#Dierenbescherming roept producenten op weidemelk en stalmelk niet langer te mengen

Heel bijzonder, waarom geen oproep om dan vooral Biologische melk te kopen?. Die melk is gegarandeerd van weidekoeien:

“Hoewel het aantal koeien per bedrijf steeds groter wordt, geldt dat niet voor de beschikbare weilanden”, waarschuwt de Dierenbescherming. De organisatie wil consumenten aanmoedigen vaker weidezuivel te kopen, maar dat zou wel vereisen dat dergelijke producten vaker in de schappen liggen.

Probleem is volgens de Dierenbescherming dat melk van koeien die in de wei hebben gelopen vaak niet apart wordt opgehaald.

Daardoor bestaan veel producten ook uit de melk van koeien die het hele jaar in hun stal moeten blijven.

Zij roepen producenten op weidemelk en stalmelk niet langer te mengen……

Meer: powervrouwen.blog.nl/vvv-nieuws/2015/…

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Deze onzin is in de kantine van de fietsclub bedacht denk ik................
-1
cs-agrar
Hoe moet de producent dat gaan doen, de melk van de nacht (binnen) apart opslaan van de dag (buiten) melk?
Die Kees Romijn kan men ook maar beter een openbaar spreek/schrijfverbod geven, helpt alles van de wal in de sloot.
+1
verbi
Als je de koeien 120 dagen 6 uur per dag buiten doet is het weidemelk.Hier wordt de weidemelk apart opgehaalt van de stalmelk en gaat ook naar 2 verschillende fabrieken. Dus het wordt echt wel gescheiden.
+1
weurding
Geldt niet voor iedereen, hier wordt weidemelk en stalmelk wel bij elkaar geladen, ze zullen wel teveel weidemelk hebben om er een meerwaarde van te maken
vanloon
Bij ons wordt de weidemelk geladen met de stalmelk van de buurman en wordt verwerkt als stalmelk. Ze hebben dus de buik vol van weidemelk , toch jammer van de inspanning die we daarvoor leveren.
Macccspan
Bij de levering van groene stroom krijg je ook "gewone" stroom. Het gaat om het idee dat deze consument iets extra wil betalen veer de koe in de wei, een soort openbare dierentuin. En een stukje gevoelswaarde.
+1
marcel r
Is iets heel anders.
Als je weidemelk koopt in de supermarkt, is deze melk gegarandeerd van koeien die minimaal 6 uur 120 dgn in de wei gelopen hebben.
Titus de Wolff
Weidemelk is ook een product waar fraude over de rug van collega's mee wordt gepleegd. Sommigen doen de koeien 15 juni pas naar buiten en als het in september nat wordt gaan ze ook maar weer naar binnen.
De weidemelkkoeien horen voor 15 mei in de weide!!
Ook om het beeld, koeien in het voorjaar tegen koeien in de herfstregen.
+3
Cornelis
Beste Titus. Graag naan en toenaam hoe en waar er fraude wordt gepleegd. En voor je iets neerpent is het handig om uit te zoeken wanneer melk weidemelk is.
Titus de Wolff
Oorlog in de kennissenkring dus. Ik denk dat het beter is om straks maar gewoon die datum die ik noemde in te voeren, dan lijkt het mij opgelost.
Cornelis
@Titus de Wolffheb je je al in de reglementen verdiept?
weurding
@Titus de Wolff schijnt dat er voor die datum soms ook grasland nog zwart is van de ganzen en smienten 😉
ejb
Ook ik ga geen namen noemen maar de 6 uur per dag wordt lang niet door iedereen gehaald.
Cornelis
@ejbIk ken er ook eentje 😄
ejb
@Cornelis
maar ik krijg geen weidepremie :sad:
Herbert
En daarom moet er nog een categorie bij de weidepremie komen, 18+ uren beweiding oftewel dag en nacht
+1
Titus de Wolff
@CornelisAls je zwaarwegende redenen hebt om er meer van te weten geef ik je mijn nummer, kunnen we het wel even bepraten.
Cornelis
@ejbik ook niet 😄
Cornelis
@Titus de WolffIs goed stuur maar prive berichtje.
Titus de Wolff
@CornelisDan moet je mij eerst maar vertellen hoe dat hier moet. Zie het zo niet.
ejb
@Titus de Wolff
klik op de naam wie je een persoonlijk bericht wilt sturen vervolgens krijg je meer informatie over die persoon en druk dan op enveloppe met persoonlijk bericht sturen en schrijf je tekst.
+2
Titus de Wolff
@CornelisNa wat praat- en denkwerk vind ik ook inderdaad een begindatum geen goed idee meer. Omdat het invullen van een kaart toch al geen bezigheid van deze moderne tijd meer is, stel ik voor om de weidedagen op de computer of smartje te moeten bijhouden in een open register. Dat geeft mooie controleerbare overzichtjes en statistiekjes. Der kunnen dan wat wedstrijdjes gehouden worden met dikke prijzen voor de langste beweiders en zo. De dierenpartij stort het wat bij.
Kortom: allemaal reclame en minder fraude.
-2
boer1982
De hele discussie over wel of niet weiden is door de melkfabriek in het leven geroepen, voor de gevoelswaarde van de consument.
In plaats van uitleggen dat onze koeien het goed hebben ook als ze in de stal lopen. Want ook voor de weiders geldt: 6 uur binnen betekent ook 18 uur binnen zomers. De overige 240 dgn geheel binnen.
Nog nooit is melk zo negatief in de publiciteit geweest als nu; mede een gevolg van de indirecte suggestie door de melkfabriek dat koeien buiten beter is dan binnen.
weurding
Quote:
@boer1982: voor de gevoelswaarde van de consument.

daar draait het wel allemaal om hè, zie de kippenaffaire, heb je de consument op de hand, creëer je afzet
Grasbaal
Was gisteravond op Schiphol daar zal ik deze Arla pakken staan. Hierop wordt meer beloofd dan waargemaakt lijkt mij
Grasbaal
In Duitsland ligt op dit moment de dunne melk voor een kwartje in de winkel
Er is zelf in de winter nog weide melk, werd deze winter opgehaald, van bedrijven die in de zomer hadden geweid, hoe knettergek kunnen we zijn in nederland BV . Ik vind het prima verder .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , melk , zuivel , weidemelk en stalmelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
1