Geen coating maar gewoon beton in melkput

Wij zijn een nieuwe stal aan het bouwen melkput hebben we gekocht, is een 50gr melkstal 2x14 SO nu vroeg ik me af omtrent melkstal inrichting wat ik best prijs kwaliteit toepas.

Rubber op de vloer sprak me aan, maar muurcoating, coating op de vloer in de melkput twijfel ik over? Als je zorgt voor gladde betonwanden zijn deze makkelijk te reinigen? Zijn er prikkers die dit hebben op hun bedrijf? & rubber op de vloer kennen jullie daar een paar aanbieders voor had het al bij delaval gevraagd maar vond vrij prijzig?

Deel dit topic

Reacties

jorisdriepinter
Roo rubber Nieuwleusen proberen.
mlkvhoudr
Ik heb ze laten glitten, coaten laat toch weer los naar verloop van tijd is mijn ervaring. Glitten spuit een stuk makkelijker schoon dan gestort beton
Melkveehouder BE
Wat is glitten?
Melkveehouder BE
@mlkvhoudr
Kun je dat makkelijk schoon houden? Is eigenlijk hetzelfde als gevlinderde beton (maar dan in de muur)
mlkvhoudr
@Melkveehouder BE

Spuit je makkelijk schoon met hogedrukspuit
Eddie v
Voor 15 jaar terug de melkput laten doen door onderstaand bedrijf.

De vloer is nog helemaal 100% in orde .

Is niet goedkoop maar heb er elke dag plezier van .


groet

Eddie
mlkvhoudr
En je krijgt er een fries suikerbrood bij, hier wel tenminste
aukevd
Heb rubber op de vloer van de melkstal. 2*9 50 graden.. Gekocht bij de Boumatic dealer. 2300 ex. Bevalt super, ze komen soms springend en hardlopend de melkstal in. Kan het iedereen aanraden
jvt
Hier rubber op de vloer van kraiburg, bevalt super. Wanden zijn gewoon pvc panelen die tegen de gemetselde betonblokken zijn geplaatst. Maakt ook super schoon, heb ook wel ooit melkstallen gezien met een 2 mm rvs plaat tegen de wand geschroefd. Ook blinkend en snel schoon..
david2
Net nieuwe 2x10 zij aan zij, rubber op de vloer, waar geen rubber ligt vloer gecoat, wanden rvs , in de put beweegbare vloer, hele put beneden, wanden en vloer super glad gecoat, maakt super makkelijk schoon, vooral onder de beweegbare vloer stroomt zo alles naar de pompput kost toch al zat kan dat er ook nog wel bij, en je werkt er iedere dag 2x in, en dat moet wel met plezier, naar je zin en makkelijk zijn,vorige melkput is 30 jaar in gemolken, als deze ook weer 30 jaar mee gaat vallen de extra kosten ook wel weer mee, bovendien later kun je het niet meer (makkelijk) doen, coaten ook laten doen door van der ven
+1
arjan_kok
Heb gewoon stroef afgewerkt beton, koeien trekken wel sprintje, put muren netjes coaten lijkt me wel beter, witte verf op beton ziet er al gauw niet uit, wanden geglit is mooi zat, rubber op vloer kan altijd nog, doe je niet zo gauw als er dure coating op zit denk ik
jan w
Je kunt ook met het glitten van de wanden er een kleurtje door doen. Lijkt wat minder fel, maar heeft toch een ander aanzicht dan beton.
+3
storm
Ik zou nooit een 50 graden opstelling nemen!!!! Denk aan je eigen opstelling in de stal.
Gewoon zij aan zij is veel beter????????????????????????
weurding
Hebben al jaren de muren gestuct met puur portlandcement, goedkoop, ijzersterk, glad, makkelijk te reinigen,oogt misschien ouderwets maar zie het hier in de buurt veel terugkomen
milkman1
Hier sinds vorig jaar ook rubber op de vloer van Kraaiburg.
Bevalt wel redelijk goed maar achteraf was het beter geweest dat de groeven dieper waren geweest.
Als de koeien schijten en de mest schuif je wel weg blijft er meestal toch wel een dun laagje over wat dan spekglad wordt.
Vorig jaar heeft het ons al een vaars gekost, dat ding stuiterde na het melken wat apart uit de melkstal, kwam verkeerd terecht en heeft nooit weer gestaan.
Aan de andere kan komt het ook wel eens voor dat door de snelheid van het in de melkstal komen een koe onderuitgaat, de koe ook weer makkelijker opstaat omdat ze zachter terecht komt dan op een harde vloer.
Sindsdien los ik de gladheid op door een beetje zaagsel in de bochten en bij de uitloop te strooien en daar lijkt het probleem van gladheid te zijn opgelost.
Op de muren zijn in 2000 op de ene muur een laagje coating gedaan en de ander muur zijn beige trespa platen gemonteerd.
De trespa platen bevallen uitstekend maar de muur met coating spuit je er zo vanaf met 200 bar en een vuilfrees.
cs-agrar
Quote:
@: De trespa platen bevallen uitstekend maar de muur met coating spuit je er zo vanaf met 200 bar en een vuilfrees.

