Delaval spant rechtzaak tegen protestleus op staldak

Melkrobotfabrikant Delaval heeft een vergoeding van 7500 euro geëist tegen een melkveehouder in Casteren. De veehouder schreef met witte letters een protestleus tegen Delaval op zijn staldak. Dit meldt Omroep Brabant.

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
T is te hopen dat hij m geleased heeft anders zie ik t somber in...........
Pinkenboer
Je hebt toch het recht op vrijheid van meningsuiting
HFfan
Dan moeten andere laval boeren toch ook dezelfde problemen hebben? Hoe zit dat??
Todi
HF fan Tja de een heeft Uberis als probleem en de andere heeft e coli en dat heeft grote gevolgen voor het robot melken.
jan w
@Todi
Die problemen zijn toch even groot of je nu robot melkt of traditioneel
Todi
@jan w
Ik denk bij robot melken de besmetting groter is dan in de melkstal. Door het vaker melken. Maar bij de uberis heb je een ander probleem en dat is het antibiotica gebruik in de droog stand.
otto1604
Een tekst op je dak schilderen is ZEER riskant. Een gelovige boer had de tekst God is goed groots op het dak geschilderd. De rechter veroordeelde hem omdat het dak als een uiting van een mening werd gezien dus valt onder reclame. Daar is een dak niet voor bedoelt. De boer heeft tot de Hoge Raad doorgeprocedeerd en betaalde in totaal meer dan € 10.000 boete.
We weten toch dat we in regeltjes land leven. Een goede rechter toetst deze uitspraak even in zijn p.c. en wordt veroordeelt voor de kosten.
friesboertje
Dit is een grap hoop ik?
otto1604
Nee is een waar verhaal. In het bestemmingsplan staat de stal in een agrarisch gebied.
Als je tegen een gevel van een kantoor zelfs je bedrijfslogo ophang moet je daarvoor vergunning aanvragen en de kleuren opgeven anders krijg je problemen. Dit is voor anderen al meer dan dertig jaar de gewoonste zaak.
Zoals gewoonlijk is dit ook een zaak tussen emotie en feiten. Hopend dat de partijen er uitkomen. Zo niet, dat dan de rechter in staat is om hoe hard het ook klinkt voor welke partij dan ook puur een uitspraak doet op basis van feiten en de huidige wetgeving. Dat schept duidelijkheid.
tok achterhoek
Blijft niet veel meer over van de laval, hoor alleen maar narigheid van dat merk
Melk 30 jaar met de Laval, nooit geen zorgen, goede service en relatief niet duur in onderhoud.

zo kan het ook dus....elk merk heeft zijn maandagmorgen gevallen in welk segment je ook bent. Onverklaarbaar en niet te voorkomen
3 speen
Hij had die kutrobotten nooit moeten zien
+1
Dat is toch het grootste probleem van melkrobotten, bij de één slaagt het en bij de andere totaal niet. Zoals een ex robotboer tegen me zijn: je hebt enorme stuk vrijheid erbij...enorme stuk vrijheid om gek van te worden. Voor me zelf weet ik het ook wel, ik ben qua karakter ongeschikt voor een melkrobot. Het lijken wel trekkers, waar de ene erbij zweert wordt de ander juist gek van
3 speen
Mooie vrouwen vindt ik wel leuk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's delaval , melkveehouder en staldak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0