Gewasdiversificatie

Als je meer dan 10 ha bouwland hebt en niet meer dan 30 ha bouwland, moet je minimaal 2 verschillende gewassen op het bouwland telen, waarbij het grootste gewas maximaal 75 procent van het areaal is.

Hoe gaan jullie hier mee om? Wat gaan jullie als 2de gewas verbouwen? Of minder mais?

Deel dit topic

Reacties

jorisdriepinter
Tijdelijk grasland
Wilbert
Als je meedoet aan derogatie en maximaal 30ha bouwland (mais) hebt, ben je vrijgesteld van gewasdiversificatie en ecologisch aandachtsgebied.
Door derogatie heb je al meer dan 75% grasland.

mijn.rvo.nl/documents/13225/…

mijn.rvo.nl/documents/13225/…/bf251f87-dc33-4681-86d4-a95818fb5bf0
jan w
Maar ja, als je dan een varkenshouder neemt die 31 ha CCM verbouwde vorig jaar . die heeft nu wel een probleem. Die moet 3 gewassen verbouwen.
+1
Wilbert
Je bent niet verplicht om hieraan mee te doen. Je moet je eigen economische afweging maken wat het gunstige is voor jouw bedrijf.
de hoef
@Wilbert
bij de glb check vul ik groene braak in ,die is onvindbaar bij de rvo
hoe of wat zou ik dan in kunnen vullen [overige akkerbouw misschien
wie het weet mag het zeggen
de hoef
Je kunt in dit geval, grond ruilen met een collega en een paar ha tarwe of iets op jou naam en hij een paar ha op zijn naam

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gewasdiversificatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN