Ki3 als tegenreactie op snelle fokkerij

Een veehouder, een veehandelaar en een vruchtbaarheidsspecialist richtten onlangs Ki3 op, als een soort tegenreactie op de snelle fokkerij van tegenwoordig. De KI-club richt zich op bewezen stiermoeders, ‘honderdtonners met minimaal 3,60 procent eiwit’. De eerste stier is de ronde Hopeful Eightron van fokker Hoppenreijs uit Elst.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Beetje overdreven, ki samen, veecom, en andere hebben al genoeg initiatieven op dat gebied, stier zou unieke aAa code hebben en dat klopt, maar heb je weinig aan, het is een code die nauwelijks gevraagd wordt
+1
oldhuus
Hier bij zo'n 5% 564 en nog 8% 561 en de nummers 456 toch bij zo'n 15% van de veestapel. Kom je al gauw bij Brown Swiss uit.
Maar zo'n stier had ook wel bij KI de Toekomst kunnen staan.
+1
Jan Veenhouwer
Leuke combinatie Eight x Ronald, daar heb je heel lang je spanbeugels bij nodig!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stier en fokkerij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN