Melkveebedrijf Waiboerhoeve over naar Jack Koopman

Jack ziet weer kansen in Nederland:

Melkveehouder Jack Koopman uit Wervershoof, die ook grote bedrijven heeft in Oost-Duitsland en de Verenigde Staten, wordt de pachter van het melkveegedeelte op proefbedrijf Waiboerhoeve in Lelystad.

De Waiboerhoeve is eigendom van Wageningen UR. Koopman gaat 250 hectare pachten van de totaal 1300 hectare die bij het proefbedrijf in Lelystad ligt. Daarnaast huurt hij de gebouwen, met daarbij de melkveestallen. In deze stallen worden nu zo’n 500 koeien gemolken. Koopman wil in Lelystad ook gaan melken.

Meer: veeteelt.nl/economie/nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Wat meer openheid over zn buitenlandse activiteiten zou niet misstaan.........
+2
Cornelis
Jij schrijft hier toch ook niet hoeveel pensioen je geniet.....
jan is hobbyboer
Quote:
@Cornelis: je geniet..

Genieten doet ie volgens mij niet zoveel, 't is een ouwe mopperaar.
noordhollander
Beide bovenstaande kenners bieden weinig soelaas over mijn verzoek om meer informatie over koopman's actuele buitenslandse aktiviteiten of zijn die nog zo gering dat het nauwelijks vermelding verdient?
+1
cs-agrar
Ceresagrar.com
otto1604
Mensen die alles van een ander willen weten en dit zomaar durven te vragen zonder zelf gegevens te overleggen zijn azijnpissers. Jammer dat jullie geen structurele bijdrage willen leveren aan dit forum en jezelf niet bekend maakt wie jezelf bent en wat jij gepresteerd hebt om je een waardige agrariër te mogen nomen.
+3
jan is hobbyboer
Quote:
@otto1604: Mensen die alles van een ander willen weten en dit zomaar durven te vragen zonder zelf gegevens te overleggen zijn azijnpissers. Jammer dat jullie geen structurele bijdrage willen leveren aan dit forum en jezelf niet bekend maakt wie jezelf bent en wat jij gepresteerd hebt om je een waardige agrariër te mogen nomen.

Stoer om dat hier anoniem neer te zetten 😄
otto1604
Voel hetzelfde voor jou. Jij weet van iedereen iets negetiefs neer teschrijven zonder dat ik een keer iets positiefs van jou heb kunnen lezen. Dit is dus een koekje van eigen deeg voor jouw mening waar de sector niet op zit te wachten
+3
jan is hobbyboer
Quote:
@otto1604: Dit is dus een koekje van eigen deeg voor jouw mening waar de sector niet op zit te wachten

Volgens mij heeft Otto last van de fosfaat-stress hebben. Ik ben hier ook niet ingehuurd om namens de sector een mening te verkondigen, daarvoor hebben we Cornelis, zijn mening is de RFC/LTO mening geworden. Ik vertel hier alleen wat mijn eigen ideeën zijn, hoe onzinnig ook in jouw ogen, we leven in een vrij land en zolang onze baas Co mij hier toelaat, en ik verder niet bedreigd wordt, blijf ik dat doen. Vermaak me er prima mee, vind het zelfs wel belangrijk dat er ook nog een tegengeluid verkondigd wordt.

De Koopman clan kan me trouwens jeuken, de kleine Van Bakel noemde ik hem altijd.
Cornelis
Quote:
@jan is hobbyboer: daarvoor hebben we Cornelis, zijn mening is de RFC/LTO

Goh..... Je dicht me toch echt veel te veel invloed toe 😄
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Cornelis: Goh..... Je dicht me toch echt veel te veel invloed toe

Dat denk ik niet, Cornelis rules 😄.
otto1604
Als je een ander in een verkleintekst neerzet voel jij jezelf wel veel groter dan zo'n persoon want jij wilt hem op die manier blijkbaar aangeven dat je weinig respect hebt. Ik heb de moeite eens genomen om jouw mening van de afgelopen tijd eens te lezen en kom alleen maar tot azijn verhalen zonder een oplossings gericht antwoord. Kortom pis lekker verder, houd jezelf voor dat je belangrijk werk doet door je mening te geven en laat de anderen genieten van je ongenuanceerde en meestal niet onderbouwde teksten. Ga zo voort en de vergaderboeren zullen steeds minder bereid zijn voor voor jouw soort hun tijd beschikbaar te stellen.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@otto1604: Ga zo voort en de vergaderboeren zullen steeds minder bereid zijn voor voor jouw soort hun tijd beschikbaar te stellen.

