The Milk Story pop-up netwerkevent: "De zuivelsector op zijn kop?"

Op 1 april is de afschaffing van het Europese melkquotum een feit. Nederlandse melkveehouders mogen dan zelf bepalen hoeveel koemelk ze willen produceren. The Milk Story is benieuwd naar de gevolgen van de afschaffing voor markt en maatschappij. Wat betekent de afschaffing van het melkquotum voor de concurrentiepositie van de Nederlandse melkveehouderij? Moeten we ons zorgen maken over een nieuwe melkplas? En komen de duurzame ambities van de sector niet in gevaar?

Op 14 april 2015 gaan we deze vragen samen met belangrijke stakeholders uit de sector beantwoorden, tijdens het terugkerende netwerkevent van The Milk Story. Gastsprekers Frits van der Schans en Joris Hanenberg delen hun contrasterende visies op de toekomst. Joris is een innovatieve melkveehouder en ziet vooral kansen in het verdwijnen van het quotum: “De quotering is 30 jaar lang een innovatiestop gebleken, efficiëntie en kringloopgedachte gaat de sector nu snel duurzamer maken.” Frits is senior adviseur bij CLM en plaatst juist een kritische noot: “Afschaffing van de melkquotering lijkt Bevrijdingsdag, maar zorgt slechts voor nieuwe beperkingen”.

Onder leiding van gespreksleider Linda Vermaat, mede-oprichter Professional Rebel, zoeken we samen naar nieuwe inzichten en ideeën binnen dit thema.

We sluiten dit keer aan bij de pop-up MelkSalon die gedurende de maand april wordt georganiseerd in Amsterdam; een ontmoetingsplek voor de consument en zuivelsector.

Voor ons netwerkevent nodigen we stakeholders uit die in onze ogen een bijdrage kunnen leveren aan de dialoog over dit thema. We zoeken enthousiaste melkveehouders, zuivelkenners en andere betrokkenen die graag met ons willen nadenken en willen vertellen over de gevolgen van de afschaffing van het melkquotum voor markt en maatschappij.

Datum: 14 april 2015
Tijd: 10.00 – 12.30 uur
Locatie: Pop-up MelkSalon, Oude Spiegelstraat 6, Amsterdam

Wil jij meer inzicht krijgen in de kansen en uitdagingen voor de melkveesector die met het verdwijnen van het quotum ontstaan, en tegelijk andere geïnteresseerden (beter) leren kennen? Schrijf je dan in via onderstaande link, tot uiterlijk 10 april. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkquotum , melkveehouders , melkveehouder , frits van der schans , toekomst en clm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
2