Eerste Fleckviehkruisling bereikt 100.000 kilo melk

Heidi 18 van Ard en Monique Tetteroo uit Neede (GD) is de eerste Fleckviehkruisling in Nederland die de grens van 100.000 heeft gepasseerd. Daarvoor had ze minder dan acht lactaties nodig. Opvallend zijn de uitstekende gezondheidsresultaten.

Deel dit topic

Reacties

MARTIJN G
Wat een beste koe.
+1
ricardo
Tsjaa als ze allemaal zo waren
+2
huub
Dit zegt toch wel iets over HF, zelfs als je ze kruist met een vleesras zijn ze hier nog toe in staat 😉
jan w
Quote:
@huub: Dit zegt toch wel iets over HF

Aan de ene kant weer wel, maar aan de andere kant ook weer niet.
Volgens mij zat Tetteroo, voordat hij is begonnen met de flecky's al op een 12000 kg melk gemiddeld.Dus die productie was er al.
Dit mede door de HF.
Dit geeft wel aan dat de HF een goed ras is en dat we er ook niet zonder kunnen. Alleen onze KI organisaties hebben de laatste jaren maar in, zeg maar 5a10 % van de HF populatie zitten roeren. waardoor het ras toch wel wat kwetsbaar is geworden.
De HF populatie is groot genoeg om er een goede koe uit te blijven fokken, alleen dit wel men niet en heeft men nog nooit gewild.
Freriks
Een aantal jaren gelden zou je gelijk krijgen met de smalle inetkoetjes. volgens mij is er nu meer keus uit degelijke stieren
oldhuus
De veestapel en het fokbeleid bepalen natuurlijk wel het succes van kruisen. Een brede fleck kan natuurlijk prima op een smalle inetkoe met veel melk-aanleg, maar zet je em op een dikke holstein ja dan krijg je ook een vleeskoe. Bij alleen Fleckvieh is dan ook niet keus genoeg voor al je koeien.
-1
MARTIJN G
@oldhuus
In Nederland heb je verschillende importeurs van Fleckviehsperma. Hierdoor heb je genoeg keus om al je koeien drachtig te maken.
Naast Fleckvieh wordt hier ook nog een tweede ras gebruikt.
crv4all.nl/service/bwb-gebruikskruising/
MARTIJN G
fleckviehkoeien.nl/files/Nieuwsbrief_Dec_2009.pdf/
Hier staat een reportage over dit bedrijf.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk en kruisling geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN