Blog: overschakelen naar biologisch?

Sinds het melkquotum er af is, zijn veel ecologische boeren in Denemarken overgestapt op gangbaar boeren. Er is dus een tekort ontstaan aan ecologische boeren. Het melkprijsverschil van 14 cent lokt, maar daar staat ook heel wat extra regelgeving tegenover. En bij gangbaar boeren zijn er al zoveel regels, zo vinden Michel en Miranda Noordman.

Deel dit topic

Reacties

+1
Fozzy Bear
Wel de juiste namen erin zetten!!!!
zeppmann
De hogere melkprijs is het enige lokkertje. Volgens mij worden de biologische/ecologische boeren met steeds meer regeltjes opgescheept. De verschillen tussen gangbaar en biologisch worden kleiner, dus moet de lat voor biologisch boeren steeds hoger worden gelegd om zich te blijven onderscheiden.
+1
Greetje
Wanneer je Deense serie "Borgen" wel eens bekeken hebt, weet je dat Denemarken best een "links" en niet zo'n ondernemersvriendelijk land is en er vanuit Kopenhagen op Jutland met z'n boeren wordt neergekeken.
Een aspect wat door makelaars nooit benoemd wordt.
arie.j
Biologisch kan niet zo snel schakelen als gangbaar.
Wachttijd om te beginnen al 2 jaar.
Dat beschermt nu prijzen, verder is de afzet vooral binnenland en het nabije buitenland wat nu ook wel wat zal helpen.
Maar verder is het ook voor biologisch een kwestie van vraag en aanbod.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkquotum , regelgeving , denemarken en regels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1