Illustratie van: old man jose

Belgische landbouwminister pleit voor verandering

De Belgische minister van Landbouw Willy Borsus trekt het huidige prijsverdienmodel van de primaire landbouwsector in twijfel. „Het huidige model loopt tegen de grenzen aan.”

Deel dit topic

Reacties

+2
arie.j
Sneller en meer interventie geeft boter en melkpoederbergen.
Wat denk hij daaraan te doen?
HFfan
De steun aan de franse en spaanse boeren is een zeer slechte zaak. Met minder steun lossen de problemen juist veel sneller op.
+1
hans1980
Klopt er moeten gewoon boeren failliet gaan wil de melkplas slinken nu wordt er juist nog meer gemolken om opbrengsten nog enigsinds op pijl te houden
zie boeren massaal structuurbrok/meel voeren helemaal dol is iedereen de rekenmachine is weg gefikkert de stal staat er toch de zeuren bij de bank hoeft niet meer , kostprijstechnisch gaan verschillende boeren totaal nat, die extra liters kosten gewoon geld zeker wanneer er ook mest moet worden afgevoerd
producent
Zo dat lucht op.
jorisdriepinter
De wereld verandert snel. De positie van boeren is er niet beter op geworden. Het oude eu model gaf ons veel rust maar werdt te duur bevonden door de belastingbetaler. Maar niemand weet hoe hoog de rekening nu is met al die enorme fluctuaties. Een liberaal systeem moet in mijn ogen gepaard gaan met een systeem waarbij boeren zichzelf kunnen beschermen tegen de nadelen. Dat zijn ze in brussel vergeten. De VS beschermt zijn boeren wel via subsidie op prijsrisicoverzekeringen.
Brussel dacht dat met een hectare toeslag de boeren wel geholpen zouden zijn. Maar dat geld verdampt binnen een paar jaar aan grondlasten stijging door hogere grondprijzen of pachtverhogingen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw en verdienmodel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN