Nieuw-Zeelanders investeren weer in 24 melkrobots

De Van Leeuwen Dairy Group, uit het Nieuw-Zeelandse Morven South Canterbury, investeert weer in 24 melkrobots, dit keer van het merk Lely. Dit meldt de melkrobotfabrikant op haar website. Aad en Wilma van Leeuwen kwamen vorig jaar ook al in het nieuws omdat zij een stal bouwden voor 1500 koeien met 24 melkrobots van DeLaval.

Deel dit topic

Reacties

dorpsrandhoeve
Dan kunnen ze mooi vergelijken.
ijssel
Nu lelys erin? vast aansluitproblemen met laval gehad,eerder deze week al besproken op dit topic.
+1
puddingbroodje
Ik kan echt niet snappen dat je op zulke bedrijven robot gaat melken!
brabo
Waarom niet? Personeel vinden voor 12000 koeien zijn er bij 100 koeien per man ook al gauw 120 arbeidskrachten. Ik vraag me af of je die kunt vinden.
Het lijkt me makkelijker om serieus personeel te vinden die een beetje met robots kunnen werken dan alleen maar dom melkwerk hoeven te doen.
demelkboer
Lekker, met 23 cent!
hans1980
Had al ervaring met 16 lely a3 en sinds vorig jaar 24 delaval
nu nog 24 x lely a4 maakt het totaal van 64 robots!!!!!

die laatste stal met 1500 koeien heeft de man toch wel zijn besluit kunnen afwegen of gewoon melken of robots
grootschalig zal wel kunnen denk ik dan..
dorpsrandhoeve
Misschien krijgt hij wat extra korting van de heren.
wotzefr
De kracht van zijn bedrijven zit in de productie per man personeel. Van Leeuwen haalt met de meeste bedrijven een productie van 150 - 200 koeien per arbeidskracht, en kan een productie (in de robotstallen) realiseren van ongeveer 6500 - 7000 kilogram melk. Als je op deze manier gaat rekenen, kan een robot natuurlijk veel eerder uit. Zijn systeem om robots te kopen is simpelweg alle bedrijven een offerte laten maken, en de goedkoopste wordt het.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely , stal , koeien , investeren , delaval en dairy geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3