Melkprijsdip tijdelijk volgens hoge heren

FrieslandCampina: Lage melkprijs is tijdelijk

AMERSFOORT - De lage melkprijs die veehouders krijgen is van tijdelijke aard. Dat zegt Piet Boer, voorzitter van de coöperatie FrieslandCampina uit Amersfoort. Hij vertegenwoordigt de ruim 13.500 melkveehouders die samen eigenaar zijn van het op een na grootste zuivelbedrijf ter wereld.

Boer wijst op de gunstige prognoses van het Landbouw Economisch Instituut en gaat ervan uit dat de melkveehouders op termijn weer zullen profiteren van de toenemende vraag naar zuivel in de wereld.

Veel boeren zijn in de problemen gekomen door de lage prijs die ze krijgen voor hun melk. De prijs is zo laag door de Russische boycot en een tegenvallende vraag in China. Bovendien zijn er de afgelopen jaren veel melk bijgekomen, omdat de prijs hoog was en het Europese quotum is afgeschaft.

POLITIEK
Een aantal boeren pleit ervoor om te voorkomen dat de vrije makrt de prijs bepaald. Zij willen weer politieke invloed, maar dat ziet Boer niet zitten. Dat schaadt volgens hem de export en verreweg de meeste melk en melkproducten gaan naar het buitenland.

Boer wil dat de Belastingdienst uitstel van betaling geeft aan boeren in de problemen. Ook zouden banken zich soepel moeten opstellen naar de melkveehouders.

Deel dit topic

dirks

Laatste  |  

Reacties

meelezer10
Meestal komen voorspellingen niet uit. Laten we het hopen dat deze voorspelling wel uitkomt.
jorisdriepinter
Mooi dat onze verwerker er vertrouwen in heeft. Beter als andersom.
+2
arie.j
Tijdelijk is een rekbaar begrip.
Tijdelijk was ook de quotering toen die kwam, zo werd gezegd.
Laten we hopen dat deze prijsdip veel korter zal duren.
+1
dorpsrandhoeve
Jongens,

Wat zijn jullie depressief, ga eens naar de dokter en ga aan de antidepresiva.
Grasbaal
Hier het journaal fragment: nos.nl/artikel/…
+1
sorry
Friesland Campina wil geen hogere melkprijzen
+1
cs-agrar
Je vraagt je af voor wie deze man praat, voor de boeren of voor de fabriek. Die hoge plaats binnen RFC moet z'n waarde toch ook ergens vandaan halen
Cornelis
Nee dan Sieta; iedereen draait met verlies nu en over een half jaar zijn er velen failliet. Wedden van niet? Sprak pas de RABO man hier. Nog heel weinig aan de hand op dit moment bij zijn klanten.
cs-agrar
sprak de rabo-man politiek-correct... Die wil ook werk houden he
Cornelis
@cs-agrarOok dit weet je kennelijk weer beter...
+1
noordhollander
t is maar tijdelijk dus zondags zijn er diensten voor gelovigen door de week nuchter zelf je zaakjes zien te regelen
+2
jan is hobbyboer
Alles in het leven is tijdelijk, maar als ze zoals ik tegen de 50 begint te lopen zoals ik en niet tot je 90e boer wilt blijven, is die klotenzooi met dat fosfaat wel iets waar je je resterende boerenleven knap last van hebt. Melkprijsdip is alleen een probleem voor mensen die hun liquiditeit en kostprijs niet op orde hebben na 2 goede jaren.
pieta
De ene heeft zijn liquiditeit en kostprijs op orde, een ander heeft volop geïnvesteerd in de goede jaren en heeft die klotezooi met zijn fosfaat op orde en de liquiditeit en de kostprijs weer wat minder goed. 😄
Coen
op dit moment telt bij velen maar één ding: liquiditeit ofwel op korte termijn overleven en op naar de volgende melkprijstop
buitenok
verdien met deze dip meer dan afgelopen 2 jaar . 50 % meer melk en geen lease superheffing meer
Jaap40
@buitenok jezelf rijk rekenen is ook een kunst. Of je hebt de afgelopen 2 jaar niet goed opgelet.
kleitokkers
vrije markt en (melkqoutum fosfaatrechten verhandelbaar)
KOSTENPOST T.O.V. vrije markt. ????????
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden landbouw , melk , china , export , frieslandcampina , melkprijs , campina , boeren , zuivel , melkveehouders , boer , 2015 , coöperatie en zuivelbedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!