Emigreren naar Frankrijk ?

PARIJS - De Franse president François Hollande heeft dinsdag aangekondigd dat de regering structureel gaat ingrijpen in de crisis in de veeteelt en de zuivelsector.

Meer: telegraaf.nl/buitenland/24290384/…

Deel dit topic

Reacties

-2
jan 1
Ben er graag voor m,n vakantie,maar om te boeren moet je daar niet zijn,nog erger als hier.
weurding
Geen andouillette's gegeten zeker? 😉
torrarica
Hollande in aktie voor veeteelt en zuivel.
Ik zie dat Rutte nog niet zo gauw doen.
+1
weurding
Eigenlijk van de zotte, vol gas melken en bij gebrek aan inkomen om steun vragen, ter zijner tijd zal toch de markt zijn werk moeten doen
+1
Coen
De markt ZAL (sneller dan je denkt) haar werk gaan doen 😄
geduld is een schone zaak, hou de cash bij de hand 😄
+1
weurding
De vrouw is al druk aan het sokken stoppen 😄
+1
Jaap40
Kan 2 kanten op Coen. Jij zegt denk aan cash, daarmee zeg je houdt geld op zak.
Maar waar komt ineens spotprijs 30 vandaan?
Coen
Cash voor overbruggen periode melkprijsdip is belangrijk, maar cash voor investeringen is veel belangrijker 😄

spotmarkt geeft aan dat door de hitte de melkleveringen wat tanende zijn geweest.
verbi
Ben 50 gaan we nu niet meer doen wel een mooi land.
-3
jansen2
Mooi land maar ROT volk
weurding
Is daar net zo verschillend als hier
+1
friese koemelker
Een leuk graanbedrijfje van zo,n 300 tot 5oo ha lijkt me machtig! daar onder de franse zon.
+1
weurding
Het liefst zonder vreemd vermogen zeker? 😄
brabo
Tov van friesland is alles al gauw beter 😄
( sorry....inkoppertje..)
friese koemelker
Als al die rechten e n ook grondprijzen zo hoog worden als voorspellers menen gaat het zonder lrning lukken.Maar die taalknobbel is het ergste.
casev
Je moet hun actie facebook site eens volgen: m.facebook.com/labatailledesproducteursdelait/

Vooral de meststrooier blijkt een populair actiemiddel. Gister stond er een video op waar ze tegen gehouden werden door de ME...... Die ze daarna helemaal onder gestrooit hebben met strond... En bleven gewoon staan ????????
weurding
Quote:
@casev: Vooral de meststrooier blijkt een populair actiemiddel.

mocht je een nodig zijn.... 😃
+10
John fr
Ja, het nieuws staat er bol van, er kan geen journaal voorbij komen of die ROTboeren komen weer in beeld met hun ROTtractoren en ROTaanhangers blokkeren ze de ROTondes , gooien ROTzooi voor de Prefectuur en grootgrutters.
Maar ze vergeten wel te vertellen waar het eigenlijk om gaat nl:
"10% van de boerderijen in Frankrijk op de rand van faillissement!!"
Le ministre de l'Agriculture affirme ce vendredi 17 juillet que près de 25 000 exploitations pourraient déposer le bilan.
leparisien.fr/economie/…
Men zoekt een oplossing maar kijkt niet naar de oorzaak : "het systeem is ROT"

Ik ben geboren in de jaren 50 op een plein in een middelgrote stad in het midden van Nederland waar elke vijdag veemarkt was : daar werd gehandeld!
Later, verhuist naar het platte land , had ik eens wat lammeren te koop ; de handelaar vroeg mij wat ik er voor wilde hebben na wat heen en weer gepraat: deal en betaalde!
Nog later had ik eens wat kalveren opgefokt, de zelfde handelaar vroeg niets maar wilde ze wel meenemen naar de markt : geen minnimumprijs gewoon afwachten!
Nu worden de prijzen voor de boeren van hogerhand bepaald : het is slikken of stikken !
Het traject tussen boer en grootgrutter wordt niet bekeken , iedereen pakt zijn marge en de werknemers verdienen een minimum loon terwijl de boer niet eens in de buurt komt van een minimum loon!
Afgelopen zaterdag nog een biertje gedronken met de laatste melkveehouder van onze commune 55 jaar 80 koeien en 80 ha : "vorig jaar gestopt" omdat het niet meer ging ,90 uur per week werken voor een half min.loon , zijn vrouw "moest" erbij werken en nergens tijd voor hebben !
Hij was nu blij en rustig, werkt bij een naburige gemeente , plantsoen onderhoud en klusjes voor: een minimum loon !

Bonne journée et au revoir,(38° buiten en drooog!!)

John
+3
Campagne
@John Fr, ja als boer moet je er blijkbaar vanuit gaan dat je net (niet) rond kunt komen, want ze laten je niet verdienen. De toekomst lijkt altijd beter te gaan worden volgens de mensen om de boer heen, alleen niemand zegt wanneer.
Wij zitten in Pays de Loire, de Mayenne. Hier is het deze week bewolkt, maar zeer droog. De mais staat te verpieteren en we hebben nog maar 1 snee gras gehad.
Mijn man is 53, 35 jaar gemolken, maar wij zijn sinds 1-1-2015 ook gestopt met melken, nadat we in 2009 in Frankrijk zijn gekomen met onze eigen MRIJ-koeien. Met de huidige contractualisering zien wij niet aankomen dat erop deze manier nog verdient gaat worden met de melkveehouderij. Voorheen woonden en boerden we in Salland. dicht in de buurt van de Zwolsche veemarkt.
@John Fr, hoe staat het er in jullie deel van Frankrijk ervoor met de gewassen?
+4
weurding
Is hier ook de trend, alleen willen weinig het geloven, politiek laat je veel produceren voor weinig, volk is verzekerd van een goedkoop voedselpakket en de producent mag de mond afvegen, en meer(veel) melken valt z.g.n.onder het mom van goed ondernemerschap, kijk je even buiten de landbouw zijn er zat ondernemers die hun eigen productprijs bepalen i.p.v. af te wachten wat je uiteindelijk voor je producten krijgt
casev
@weurding
Maar beste weurding, Wij zijn nu eenmaal een grondstof leverancier van een massaproduct, in een overvolle markt.

