Vraag & Antwoord: Waarom zijn sommige tweelingkalfjes onvruchtbaar?

In de rubriek Vraag&Antwoord zoeken we antwoorden op vragen uit onze Milk Story-community. Van Arie van den Berg kregen we de volgende vraag: “Waarom zijn sommige tweelingkalfjes onvruchtbaar?” Peter Vercauteren, dierenarts en hoofd KI&ET bij CRV Vlaanderen, geeft antwoord.

“Af en toe gebeurt het dat een koe drachtig is van een meerling, wat niet meteen een ideale situatie is voor de veehouder. Vaak hebben deze koeien het wat moeilijker om van de dracht te herstellen en start hun melkproductie minder vlot op. Maar in een enkel geval heeft deze meerlingendracht ook een gevolg voor één van de kalfjes."

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , koe , crv , dierenarts , melkproductie en vlaanderen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1