Als je alles van mij gelezen hebt zul je ook nergens gevonden hebben dat ik wil dat vergaderboeren zich voor mij inzetten. Ik hou helemaal niet van vergaderboeren.

Maar het staat je vrij om elke reaktie van mij de grond in te boren. Ik heb er geen probleem mee. Volgens mij heb ik de naam otto1604 hier nog niet zo vaak voorbij zien komen.
de hoef
Quote:
@jan is hobbyboer: Volgens mij heb ik de naam otto1604 hier nog niet zo vaak voorbij zien komen.

vroeger stelde een nieuwe zich hier nog wel is voor
maar dat hoeft tegenwoordig niet meer
+7
jan is hobbyboer
Quote:
@de hoef: vroeger stelde een nieuwe zich hier nog wel is voor

Ik vind het eigenlijk wel humor. D'r zijn blijkbaar best veel mensen die hier meelezen en nooit reageren. Soms zijn ze echter zo kwaad dat er ineens een eruptie van ongenoegen komt. Daar lijkt dit ook wel beetje op.
Snap niet waar ie zich zo druk over maakt, mening van nietszeggend boertje uit de achterhoek, zelfs de hond luistert maar slecht naar mij, laat staan andere mensen.
+1
George
@jan is hobbyboer
De laatste tijd zijn er toch veel van die nieuwelingen. Geitenboer , kuikenenkoe , otto1604 , zijn allemaal niet zo'n fan van jou of mijn gedachtengoed. De sfeer verhard ook wel een beetje. Het lijken wel katholieken tegen Protestanten in het vroegere Ierland. 😄
Zelfs oude getrouwen willen mijn mais niet eens voor niks omdat ik een andere mening heb. 😄
+2
de hoef
Quote:
@George: een andere mening heb

da mag maar je blijft er over aan de gang
George
Quote:
@de hoef: da mag maar je blijft er over aan de gang

Tja ik ben geen draaier. 😄
Maar even de moeite nemen om het topic wat verder terug te lezen. Volgens 3 speen moest ik mijn grond maar verkopen en in een ander topic maar verhuren omdat problemen zou op lossen voor jonge melkveehouders. Ik ben niet de veroorzaker van het probleem en dan kan ik het niet laten om zo'n reactie te plaatsen. En als een mede Brabander met veel rood high tech playmobiel niet tegen zo'n onnozele reactie kan is dat zijn probleem.
de hoef
@George
wt drie speen zegt is onzin
maar wat jij over de boeren zegt die wat vooruit willen komen slaat ook de plank mis
+1
George
@de hoef
Wat zeg ik dan?
Met vooruit komen is niks mis maar om een stal te bouwen waar meer dan dubbel zoveel koeien in kunnen en dan niet investeren in grond is toch niet de allerbeste weg , tenminste dat zou het niet moeten zijn. Ik denk dat ik met dit gedachtengoed hier niet alleen sta.
En als iemand problemen heeft of krijgt met mestafzet is dit niet mijn probleem toch?
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@George: Zelfs oude getrouwen willen mijn mais niet eens voor niks omdat ik een andere mening heb.

Deze uitspraak was wel de topper van de week. Wel redelijk tegen de aard van bijna alle boeren in. Heerlijk die oplopende emoties. Komt ook omdat dit onderwerp natuurlijk een hoop bedrijven in hun voortbestaan/plannen voor de toekomst flink raakt. Dan lopen de emoties op.

Neem bijvoorbeeld 'onze' Jack, die is jaren met z'n plan bezig, heeft alles bijna rond incl grond en die krijgt nu dit voor z'n kiezen. Dan zitten wij toch een stukkie makkelijker, wat er ook gebeurd, wij hobbelen wel verder. Jack z'n leven met of zonder die grote stal ziet er natuurlijk compleet verschillend uit. Uiteindelijk loopt het allemaal wel los, maar het is wel een belangrijk beslispunt in z'n lezen, hoe nu verder te gaan.
+1
MTSTAMMINGA
Quote:
@jan is hobbyboer: Jack z'n leven met of zonder die grote stal ziet er natuurlijk compleet verschillend uit.

Noem me er eens 1 !!

Met of zonder beide keren heeft de dag 24 uur toch ?
matt
Quote:
@George: De laatste tijd zijn er toch veel van die nieuwelingen.

vergeet je Carola nog Sjors,die wist jouw er feilloos uit te pikken
:))!

En oh ja natuurlijk Zoeiton,die de beerput aan het leegmaken is..
jan is hobbyboer
Quote:
@matt: vergeet je Carola nog Sjors,die wist jouw er feilloos uit te pikken
:))!