het enige 'middel' wat wij als producenten in handen hadden was productie beheersing, Maarja.....
weurding
@casev idd, zie mijn opmerking over politiek, en lto natuurlijk
Wiecher
80 koeien en 80 hectare en dan niet rond kunnen komen... Wat was het probleem.. vorig jaar en het topjaar er voor.
+1
George
Topjaren van de melkveehouderij zijn veel langer geleden dan vorig jaar en het jaar ervoor!
+4
casev
Topjaar?
Met een kostprijs van 34 cent, En een jaar lang 28 cent uitbetaald krijgen, moet daar minstens een vol jaar 40 cent tegenover staan om de stapel rekeningen weg te werken, laat staan nog wat investeringen doen....

Overigens hebben de franse mede prikkers hier vaak genoeg geschreven dat hun melkprijs nogal achter bleef in die zogenaamde 'topjaren' van ons.
+1
pieter p
Quote:
@casev: Overigens hebben de franse mede prikkers hier vaak genoeg geschreven dat hun melkprijs nogal achter bleef in die zogenaamde 'topjaren' van ons.

Helemaal goed, vorig jaar vergeleken met Nederland met dezelfde hoeveelheid volume wat wij hier leveren was er een verschil van 35000€
Frans1
Aangezien Jan hobby aardig rustig is op het moment zal ik het maar zeggen.
Er wordt steeds gesproken over topjaren,terwijl er net een modaal inkomen verdiend is gemiddeld.We zijn met weinig tevreden blijkbaar 😄.

PS Wiecher,jij bent zelf ook melkveehouder?
Wiecher
Nee, niet meer sinds 14 jaar. Werk nog wel met melkveehouders regelmatig tegenwoordig. Heb zelf land en kan daar via verhuur goed van rondkomen. 80 hectare(eigendom) zou helemaal goed zijn !!!
arjankok-
weurding
Zoiets moeten wij dus niet willen
weurding
Zoiets moeten wij dus niet willen
+4
gezienus
Zoiets gebuurt in nederland ook niet ze nehmen liefer een financierinkje erbij
weurding
@gezienus zie het in dld ook niet gebeuren gezienus, die verkopen liever een koe 😄
gezienus
@weurding
deze maand 10 % Meer melk hier beginnen ze Meer te melken om de melkprijs te compenseren
+3
Campagne
Dit gaat ons ook te ver, maar de Franse boeren voelen zich zo met de rug tegen de muur staan, dat alles aangegrepen wordt om aandacht voor hun slechte situatie te vragen. De aandacht van de politiek is er nu, nu afwachten (deze middag) wat de politiek te bieden heeft.
+3
John fr
Campagne, ze beloven niet veel goeds het moet bij de consument vandaan komen en loze beloftes over schulden herstructurering, de regering durft niet in zijn eigen vlees (charges) te snijden! terwijl aan de achterdeur vlees , melk en andere produkten uit de EU binnen stromen !
Zag zojuist dat ze twee trailers met melk uit Spanje weg lieten lopen over straat : 60000 ltr
gezienus
@John fr
heb een plusje gegeven die melk komt in ider geval niet Meer op de markt
Campagne
Geloof niet dat de boeren hier tevreden mee zullen zijn.
boerderij.nl/Home/Nieuws/…
+2
John fr
@Campagne
Het begint op een "Griekenlandje" te lijken en toch een deurtje open naar "mega stallen"
Ze vergeleken het aantal boeren per inwoner met dat van Duitsland (de helft van het aantal boeren tov LDF) Het gras is altijd groener bij de buurman!
" Talloze landen willen Frans vlees kopen " ze exporteren levende koeien om door te fokken en zo "Frans vlees" te hebben!
Jannus
@John frZoals ik het bekeek was het wei dat uit de wagens stroomde,geen volle melk
John fr
@Jannus
Ik denk het ook , nu ik het op de Nederlandse TV gezien heb maar op de Franse TV werd het als melk vanuit Spanje aangezien . Zo hebben ze ook een Nederlandse vrachtwagen met "melkpoeder" onderschept en gewoon even op straat gelost !! zal in werkelijkheid wel o-produkt zijn van een van de grote Nederlandse merken die veel(en goed) werken met Franse kalvermesters , in LDF kunnen ze geen goed o-produkt maken!!
De Franse overheid zou eens naar die bedrijven moeten kijken en hoe ze werken want daar is wel respect voor de boer !

Verder komt het probleem in het nieuws, hier, op de tweede of derde plaats, want alcohol problemen in de grote steden is op dit moment ook hot en de tabac verkopers zijn ook kwaad !!
De boeren hebben toch 600 mln gehad wat zeuren ze toch , dat het een druppel op een gloeiende plaat is ziet het grote puliek niet en denkt aan vakantie en die mag niet verstoord worden door boze boeren!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frankrijk en emigreren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
42
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN