‘Pas als ik de ontvanger begrijp, kan ik zinvol zenden’

Geloof dat er weer een aan zijn afscheidstournee is begonnen! 😄

fd.nl/profiel/1114721/…

‘Het was wel even wennen. Toen ik ruim vier jaar terug bestuursvoorzitter werd van Fonterra dacht ik dat mijn spontane aanpak ook in mijn nieuwe functie zou werken. Anderen moesten mij erop wijzen dat mijn veronderstelling fout was. Hiërarchie is van groot belang; de medewerkers en eigenaren verwachten dat ik de leiding neem en knopen doorhak. Het klinkt als een cliché, maar het is echt eenzaam aan de top. Je moet daarom bewust open blijven staan voor signalen uit de omgeving en blijven leren. Anders is het onmogelijk de kracht van de medewerkers goed te benutten.’

Beroemdheid

De 50-jarige Theo Spierings geeft als bestuursvoorzitter vanuit het hoofdkantoor in Auckland leiding aan Fonterra, het grootste zuivelbedrijf ter wereld, dat 12% van het bruto nationaal product van Nieuw-Zeeland voor zijn rekening neemt. Indirect ligt dat percentage op 25. In Nieuw-Zeeland is Spierings een beroemdheid: hij heeft een rechtstreeks lijntje met de premier en er gaat bijna geen dag voorbij dat de kranten niet over hem schrijven.

Deel dit topic

Reacties

KOC1981
Wat een bluffer,
als ik 45 min beweeg heb ik 3 nieuwe ideeën. Misschien hebben de leden van Fontera af en toe liever dat hij die 3 kwartier in zijn luie stoel was blijven zitten.
jan is hobbyboer
Quote:
@KOC1981: 3 nieuwe ideeën

Waarschijnlijk heeft de grootste onbenul ook zo nu en dan wel een idee (zelfs ik 😄 ) , het gaat alleen om zinvolle ideeen, en gezien de prestaties van Spierings daar down under heb ik niet het idee dat ie elk kwartier een zinvol idee heeft gehad. Het is ook maar een manager gebleken die met veel te weinig levenservaring een veel te groot bedrijf heeft gerund. Popie jopie zijn kunnen er velen.
cs-agrar
Ik wil er niet voor inloggen, maar de kop van de topic-opener is, precies het probleem van nu. Alleen oorzaak daarvan is dat er teveel aanbieders van hetzelfde produkt zijn.
Campagne
25% van het BNP van N.Zl. Is gerelateerd aan hun zuivelproductie. Ik denk dat zij zich veiliger kunnen voelen dan de EU-melkveehouder in deze crisis. Zoals de EU haar banken overeind houdt, zo zal NZl haar boeren beschermen.
puntertje
Och, hij geeft alleen aan dat hiërarchie in NZ wat strakker is dan hij gewend was in NL. Met een strakke hiërarchie loop je minder risico en mis je meer kansen. En laat hij nou net gehaald zijn om meer kansen te pakken. En tevens heeft hij het risico-profiel van Fonterra de afgelopen jaren verhoogd.
hans1980
En wat heeft hij bereikt ? naar de beurs gaan met melkprodukten?
gokken met opbrengsten van boeren...gaat prima wanneer vraag kant groter is d
an leverkant.
heeft ie de boeren ook gewaatschuwd met de beursgang: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor toekomst?
+1
jorisdriepinter
Vindt dat er hier veel te negatief over Theo wordt gesproken. Hij heeft 23 jaar voor friesland foods gewerkt en daar veel geld voor ons verdient. Het is een gewone jongen die het ver geschopt heeft. Zouden velen een voorbeeld aan kunnen nemen.
KOC1981
Noem eens een aantal voorbeelden dan van top beslissingen die er toe geleid hebben dat in zijn periode de melkprijs van FF merkelijk beter was???
Wat ik wel weet is:
*dat hij het merk Friso in de Benelux heeft verkocht aan Hero. wat nu weer teruggekocht is????
*Dat als reactie op de weidemelk van Campina (enkel in A-merken) FF de weidemelk in huismerken ging steken???
*Dat Fristi/Chocomel veel te duur gekocht zijn (zie afwaardering goodwill 100MLJN euro)
*De invoering van de aandelen waardoor al het geld naar de oudere/vermogendere boeren dreigde te gaan

Al het goede dat FrieslandFoods (want dat is er zeker!!!) heeft gebracht in de fusie zijn het resultaat van beslissingen en durf in een veel verder verleden dan de tijd van Theo Spierings

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fonterra , nieuwzeeland en zuivelbedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0