En oh ja natuurlijk Zoeiton,die de beerput aan het leegmaken is..

Carola was ook wel lachen ja, die ging er meteen vol voor, arme George, bijna in de categorie van 'Sjors plagen, kusjes vragen' 😄
Zoeiton heb ik gemist. Wat had die te melden?

Co mag Sharon wel dankbaar zijn. Het leeft weer als nooit tevoren hiero 😄
+6
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: Uiteindelijk loopt het allemaal wel los

Je overdrijft wat met de impact van regelgeving op m'n leven (gelukkig), bovenstaande uitspraak dekt de lading beter. Er is nu sprake van enige teleurstelling, maar zonder strijd geen overwinning. Eerlijk gezegd ging ik de onderhandelingen met de gemeente in over een vergunning voor 200 koeien met de insteek dit bij weinig medewerking uit te onderhandelen naar een 120 melkkoeien. Plan voor 200 stuks kwam er door, dus dan ga je rekenen aan een melker etc. Nu komt er waarschijnlijk gewoon een plan B en gaan we de bedrijfsontwikkeling in fases doen om al te gekke risico's te vermijden. Uiteindelijk maakt het weinig uit wat voor systeem er komt, melkveehouders die nu geld verdienen, gaan dit straks ook gewoon weer doen.
matt
Quote:
@jan is hobbyboer: Zoeiton heb ik gemist. Wat had die te melden?

Verse Zoei,uit de beerput..
jan is hobbyboer
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Je overdrijft wat met de impact van regelgeving op m'n leven (gelukkig),

OK da's mooi. Ik had jouw ooit horen zeggen dat je op de huidige manier niet door wilde boeren en dat er dus dit plan voor 180 koeien bedacht was. Dat heb ik dus verkeerd begrepen. Gelukkig is er een plan B. Mischien heb je dan nog wel geluk dat je niet al aan het bouwen bent. Elk nadeel heb z'n voordeel zij Cruijff al.
matt
@jan is hobbyboer
Gaat gelijk op met de grieken,daar hebben ze het ook over plan B
KuikenenKoe
@George ik ben dezelfde als cowandchicken maar, mijn vrouw had me er af gehaald want ze zei dat ik meer van die smileys moest gebruiken maar zonder die dingen zijn de reacties leuker, heb trouwens wel over me zelf verteld.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: Mischien heb je dan nog wel geluk dat je niet al aan het bouwen bent.

Voor je het weet zit je in een bootje midden op zee.

Ik heb aangegeven niet op de huidige manier naar m'n pensioen toe te willen werken. Schaalvergroting is voor mij geen doel op zich, maar een middel om zaken als arbeidsdruk, arbeidsbenutting, werkplezier, dierwelzijn, technische kengetallen en financieel rendement te optimaliseren en/of vergroten. Nieuwbouw en opschaling is daarbij in onze situatie onontkoombaar in mijn beleving. Over de optimale bedrijfsgrootte valt best te discussieren.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@matt: Gaat gelijk op met de grieken

Ik mag graag een kaartje leggen, maar die Grieken maken er een ordinair potje blufpoker van. Als dan je kaarten in feite open op tafel liggen ben je een gedoemd verliezer.
matt
@Jack Rijlaarsdam
Gaan ze er morgen uitkomen denk je?
jan is hobbyboer
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Voor je het weet zit je in een bootje midden op zee.

Je mag alles wegrelativeren, en da's natuurlijk ook best stoer, maar ik denk niet dat iedereen dat zo makkelijk lukt die nu een grote kans heeft misgegokt te hebben.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: ik denk niet dat iedereen dat zo makkelijk lukt die nu een grote kans heeft misgegokt te hebben.

Dat is de reden dat ik hier pleit voor een ietsje begrip voor ondernemers die met de vingers tussen de deur dreigen te komen. Daar sta ik redelijk alleen in hier op het prikkebord overigens, niet helemaal tot mijn verbazing.
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@matt: Gaan ze er morgen uitkomen

Nee. Ook in dit dossier worden de problemen eerst een tijdje vooruit geschoven, totdat duidelijk is dat niemand de verantwoordelijkheid voor een echt besluit durft te nemen. Dan komt er een oplossing waar niemand echt achter staat. Da's politiek...
jan is hobbyboer
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Dat is de reden dat ik hier pleit voor een ietsje begrip voor ondernemers die met de vingers tussen de deur dreigen te komen. Daar sta ik redelijk alleen in hier op het prikkebord overigens, niet helemaal tot mijn verbazing.

Dat is wel een leuk 'banken'-dilemma. Als het goed gaat is het knap van de ondernemer en krijgt ie alle credits, als het mis gaat moet de rest coulance hebben met deze 'gokkers' en ze liefst een beetje sparen. Van Bakel is wel het meest extreme voorbeeld, de Koopmannekes, waar deze topic eigenlijk over gaat kan er ook wat van. 'Gewone' boeren hebben het wat minder extreem doorgevoerd.

Je moet dus begrip opbrengen voor iemand die, aan de ene kant je behoorlijk dwars zit door dit hele gezeik over je af te roepen en als extra kadootje ook de melkprijs nog onderuit haalt, en aan de andere kant geen enkel begrip heeft voor de manier van boeren die ik voorsta. Wel knap dat je dat kunt, nu verkeer jij natuurlijk ook wat meer in een middenpositie als aangepaste boer. Ik geef toe dat ik daar moeite mee heb. Ik heb niets tegen de mensen, maar wel tegen hun manier van boeren. Ik vind die varkensbenadering echt een doodlopende weg.
matt
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Dat is de reden dat ik hier pleit voor een ietsje begrip voor ondernemers die met de vingers tussen de deur dreigen te komen.

Van mij mogen ze door,of je laat de derogatie gaan,en laat alles vrij mag van mij.
indien dit niet gewenst is,en de derogatie veilig gesteld moet worden.
moet je gaan kijken wie brengt de derogatie in gevaar,en dan kom ik toch bij de groep terecht,met de hoogste fosfaatreferenties.
slaag je er in grond onder je bedrijf te krijgen,en je fosfaatreferentie terug te brengen,mag je door anders is het verplicht krimpen.
Grond hoeft geen eigendom te zijn.
weurding
@KuikenenKoe"je vrouw had je er af gehaald"
Waar zat je op dan? 😃
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: begrip opbrengen

Jij woont in een wat intensiever gebied als ik, jij ziet en noemt dus ook meer extremen. Hier zie ik opschalers die er een robot bij hebben gezet met vijftig koeien of een gedateerde stal vervangen en gelijk dertig koeien erbij, maar mest nog in de directe omgeving weg zetten. Niet echt asociaal of extreem in mijn ogen. Zijn deze uitbreidingen van recente datum, lijken dit toch probleemdossiers te worden.
matt
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: lijken dit toch probleemdossiers te worden.

Dat valt volgens mij wel mee,dat soort bedrijven komt wel boven drijven..
jan is hobbyboer
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Jij woont in een wat intensiever gebied als ik

Da's een behoorlijk understatement. Maar om het weekend in stijl af te sluiten, nog even een songtekstje er tegenaan van onze vrienden van normaal, dit is al van jaaaaaaren geleden, toen er dinsdags nog veemarkt was in Doetinchem.

Normaal - De boer dat is de kerel

Ie werkt deur somer en winter, he zwoegt deur het hele joar
Moar de bankschuld werkt het hardste en drukt op alles zwoar
He werkt ook op zondag, he werkt altied deur, ie denkt vaak bij zichzelf
Woar doe’k het veur

Meestal dinsdag s’morgens gait he noar de markt, want de boer die mot ook
Handeln bij zien wark
Ie kunt het niet bekieken, moar het is eerlijk woar het boerenwerk dat is onmundig zwoar

De boer dat is de kerel, de boer dat is de kerel die het mot doen
Met machines en met de hand, bewerkt de boer zien land
Moar alleen de fabrikanten verdient doar aan

De boer dat is de kerel, de boer dat is de kerel
Koopt alles op krediet, geld hef ie niet
Met die hoge rentestand loopt het hevig uut de hand,
Moar ontheffing van belasting krieg he niet

De bank eist alles op, en de handel die ligt strop,
Moar de boer dat is de kerel die het mot doen
Het zal iedereen duftig raken, als de boer staken
Want de boer dat is de kerel die het mot doen

De boer dat is de kerel, de boer dat is de kerel, de boer dat is de kerel die het mot doen
He het geen boksum meer aant gat, stait overal op de lat en de belasting pakt het laatste beetje poen. De belasting pakt het laatste beetje poen, oehoe
de hoef
Quote:
@weurding: vrouw had je er af gehaald"
Waar zat je op dan

hij zat waarschijnlijk te broeden
+1
de hoef
Quote:
@George: Wat zeg ik dan?

dat de mais duur word
dat iedereen die wat melk heeft gekocht in een bootje op zee zit

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , koeien , wageningen-ur , stallen , melkveehouder , melkveebedrijf en taal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
50