Bedoel je hiermee dat je de coating van de muur spuit?

Muren coaten kan heel geschikt met langdurig resultaat. Echter, de voorbewerking moet perfect zijn. Goed droog en muren niet te glad, anders schuren/stralen.
Prefab muurpanelen zijn vaak te glad en daar houdt de verf niet op, dus is er eerst voorbewerking vereist.

Bij reinigen van muur beetje reinigingsmiddel of stalshampoo er op en vuil spuit je er, zonder vuilfrees, zo af.
Een vuilfrees hoort niet thuis in melkstal, beschadigd meer dan dat ie goed doet. Op ongecoat beton freest ie gewoon beton los, dus vloer lost in wezen op.

Coating kan je in elk hoekje en gaatje goed aanbrengen, trespa of RVS platen gaat dat al stuk minder mooi. Bij rvs een keer met blad van schuif, een stuk staal of vonken van bijv slijpen in staal erlangs en je hebt roest.
En bij mijn weten is RVS van zichzelf al duur, komt het aanbrengen dan nog bij.

Op de vloer iets van coating of rubber is wel aan te bevelen, zonder slijt het beton snel dus wordt glad en anders wel door groei van bijv alg. MMA vloer geeft veel grip, ook na 10 jr nog,
Melkstal eenmaal in werking, is het een stuk vervelender en moeilijker om een coating juist aan te brengen
jan w
Bij gebruik van een HD spuit op gecoate vloeren en wanden vervalt bij veel leveranciers de garantie.
In principe doe je het voor het gemak om het geheel makkelijk schoon te krijgen. Ik ben nu na 8 jaar ook door de wandcoating heen. dus daar moet ook een keer wat nieuws op of overheen.
spotmelker
Op een gewone gestucte muur zou ik PU-lak gebruiken. Het is net water en je roller zuigt zowat vast als je het aanbrengt zo trekt dat er in en je moet wel 3 lagen doen en dan een kleurpasta toevoegen.
ricardo
Wij hebben sinds 2008 trespa op de muur na renovatie, had liever geglitte muur gehad, trespa maakt in de zomer slecht schoon en begint van onder te rotten, het lijkt als het schoon is alleen allemaal wel wat lichter door het witte trespa.
ricardo
Denk trouwens vaak had ik maar een rapid exit, had ik geen muren, hoef je ze ook niet schoon te maken sta nu bijna 40 mtr muur schoon te maken iedere dag.
friesboertje
Worden je muren zo smerig dan? Ik maak ze heel soms schoon.
+1
arjankok-
Waarom moet je dat iedere dag schoonspuiten 1 keer in de 5 jaar lijkt me ook wel zat, met al die voerbakken en automaten is af en toe spinraggen mooi genoeg
friesboertje
Dat spinraggen zou ik toch sowieso eens in de 2 jaar doen. 😄
milkman1
Quote:
@arjankok-: 1 keer in de 5 jaar lijkt me ook wel zat

Dan kom je mooi niet door de qlip controle.
jansen2
Witte coating op muur
veel meer zicht, door weerkaatsing, licht onder de koe
wel goed schoonhouden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , melkstal , delaval en rubber geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
23
TREFWOORDEN