Luchtdroger airpress compressor melkrobot te vroeg kapot, lek koelvloeistof

Heb hier na 3 jaar de persluchtdroger defect van de airpress compressor, lekt koelvloeistof.
Monteur zegt dat dit vaker voorkomt omdat de gesoldeerde koperen leidingen niet tegen ammoniak kunnen.Maken zou volgens hem geen optie zijn omdat ie dan binnen korte tijd op een andere plaats kapot gaat.
Hij zou de nieuwe luchtdroger de koperen leiding laten coaten.
Hebben jullie hier ook negatieve ervaringen mee?

Grapje kost mij 750 euries

Deel dit topic

Reacties

Nick83
Staat da ding open een bloot in de koeien stal dan? Je kan een compressor zonder probleem ergens anders neer zetten, bijvoorbeeld in de wagenloods. En dan een slang naar koeienstal. Dan heb je geen ammoniaklucht bij de compressor.

Je kan ook een hokje maken rondom de compressor, bovenop een zolder bijvoorbeeld, en een dakventilator plaatsen die verse lucht buiten vandaan haalt en in het hokje creëer je zo een beetje overdruk. Zo komt er ook nooit ammoniaklucht bij je compressor. Je moet da hokje tuurlijk niet helemaal lucht dicht aftimmeren. Onderin de deur maak je dan een luchtroostertje ofzo, waardoor de lucht het hokje uit kan stromen. In da hokje kun je dan teven nog wa meer elektronische apparatuur neer zetten. Of bijv. de boiler ofzo. Gaat die ook niet zo snel roesten...
jan w
Kost het coaten je 750 ballen, of een nieuwe droger incl. coaten.

Heb hier een losse droger geplaatst van Boge. Deze hangt nu in het tanklokaal. Lucht voor de compressor via een aparte leiding lucht van buiten af laten aanzuigen.
Je kunt de nieuwe droger ook eventueel los halen en de leidingen dan verven. ( advies van Boge)
boge.com/en/artikel/…
cs-agrar
Volgens mij komt de coating er zo weer af, en is de werking met coating een stuk minder. Het zal eerder een van begin af slechte verbinding zijn of te makne hebben met overdadig trillen. Hoe ziet de rest van de droger er uit, ook roest en loslatende verf op de kappen?
jan w
Ze zijn ook wel te repareren.Weet iemand die hem al 4 keer lek heeft gehad. Lassen mat een "Harder" materiall werkt ook wel.
Van Boge gaven ze mij de garantie dat alle drogers naar de kl...en gingen in ammoniaklucht, incl. die van hun.

En coaten of verven kun je alleen bij een nieuwe doen.
750 euri is trouwens niet erg duur. Ik moest alleen voor de droger 802 betalen ( 600 ltr. , DS6 )
En dan de materiaalkosten leiding e.d. komt er ook nog weer een honderdtje of 4 bij.

Heb gekozen voor een boge , dit omdat zij een staand type drogers hebben en omdat ze een olie-vrije zuigercompressor hebben . Die zijn lang niet zo storingsgevoelig als een scroll compressor die we nu hebben. ( Alleen meer lawaai ).
sil
Droger ziet er nog als nieuw uit, staat op zolder waar verse lucht van buiten via kleine ventilator wordt aangevoerd, alleen als de compressor draait zal hij waarschijnlijk ook stallucht aantrekken.
Nergens geen roest ook niet bij compressor, ziet er nog als nieuw uit.
Droger incl. coaten was 750 euri
ijssel
Zet de comp. bv in de ruimte van de melkkoelmotor altijd droge lucht die van buiten komt. heb ik zelf ook gedaan en de eerste droger zit er na 8 jaar nog op. een slang van de wagenloods naar de stal is alleen maar condensvorming dus zeer af te raden, plaats alles zo kort mogelijk bij elkaar,met zo min mogelijk meters leiding.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkrobot , ammoniak en robot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
47
TREFWOORDEN