Illustratie van: international533

'Biologisch gaat wereld niet voeden'

In de zoektocht naar voedselzekerheid moeten we onze dogma’s, vooroordelen en mythes overboord durven gooien. Zo wordt de biologische productie volgens de Wageningse oud-hoogleraar Rabbinge vaak gezien als het summum van duurzame productie, maar dat beeld klopt niet.

Deel dit topic

Reacties

+3
Grazers
Wat een onzin bericht weer. Er is voedsel overschot op deze wereld. Dat vertaald zich in lage grondstof prijzen, lage melkprijs, aardappels zijn niet te te slijten. Maar je moet wel geld hebben om voedsel te kopen en als de mensen dat niet hebben krijgen ze vanzelf honger. Gaat gaat erom hoe alles verdeeld wordt.
zeppmann-
Gangbare landbouw verduurzaamd snel, volgens mij is hét probleem van de biologische landbouw om zich te blijven onderscheiden van de reguliere tak.
+1
spotmelker
Hij heeft wel een punt t.o.v. biobrandstoffen. Dat is een kansloos verhaal.
Coen
Het dilemma van agrarische productie voor Food, Feed of Fuel 😄
jorisdriepinter
Bio brandstof is een politiek item. Sommige overheden gebruiken het als beleidinstrument richting landbouw, klimaat, of arbeid.
Vande ene kant is er zorg hoe de wereldbevolking te voeden op termijn, van de andere kant wordt er beleid gemaakt om voedsel te verbranden.
kleitokkers
Betreft lege kantoren gebruiken? zolang het voedsel zo goedkoop is is dat zonder heel veel subsidie ook geen optie.
spotmelker
Daar kunnen ze toch veel beter goedkope studentenonderkomens van maken? Dan hoeven ze ook niet geen half maandsalaris meer neer te tellen voor een uitgewoond kamertje.
George
Er is voedsel in overvloed en ook nog voldoende ruimte voor het telen van gewassen voor biobrandstoffen waar reststromen weer gebruikt kunnen worden als veevoer of vergisting.
arjan_kok
Veel goede grond in de wereld ????, als die net zo vruchtbaar gebruikt wordt als in Nederland ,kan de wereld bevolking nog wel vertienvoudigen zonder honger
+3
arie.j
Is de wereld dan niet gevoed op heden? Ik dacht van wel.
Voedsel is er in overvloed, en te koop voor heel redelijke prijzen.
Er zal best plaatselijk honger zijn, maar dat heeft niets met biologisch te maken.
Wat wil deze man eigenlijk, overproductie en lage prijzen?
Zodra de prijzen voedsel van betekenis stijgen volgt de productie immers vanzelf, er is voorlopig nog behoorlijk rek in de productie als het moet.
Daar hebben we geen gekke hoogleraar voor nodig die denkt dat we voedsel moeten gaan telen in oude kantoorgebouwen.
Dat bio luxe is zou best kunnen, maar er zoveel luxe en niet strikt noodzakelijk .
Ga naar de slijter, of neem gewoon wijn, eigenlijk toch ook gewoon luxe?
Over de teelt van tabak of papavers zullen we het dan maar niet
hebben.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's biologisch , tocht en voedselzekerheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0