden gerekend dat we dan financieel beter uitkwamen als we onder de gewenste melkhoeveelheid bleven zitten...moesten we de melk weg laten lopen omdat friesland de melk niet op kon halen....12.000 liter...zucht
@danielle-hekmanMooi dat nu goed loopt , toch een verkeerde printplaat ??? Je mag ook wel via een PB reageren.
+1
de hoef
Prachtig wat was nu het probleem
+1
danielle-hekman
Wij zeggen de software...maar heb nagevraagd bij delaval maar zei geven hier niet echt een antwoord op...maar het maakt mij eigenlijk niet uit.
Titus de Wolff
@danielle-hekman
Wij zeggen de software...maar heb nagevraagd bij delaval maar zei geven hier niet echt een antwoord op...maar het maakt mij eigenlijk niet uit.

Dan ben ik ook tevreden want dan waren het geen aardstralen.

Ik heb afgelopen week weer veel mensen in het museum gehad waaronder aardstralengelovers. Als ze dan bij mijn geopende Poverni Reflecta aardstralenbestrijdingsdoos moeten uitleggen wat er gebeurt of zou kunnen gebeuren, weten ze het niet. Nou, ik wel.
dorpsrandhoeve
Top!!!!
pieta
Het volgende topic hier wordt dat de Delaval robots de melkmarkt bederven. 😄 Verder is het natuurlijk fantastisch voor jullie dat het nu goed werkt.
+1
danielle-hekman
Haha..friesland is niet blij met zijn nieuwe klant..maar we melken gewoon door..de robots dan.
Tim v N
Dat zijn mooie cijfers. Hoeveel kg per robot per dag?
danielle-hekman
Ik moest het even nakijken maar ongeveer 1900 per robot. Het verschil tussen de 2 robots is niet zo groot..
hans1980
Top dat het zo goed gaat , jammer voor diegene die eerst letterlijk het dak op moest om duidelijk te maken dat robot niet functioneerde anderen hebben melkstal gekocht of ander merk maar zo te horen niet nodig! gelukkig nieuwjaar!
avondrood
Super. Het was al een tijdje rustig van jullie zijde. 3.2 lijkt me meer als voldoende lijkt me. Hopelijk hebben jullie het vertrouwen terug gekregen. Kun je nu weer met andere zaken bezig zijn.
+1
danielle-hekman
Zeker heeel fijn. We kunnen nu eens rustig een dagje weg, dat is geweldig, ook voor de kinderen. Had zelfs tijd over en heb de nieuwe woning kunnen schilderen en behangen. In 4 maanden tijd is het nu helemaal klaar. ..
+1
schoppenboer
Als het loopt zijn robots met feestdagen zoals afgelopen week echt super. Gisteren 's morgens langer blijven liggen na een korte nacht. Even paar koeien bij de robot, voeren en het is weer klaar. Met weinig lichamelijke inspanning ben ik dan net zo laat klaar als vroeger met n melkstal terwijl ik nu langer kan blijven liggen. Nee, ik verlang niet meer naar een melkstal.
+1
brabo
En daarom worden robotboeren dus luie boeren genoemd 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , koe , delaval , robot , melkers en toekomst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
53
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
9