Vrouw Zembla-boer: 'Alleen zakelijke kant in beeld gebracht'

Bij de uitzending van Zembla ‘De topsporters van de melkindustrie’, waar melkveehouders Henk en Arnold van Dorp uit Hazerswoude-Dorp (ZH) in naar voren kwamen, is alleen de zakelijke kant van de ondernemers in beeld gebracht. Dit zegt Carola van Dorp-Meijer, de vrouw van Arnold van Dorp, op haar Facebookpagina.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Dat wisten we al ,heb overigens geen zembla koeien ,maar de wat meer rondere types scheelt bende kritiek zo lijkt het
+1
hans1980
Jammer is erg mooi bedrijf en idd koeien kunnen melken liggen voeren allemaal uit vrije wil ! Zorgelijk dat kwaliteits TV Zembla precies de foute beelden maakt .
Dus nooit geen TV ploeg op het erf of eerst uitzending voortijd kunnen bekijken dit geld ook bij kranten
-5
Marco de 1ste
Had ze van tevoren kunnen weten voordat ze de filmploeg op het erf toeliet. Naief wief.
weurding
Lekkere reactie 😞
+1
Wilbert
Misschien had hij wat minder over zijn zakelijke kant moeten praten en wat meer over het dierenwelzijn... Je kan prima positief in de krant of op tv komen als veehouder, als je er van te voren goed nadenkt wat je boodschap is.
Mediacursus les 1: journalisten kunnen alles gebruiken wat je zegt, dus let op wat je eruit floept.
producent
Na 2 dagen filmen had die boer zelf ook een andere kant van het boeren laten zien waarschijnlijk, alleen hij maakt die uitzending niet maar Zembla van de VARA.
pa
Redden wat er te redden is. Of? dweilen met de kraan open
dorpsrandhoeve
Ik denk dat dit hele verhaal voor de familie van Dorp meer is als een illusie armer en een ervaring rijker. Dit soort vara/npo uitzendingen zijn blijkbaar echt maar op 1 ding uit.
jan is hobbyboer
Hoe dom kun je zijn door naief deel te nemen aan een televisie programma. Gelukkig hoor ik niet bij de aangevallen doelgroep, ot-en-sien boeren is helemaal tof bij de vara, maar anders zou ik me mooi genaaid voelen door zo'n uitzending. Er is al geen draagvlak onder de bevolking voor intensieve opstalbedrijven en hun industriemelk en dan krijg je dit ook nog over je heen. Succes met jullie imago-campagne om dit weer recht te krijgen.

Beetje inlevingsvermogen zou ook geen kwaad kunnen. Uit eigen ervaring weet ik dat mensen die niet van de boerderij komen kalveren onthoornen een vreselijk iets vinden. En het mag toevallig zijn, maar de laatste 10 jaar is hier geen koe meer getakeld, preventie doet ook wat, wel heel toevallig dat net op de dag dat de camera er is er een koe met lomp geweld uit een box gesleept moet worden. Zo'n koe in de zomer in de weide laten kalven voorkomt al veel problemen, je weet welke koeien risicokoeien zijn voor dit soort akkefietjes. In zo'n weide hebben ze veel meer grip en staan ze veel sneller weer.

Maar goed, beste stuurlui staan aan wal, maar onmeundig dom vind ik deze reportage wel. Je weet hoe het gaat bij voer zoekt vrouw, waar de enige boer die beetje vriendelijk naar z'n logees doet meteen voor oversexted malloot wordt uitgemaakt. Dat is tv. Alles voor de kijkcijfers. Bij deze boer hebben ze het wel heel makkelijk gehad.
matt
Bij boer zoekt vrouw,wel altijd mooie koeienbeelden...
paul1
Bij mensen die slecht ter been zijn is het juist heel sociaal om een handje te helpen, als je dat met koeien doet is het blijkbaar weer associaal, wat dacht je van bijvoorbeeld een traplift.
3 speen
Was het ook een lekker wijf dan
+2
puntertje
Van Dorp kwam op mij over alsof hij juist die zakelijke kant heel erg graag wilde belichten. En ja, het is redelijk naïef om te denken dat programmamakers in een halfuur alle facetten tot in de finesse willen laten zien, bovendien onmogelijk. Er zou ook niemand meer naar gaan kijken.
Het is ook precies dezelfde reden dat veel boeren, prikkers hier met name, een verknipt beeld hebben van natuurbeschermers of mensen die zich druk maken over dierwelzijn. We zien en horen een paar mensen met een extreme mening die erg mediageil zijn en verklaren dat iedereen die er ook maar een beetje naar neigt tot milieu terrorist.
Je hoeft het niet eens te zijn met wat men schrijft en laat zien, maar als je een hekel hebt aan vrije pers dan raad ik iedereen aan naar Rusland, Saudi Arabië of zo te verhuizen.
Of na te denken en wat volwassener te worden.
producent
10 min. uitzenden van 2 dagen filmen geeft jou een goed beeld van die boer ????????
+1
friesboertje
Ze hadden 2 dagen nodig om 10 minuten negatieve aspecten op beeld te krijgen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders , vrouw en zembla geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
1