Weideman: Robotmelken en weidegang gaan prima samen

Komt er een melkrobot op het bedrijf, dan worden de koeien jaarrond op stal gehouden. Iedereen kent hier wel een voorbeeld van. Maar dit beeld is volgens de Weideman duidelijk aan het kantelen. Een grote groep veehouders pakt na enige jaren opstallen het weiden weer op, geprikkeld door de weidepremie en geïnspireerd door praktijkvoorbeelden die laten zien dat het echt heel goed kan.

Deel dit topic

Reacties

zeppmann
Vandaag lukt het niet !!
dorpsrandhoeve
Maak je niet druk, d'r komme nog daag zat. (er komen nog dagen genoeg)
josl
Ook niet zonder robot.
+1
familie pelle
Het succes van weidegang in combinatie met robotmelken hangt voor 90 procent af van het acceptatievermogen van de melkveehouder. Die andere 10 procent is beinvloedbaar door de honderdtallen zelfbenoemde weide-experts.
dorpsrandhoeve
Mag je ook langer beweiden dan die 120 dagen van Frieslandcampina? 😃

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , melken , melkrobot , weidegang , robot , stallen en robotmelken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1