Boerenjeugd ziet toekomst in familiebedrijf

85 procent van de agrarische jongeren heeft de ambitie om het bedrijf van hun ouders over te nemen of is daar al mee bezig. Dit blijkt uit onderzoek onder 220 NAJK-leden door het lectoraat Familiebedrijven van hogeschool Windesheim in samenwerking met LEI Wageningen UR.

Deel dit topic

Reacties

weurding
85% van diegene die daar een landbouwopleiding volgen? dat is heel wat anders dan 85% van de boerenstand in nederland
+3
oldhuus
85% van de leden van het AJK, reken maar niet dat 85% van de landbouwopleiding een thuisbedrijf heeft, bij het AJK misschien ook niet, of ze hebben een broer/zus die het bedrijf al overneemt.
Maar degenen die geen interesse in het bedrijf hebben worden ook niet lid van een agrarische club, dus nietszeggend onderzoek van een stel hbo-studenten.
weurding
Quote:
@oldhuus: dus nietszeggend onderzoek van een stel hbo-studenten.

het houdt ze wel van de straat 😄
+1
Jaap40
Of ze leren verrekt weinig in windesheim of men heeft nog nooit de kansen beoordeelt in het buitenland.
Bovendien is een ambitie uitspreken wat anders dan ondernemen. Nederland heeft inmiddels niet echt een agrarisch vriendelijke achtergrond.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's wageningen-ur , lei , toekomst en familiebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0