NRM verschuift een jaar naar 2017

De Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) verschuift haar eerstvolgende editie van 24 en 25 juni 2016 naar 7 tot en met 9 september 2017.

Deel dit topic

Reacties

brabo
€Het is iedere NRM weer spannend of het inkuilseizoen geen roet in het eten gooit van de bezoekersaantallen en in september heb je daar geen last van.”

hoezo in september geen last van inkuilen ?
noordhollander
Het lijkt erop dat andere grote inzenders met twee a drie dochtergroepen in dit malle besluit geen enkele invoed hebben gehad, maar dat houdt voor de echte fanaten wel degelijk consequenties in vooral t tijdstip van insemineren zal hier en daar aangepast worden en ook belangrijke deelnemers zoals nico bons zeggen bepaald niet blij te zijn met deze mededeling op de facebookpagina van arjan de jong zegt bons dat dit te laat gecommuniceerd wordt koeien zijn geen machines; dus voor inzenders betere optie deze nrm gewoon door laten gaan volgend jaar juni en dan de jaren opschuiven!
+4
cs-agrar
Quote:
@noordhollander: dat houdt voor de echte fanaten wel degelijk consequenties in vooral t tijdstip van insemineren zal hier en daar aangepast worden

Eigenlijk is het te gek voor woorden om de goede koe pas te kunnen zien als alle ins- en outs perfect getimed en uitgevoerd zijn. Immers, op elke dag van het jaar zou de betreffende koe goed moeten zijn, en ook hoort de keurende persoon dit dan op elke dag van het jaar te kunnen zien/doorheen te kijken. Koeien worden ook door de ispecteur beoordeeld als het de inspecteur past, en niet de koe.
bourks
Je kan gewoon bellen als het jou past, dan komen ze gewoon
noordhollander
Cees jij zendt niet in zo te lezen en geeft niets om exterieur wellicht kan AAA of genomics jou in de zwaagdijk wel vooruit helpen
+2
gezienus
Cees jij zendt niet in zo te lezen en geeft niets om exterieur

Beetje rare redenering als je niet mee doet geef je niks om exterieur ??
+1
Erco
Wat is dat nou voor bullshit Kars. Tuurlijk geeft iedere boer om exterieur, in de eerste plaats goede boerenkoeien. Daar moet je het mee verdienen! Keuringskoeien fokken daar verdienen weinig boeren wat aan. Als je al rekening gaat houden met insemineren e.d. gaat t bij velen geld kosten. Maar ja n hobby mag.....
cs-agrar
Zoals altijd heb ik weer een eigen interpretatie van voiruitgang, dus onafhankelijk adviseur daarvoor. Veel vertrouwen in, dus Kars, dus pas maar op... Mijn koeien moeten zorgen dat ik melk verkopen kan, en daar groot mogelijke marge op heb. Koeien die dat kunnen, horen voorbeeld te zijn.
oldhuus
AAa en genomics, dat zijn toch twee uitersten.
+1
jan is hobbyboer
Zou wel eens de laatste NRM kunnen zijn.
noordhollander
Niet zo somber hobbyboer jij bent wellicht geen trouwe deelnemer
maar kan wel overwegen dat eens wel te doen..............
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@noordhollander: niet zo somber hobbyboer jij bent wellicht geen trouwe deelnemer
maar kan wel overwegen dat eens wel te doen..............

Er zijn steeds minder 'trouwe' deelnemers, het is natuurlijk een clubje van een man of 10 die al jaren de dienst uitmaakt, behoorlijk hoog ons-kent-ons gehalte. Ik denk niet dat ik met mijn koeien enige kans maak daar, ben niet zo van de graatmagere koeien. En extra aandacht dmv het poetsen van mijn koeien ben je bij mij wel helemaal aan het verkeerde adres. Ik zou zeggen afschaffen maar, dochtergroepen hebben toch geen waarde meer in het genomics tijdperk.
oldhuus
Poetsen alleen is al niet meer genoeg, Nico schijnt zelfs een afgeschermde afdeling te hebben om de koeien te bewerken. Sommige echte showkoeien fokkers hebben al aangegeven er waarschijnlijk niet meer heen te gaan.
cs-agrar
Vindt dochtergroepen sowieso van weinig waarde. Zijn uit groot aantal gezocht, is altijd wel iets wat er op lijkt te vinden. Tis dan meer een kijk dit is ook mogelijk show
Greetje
Hoho heren! De NRM verdient wel iets meer dan dit gekibbel.

Voor gewone boeren, burgers en mensen in de landbouw werkzaam zijn is er ook altijd zat te zien en mensen om es weer te spreken.

Wij als "niet fanaten" vinden het toch altijd weer een mooi feestje!
jan is hobbyboer
Quote:
@Greetje: Wij als "niet fanaten" vinden het toch altijd weer een mooi feestje!

Ik gun je van harte het feestje. Ik heb niet zoveel met feestjes waar veel verkopers rondlopen.
cs-agrar
Dat kan zijn Greetje, maar als er buitenlandse "cowfitters" moeten komen, zeer speciale rocketsience rantsoenen om koe in topvorm te krijgen, is mijn, misschien zeer simpele, mening: Fok een koe die wel echt is.
jan is hobbyboer
Quote:
@cs-agrar: Fok een koe die wel echt is.

Die lopen bij mij in de weide 😄, maar alle 'fokkers' die langs komen vinden het maar rare dikkerds. Dus daar wordt je ook niet gelukkig van als je daarmee naar een fokveedag gaat. Heb het 2 keer gedaan en ben ook 2x met schimpend commentaar de ring uit gestuurd (woorden als tank waren niet bepaald lovend 😄.
oldhuus
D'r zijn ook nog zat 'gewone' veekeuringen, ga daar dan ALLEMAAL heen.
kuilhapper
Op de NRM horen de actieve veehouders die als bezoeker komen met alle egards ontvangen te worden! Nu is het de omgekeerde wereld, de eretribune zit vol met figuren die onze belangen behartigen (kuchkuch) De bobo's van de grote sponsors en wat buitenlandse gasten die gekleed zijn of als ze eerst langs de kringloopwinkel zijn geweest. Die worden de hele dag "gevoerd", en kunnen met moeite wakker blijven, zo interessant vinden ze de keuring... Kijk die hele NRM draait dus puur op de nog actieve melkveehouders, zonder hen had geen enkele sponsor bestaansrecht!

Dus elke melkveehouder voortaan op de eretribune en flink eten en drinken op kosten van alle sponsors. Dat is de enige succesformule!
jan is hobbyboer
Quote:
@kuilhapper: of als ze eerst langs de kringloopwinkel zijn geweest.

Wat is daar nu weer op tegen, meeste spullen hier in huis komen daar ook vandaan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nrm en rundvee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN