15

Is de federatieraad van Lto nog van deze tijd?

De federatieraad van Lto komt met de Klw als oplossing voor het bestaande en groeiende probleem van te veel fosfaatproduktie . Tevens blijkt dat de mest uit de varkens sector niet meer plaatsbaar is en dat de kosten voor afzet niet meer uit het huidige verdienmodel betaald kunnen worden. Het huidige verdienmodel in de melkveehouderij garandeert ook al geen forse investeringscapaciteit in mest verwerking. Wanneer komt de federatieraad met realistische voorstellen om eerst het bestaande probleem op te lossen en van daaruit de sectoren nieuwe kansen te bieden? . Of zit men vastgeroest aan oude ideeën en tegenstellingen? Hoeveel Jonge boeren Zitten er in deze raad?

Deel dit topic

Reacties

Als lid kun je ze altijd even bellen want de bestuurders zijn allemaal goed te bereiken. En aan een 1 op 1 gesprek heb je meer dan dat je de hele dag zit te stressen achter jou pc.

Ik zelf heb het volste vertrouwen in de bestuurders die nu proberen een oplossing te vinden voor de (melk)veehouderij, je moet gewoon even geduld hebben tot max 3 juli
Geen stress, wel betrokken.
Heb je ze als LTO lid gebeld dan?
Jg.
oplossingen die er moeten komen, moeten voor ons als eerst passen tussen de verschillende sectoren/intensiviteit van de bedrijven/ etc.
dan heb je nog te maken met politiek, en wat die eigenlijk wel willen. En dan moet wat ze bedenken nog betaalbaar zijn, anders is het een loze ballon
-1
't is natuurlijk een intkkertje, maar je kunt de vraag natuurlijk ook nog wel wat breder stellen: Wat is het nut van de LTO in een tijd dat de regering toch alles zelf beslist, er blijkbaar 6 landbouw partijen zijn die mee mogen lullen over het milieubeleid. Het is ook niet helemaal voor nix, zo'n club in de lucht houden.
+1
Lidmaatschap heeft wel een hele grote waarde voor de landbouw. Als we ze niet hadden , dan hadden we geen robuste spreekbuis naar buiten. Waar ze allemaal mee bezig zijn , lees nieuwe oogst( of je het er wel of niet mee eens bent moet je zelf bepalen)
+1
Als de boeren onderling verdeeld zijn en niet weten welke kant op, dan moet je niet verwachten dat LTO ineens met dé oplossing komt.
Vooruit zwammers, als lid van LTO ben je LTO zelf.
Quote:
@arie.j: Als de boeren onderling verdeeld zijn en niet weten welke kant op, dan moet je niet verwachten dat LTO ineens met dé oplossing komt.
Vooruit zwammers, als lid van LTO ben je LTO zelf.

Was maandag op een LTO ledenavond in Raalte waar ook de intensieve veehouderij goed aanwezig was en bij stemming over stellingen was van de 11 stellingen 10 keer meer dan 90% voor of tegen. dus in Salland is men onderling niet erg verdeeld.
de andere stelling waar de meningen meer verdeeld waren was de stelling: of de melkveehouderij moet meebetalen aan de mestverwerking van varkensmest.

verder zie ik dat @JG (nog)niet reageert op mijn vraag of hij/zij als lid gebeld heeft met de lto bestuurders en tot die tijd vraag mij dus af of jg überhaupt wel lto lid is
Bedenk wel dat als ik geen lid ben jij niets meer over Rfc mag zeggen 😄
@jg
jij bent dus geen lid en probeert via dit prikbord toch nog de lto bestuurders te beïnvloeden of zit ik er naast?

en sinds ik weg ben bij RFC heb ik mij niet meer bemoeid met het huidige beleid van RFC ook geen mening over gegeven(interesseert mij zelfs niet eens), ik heb wel van alles en nog wat geschreven over van alles en nog wat over de tijd toen ik nog lid was dus tot 31-12-2013 en dan vooral wat ik niet goed vond.
+1
@jg
Dus als niet-LTO lid zit jij steeds Wiebren te spammen met je apocalyptische beelden over de toekomst van de melkveehouderij.
Als je een echte kerel was dan ben je gewoon lid en ventileer je je wrok/mening bij de bestuurders die bij wijze van je buurman kunnen zijn.
Nu ben je gewoon een ordinaire meelifter die profiteert van de belangenbehartiging waar de leden WEL voor betalen!
-1
@schoppenboer
Hoe weet jij of Lto je belangen goed behartigt? Voorlopig valt er niet veel mee te liften wat mij betreft.
+10 helemaal gelijk,schoppenboer
-2
Wat een onzin, jij weet niet eens welk belang uiteindelijk behartigt wordt Door Lto.
+1
Ja wel, ze komen in ieder geval voor mijn belangen op. En het uiteindelijke belang? Voor mij niet het fosfaatplafond maar of er in alle eerlijkheid voor mij gewerkt is, en dat vertrouw ik Wiebren e.a. wel toe.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , melkveehouderij , varkens , lto , jonge boeren en verdienmodel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2