80% weidemelk + 20% vrijloopstalmelk = 100% Beter Leven Melk*!

Bent u wel eens in een vrijloopstal geweest? Dan bedoel ik niet op de voergang, maar daadwerkelijk in de stal? Sinds kort hebben we in Dronten een vrijloopstal en ik moet je zeggen, het is echt genieten! Van koe tot zeer kritische student. In mijn vorige column gaf ik al aan de ambitie wat betreft weidegang te ondersteunen. Graag doe ik nu een aanvulling op deze ambitie: 80% weidegang, 20% vrijloopstallen!

- Jeroen Nolles, Team manager veehouderij en agrarisch ondernemerschap aan de CAH Vilentum Dronten

Deel dit topic

Reacties

+2
friesboertje
Quote:
Mijn nachtmerrie is dat iemand gaat roepen dat ligboxenstallen de nieuwe legbatterijen zijn.

Nu ben je de hoofdrolspeler in je eigen nachtmerrie.
+3
spotmelker
Vrijloopstal is eigenlijk een verkeerde benaming, het zou 'vrijligstal' moeten zijn. In elke ligboxenstal lopen de koeien vrij rond.
lekboer
Aardig mannetje iedere maand word op de vaste dag zijn loontje over gemaakt of nou iets zinnigs zegd of niet word altijd beloont
Cornelis
Mijn nachtmerrie is dat hij regelmatig van dit soort onzin gaat schrijven.
Coen
..... en dat noemt zich ook nog eens manager veehouderij en ondernemerschap 😞
jan 1
De tijd zal het leren of Jeroen gelijk gaat krijgen.
casev
Weidemelk...... Staat tegenwoordig op elk zuivelpak,zelfs bij de Aldi en Lidle! En dit terwijl deze koeien toch echt 6 maanden gewoon binnen staan......

Ze kunnen er beter `n ander product van maken, net als de graskaas, die alleen gemaakt word als de koeien ook echt buiten lopen....
Dus in het voorjaar echte Weidemelk in het schap. Daar is met `n mooie reclame campagne eromheen toch wel wat van maken?
christo
Wat een vernauwende insteek. Dierwelzijn is geen synoniem voor vrijloopstal. Als je echt een zinnige uitspraak wilt doen moet je eerst eens na gaan denken welke factoren dierwelzijn bepalen. Huisvesting in een vrijloopstal is er maar een onderdeel van. Typisch weer zo'n gevalletje van een mannetje met een gespecialiseerde visie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , melk , koe , weidegang , ondernemerschap , voergang , vrijloopstal , weidemelk en stalmelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0