Weideman: jongvee minstens 200 dagen weiden

Koeien die tevreden grazen, lekker in hun ritme zitten en niet meteen zeuren als het regent of het gras een keer wat minder is, dit wilke elke veehouder die zijn koeien laat weiden. Volgens de Weideman is dit (mede) het resultaat van opvoeding. Daarom wordt het advies gegeven om jongvee, in de twee jaar opfok, minstens 200 dagen te weiden. Zo doen ze gedurende twee seizoenen ervaring op met gras vreten onder wisselende omstandigheden en ze bouwen tegelijk weerstand op tegen maag/darmwormen en longwormen.

Deel dit topic

Reacties

casev
'n weidende collega hier in de buurt heeft 2 jaar geleden de veestapel van een gestopte boer overgenomen. Koeien die nooit buiten zijn geweest. Je kan die koeien er nog steeds precies uit, want bij de 1e druppel regen, of wind staan ze al bij het hek.
brabo
Hier mag het jongvee gewoon altijd ook binnen / buiten lopen, net wat ze zelf willen. Dus het zelfde idee als het melkvee

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , koeien , jongvee en longwormen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0