JAN HUITEMA: ‘NIEUWE METHAAN REGELS VERSTIKKEND VOOR NEDERLANDSE BOER’

Wat voor EU beperkingen zullen er nog meer komen?:

Europa heeft sinds jaren wetgeving om de uitstoot van methaan te reguleren. Nu is de Europese Commissie van plan om hiervoor extra regels te maken. Deze regelgeving is overbodig en schadelijk voor de Nederlandse landbouw. Daarom heeft Europarlementariër Jan Huitema namens de landbouwcommissie in het Europees Parlement een rapport tegen dit voorstel opgesteld. Huitema: ‘De Nederlandse land- en tuinbouw kan een waardevolle bijdrage leveren aan de bestrijding van klimaatverandering. Laat boeren dan wel vrij om zelf te bepalen hoe ze dit doen. Bovendien kunnen de nieuwe regels van de Europese Commissie een negatieve uitwerking hebben op dierenwelzijn.’

Meer: janhuitema.nl/jan-huitema-nieuwe-methaan-regels-ve…

Deel dit topic

Reacties

Haijtink
Uit de laatste zin van het KNMI concludeer ik dat het probleem komend jaar vanzelf kleiner wordt 😉
+2
friesboertje
Dat heel Groningen in elkaar dondert interesseert de politiek geen snars. Maar dat een of ander vaag plantje, waar nog nooit iemand van heeft gehoord, in een zelf gecreeerd natuurgebied, mogelijk schade ondervindt aan een te hoge ammoniak-emissie dan is de wereld te klein.
producent
Dan is er maar 1 oplossing, alle koeien op stal met een luchtwasser.
+1
Het word tijd voor een GROOOOOOOOOOOOOOOTTE boeren opstand, dat we met al dit gedonder afrekenen, voor eens en voor altijd. OP een franse manier. !!!
DJ-D
Oke dus de conclusie is. Auto laten staan en met een koe naar je werk.
1,5 jaar 500 kg vlees? Welke leverancier is dat forfarmers of agrifirm?
Zeker allemaal ook aannames. Hoeveel methaan stoot mens uit?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , klimaatverandering , europa , methaan , regelgeving , uitstoot , europees , europese commissie , regels , reguleren en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
4