MOB: veehouder geen recht op een vergunning bij minder koeien

Boertje pesten, zelfs de kleinere veehouders zijn een doelwit voor de MOB terroristen:

DEN HAAG/ZALK - Het juridische gevecht van milieuorganisatie MOB tegen het afgeven van Natuurbeschermingswet(NBW)-vergunningen treft ook Zalk. Veehouderij Prins Kopmels aan de Baron Bentinckweg kwam ter sprake bij de Raad van State in Den Haag.

Volgens MOB heeft de veehouderij geen recht op een vergunning, omdat de veehouderij steevast tien tot vijftien koeien minder houdt dan in de vergunning is aangegeven. Zonder NBW-vergunning, die nabijgelegen natuurgebieden tegen verzurende ammoniakneerslag moet beschermen, kan Prins geen vee houden.

Meer: destentor.nl/regio/kampen/…

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Reacties destentor.nl/regio/kampen/…

melkvee houder

Deze club heeft in 2014 meer dan 500 zaken aangespannen. Daar is het juridische systeem niet op berekend. Met als gevolg dat de staat hier een claim aan zijn broek krijgt. De club die door onze goede doelen loterij word gesponsord heeft in 2014 voor ongeveer €400.000 aan claims binnen geharkt door te protesten tegen bedrijven die gewoon op een rechtmatige manier zijn vergund. ## SHAME##

Cor
"Mierenneukerij" op de vierkante centimeter van MOB: heb je minder koeien - goed voor het milieu zou je zeggen - is het WEER niet goed!

andre
MOB zou blij moeten zijn dat de boer minder koeien houdt dan de vergunning toelaat. Maar voor de milieu maffia is het nooit goed genoeg. Minder , minder minder....

D
De MOB, en in het bijzonder dhr. Middelkamp, is een ramp. Deze organisatie weet hele vergunningen zolang te traineren en verdienen hier hun geld mee. Bijna altijd krijgen ze ongelijk maar weten zodoende wel de vergunningverlening maanden zo niet jaren te vertragen. Elke keer op de laatste dag van de termijn beroep aantekenen en vaak met non-argumenten. Te gek voor woorden dat er niets tegen deze organisatie gedaan kan worden die inmiddels de economie miljoenen kost.
hans1980
Komt ook omdat de MOB de gecombineerde opgave gegevens kan opvragen.
Dhr. Middelkamp schijnt gestopt te zijn bij MOB en gaat nu boeren advies geven...
echt wel bizar ..ik nodig hem in elk geval niet uit!
Grasbaal
De MOB walst door:

De provincie heeft gebruik gemaakt van saldering van ammoniakrechten waarbij veehouders die zijn gestopt hun rechten hebben verkocht. De totale ammoniakneerslag op de Overijsselse Natura 2000-gebieden neemt door de salderingsmethode niet toe, aldus Gedeputeerde Staten.

MOB wil dat de Raad van State deze emissiehandel afkeurt. De Natuurbeschermingswet zou de verkoop van ammoniakrechten van de ene aan de andere veehouder niet toestaan. Deze rechten zijn niet alleen persoonsgebonden maar ook plaatsgebonden, aldus MOB. De saldering, waardoor onder meer het Nieuwleusense bedrijf kan uitbreiden, is volgens de milieugroepering niet geldig.

Meer: destentor.nl/regio/dalfsen/…
ejb
Bij ons hadden ze hetzelfde bezwaar maar kort voor de zitting van de Raad van State trokken ze zich terug. Ze durven het blijkbaar niet aan om tot een uitspraak te laten komen want dat zou ze geld kostten bij een ongunstige uitslag voor hun.
Nick83
Geld, maar vooral ook jurisprudentie. Latere vergelijkbare rechtszaken zouden ze dan wel kunnen schudden.
Grasbaal
Maar dit loopt gelukkig goed af voor de veehouder met te weinig koeien:

Veehouder gered van sluiting dankzij oude wet

Omdat er weinig recente gegevens over de omvang van de veestapel van de Zalkse melkveehouderij bestaan, viel Overijssel terug op de stokoude hinderwetvergunning van 1982. Daarin staat dat het veebedrijf aan de Baron Bentinckweg 59 stuks melkvee en 41 stuks jongvee mag houden. MOB heeft verder niet aangetoond dat de stallen van Prins Kopmels lange tijd achtereen veel minder koeien herbergde dan 100 stuks. Daarmee is de NBW-vergunning gered en kan Prins Kopmels weer een paar jaar vooruit.

Meer: destentor.nl/regio/kampen/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien en natuurgebieden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN