Dijksma: Melkveewet geen garantie niet overschrijden fosfaatplafond

Staatssecretaris Dijksma geeft aan dat de Melkveewet geen garantie biedt voor het niet overschrijden van het fosfaatplafond. Wanneer dit plafond toch wordt overschreden dreigt er alsnog een stelsel van dierrechten. Om bij overschrijding snel de feitelijke fosfaatproductie te kunnen begrenzen, wordt de benodigde wetgeving voorbereid. Dit schrijft Dijksma naar aanleiding van vragen van PvdA-fractie in de Tweede Kamer

Deel dit topic

Reacties

jg
De totale ruimte voor groei zonder grond bij de ruim 16500 bedrijven met een huidig fosfaatoverschot van < 20 kg al ca. 15 miljoen kilo fosfaat.
-1
BoerBart
Als dan de categorie >50 verplicht moet krimpen is er nog geen probleem.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dierrechten , dijksma , fosfaatplafond , tweede kamer , fosfaatproductie , melkveewet en veewet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0