China zet kaders voor een zee van melk

Ziet er niet goed uit voor de export:

Grote uitdaging voor melkmarkt - Fonterra snijdt in banen, in Bulgarije verdwijnt melk in de put, in de VS wordt melk gedumpt en de Franse melkveehouders protesteren. Een greep uit nieuwsberichten over melk. Wat is er aan de hand? De balans op de melkmarkt is zoek en met name China heeft hierin een grote rol gespeeld. Het is dan ook China die de kaders zet voor een zee van melk.

Meer: boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

+6
DJ-D
Rabobank: er zijn enorme kansen voor de melkveehouderij.
Frieslandcampina: veel vertrouwen in zuivel bouwen fabrieken erbij.

Heeft nou niemand gezien dat china aan de holsteins zit en verdriedubbeld is in koeien. Moeten we zelf tussen het melken door daar ook nog zelf de boel in de gaten houden?
matt
Ben zelf niet in china geweest,maar zie ik daar niet dca langs dat
bericht staan.
die op het moment melkcontractjes proberen te slijten?
HFfan
Andere landen moeten hun eigen problemen maar oplossen, de prijzen gaan ook weer vanzelf omhoog.
Herbert
En FC maar kennis wegbrengen naar China. Oh oh oh
oldhuus
Als ze bedrijven bouwen van 100.000 koeien gaat het natuurlijk hard. Maar vertrouwd de Chinese consument nu wel de Chinese melk? Als het geld op is vast wel. Maar inderdaad de laatste 5 jaar waren de berichten dat we de Chinese vraag noooit aan konden, weet nog zo'n Rabobank-bijeenkomst Jan-Cees Vogelaar maakt prognoses dat we wel de dubbele productie kwijt konden en de prijs zou alleen maar stijgen, vraag je af waarom dat soort zelf de koeien verkoopt.
hans1980
Goochelaar
+1
pieter p
Chinezen kunnen niet veel zuivel verdragen dus die gouden bergen zullen wel snel inslinken
cs-agrar
Dan zijn ze ook snel zelf-voorzienend
-1
casev
Word die lactose intollerantie niet een beetje overdreven? Volgens mij is er met yoghurt en kaas geen probleem, laat staan de kindermelk...
+3
diezel
Quote:
@casev: Word die lactose intollerantie niet een beetje overdreven?

Ik zou zeggen als je hond als delicatesse kan eten dan zal een hompje kaas toch ook wel door dat darmkanaal gaan! 😄
Farmer_
@diezel
Hondintolerant zijn ze iig niet.
Titus de Wolff
Ik kijk bijna iedere dag wel even naar de Chinese TV, al een paar jaar, CCTV news en documentary. Gisteren nog een reportage over een enorme wijngaard, van topklasse en met de allermooiste wijnkelders en machines. Europese topadviseur er bij. Je ziet je ogen uit. Europa legt het af.
Mooie documentaires over ancient archeologie en architectuur.
hookwood
Dat er in de VS melk wordt gedumpt heeft niet zozeer te maken met de afzetprijzen maar met gebrek aan verwerkingscapaciteit.
+1
horstink
Zonder de nieuwe fabrieken had FC hetzelfde probleem gehad.....@DJ-D
Wiecher
Lactose intollerantie kan overwonnen worden door gewenning. Het darmstelsel moet zich even instellen. Net als met resistent zetmeel. De betreffende bacterie-populatie die daar mee uit de weg kan moet zich opbouwen. Koop maar eens aardappelzetmeel van honig en los dat op in koud of lauw water (niet koken dus) en wacht wat er gebeurd... Houdt dit een aantal dagen vol..
friese koemelker
Waarom sturen de aziaten dan toch de melkpoeder letterlijk een voor een nar china?zelfs super markten quoieren hier per klant, Feit is dat d.c.a de veehouders bang moet praten ombelangstelling te kweke
nn voor hun opte zetten termijn markt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , china , fonterra , melkveehouders en melkmarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0