Dat is snel :) RFC-garantieprijs voor april 33,25 euro, dat is een min van 0,75

De FrieslandCampina garantieprijs voor boerderijmelk van april 2015 bedraagt 33,25 euro per 100 kilo melk. De garantieprijs daalt ten opzichte van maart 2015 (34,00 euro) met 0,75 euro.

Bron: frieslandcampina.com/nederlands/news-and-press/…

Deel dit topic

Reacties

3 speen
Mooi duurt dus ook niet lang
pussy
Doc ... dan
producent
Garantieprijs april 33,25 eur

Melkprijs
De melkprijs die FrieslandCampina op jaarbasis aan de leden-melkveehouders betaalt, bestaat uit de garantieprijs, de jaarlijkse prestatietoeslag, de weidegangtoeslag, de toeslag bijzondere melkstromen en de uitgifte van ledenobligaties-vast (reservering op naam). De melk wordt uitbetaald op basis van het eiwit-, vet- en lactosegehalte. De eiwit-, vet- en lactoseprijs wordt vermeld in euro per 100 kilo en in de verhouding 10:5:1. Alle bedragen zijn exclusief btw.

Garantieprijs
De garantieprijs is het bedrag per 100 kilo melk dat FrieslandCampina gegarandeerd maandelijks uitbetaald aan de leden-melkveehouders. De garantieprijs komt overeen met de gemiddelde jaarprijzen voor boerderijmelk, inclusief nabetaling en eventuele reservering op naam van de referentiebedrijven in Duitsland, Denemarken, Nederland en België.

Maandelijks wordt de garantieprijs ingeschat aan de hand van de ontwikkeling van de gepubliceerde melkprijzen van de referentiebedrijven. Een eventuele correctie op de inschatting van de melkprijzen kan in een volgende maand worden doorgevoerd. Een eventuele jaarcorrectie voor de garantieprijs kan tegelijkertijd met de jaarlijkse uitbetaling van de prestatietoeslag worden verrekend. De garantieprijs geldt per 100 kilo melk, bij 3,47 procent eiwit, 4,41 procent vet en 4,51 procent lactose.
+1
storm
Nou, dan moeten we maar ff een paar litertjes meer leveren????!
Valt me niet tegen als het maar niet veel minder wordt want ook hier moeten de rekeningen gewoon betaald worden!!!
paul1
Valt jou niet tegen ? Nou mij wel, is toch veel te weinig
eigenlijk .
Frans1
Quote:
@storm: Valt me niet tegen als het maar niet veel minder wordt want ook hier moeten de rekeningen gewoon betaald worden!!!

3 mnd geleden volgde de kostprijs de melkprijs bij jou toch? Wat is er nu veranderd?
weurding
Nieuw beleid? normaal de eerste maandag van de maand deze bekendmaking
+2
Cornelis
Pasen?
dorpsrandhoeve
Duidelijk.
+1
Ik ga hier niet mee akkoord ik WIL er 3 ct bij, veel rekeningen in het voorjaar, daar MOET fc rekening mee houden ,punt !!!
+1
Cornelis
Lijkt wel herfst hier 😄
+3
IJsseldelta
Ben nu 20 jaar boer en we beuren nog steeds dezelfde prijs als toen, geeft niet als het voer ,energie, pacht en de rest ook maar op dat peil zou zitten als voor 20 jaar terug. Maar dat schijnt niemand te snappen.
weurding
En de rente dan? 😄
+2
puddingbroodje
Sinds vandaag beur ik 27 cent meer dus die ,75 cent neem ik maar voor lief 😄
Mc_douwel
Dus eigenlijk daalt de prijs met 1,40 min de correctie(0,65) is 0,75
laatste 3 dagen ook gedaald met 27cent sinds vanmorgen er weer bij

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , frieslandcampina , campina , garantieprijs en boerderijmelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0