Milieuvriendelijk muizen bestrijden met CO2

Ook in het Groene Hart worden boeren getroffen door muizenschade in grasland. Mengvoerbedrijf de Samenwerking uit Haastrecht (ZH) en Ruvoma B.V. uit Montfoort (UT) demonstreerden afgelopen vrijdag een oplossing om de muizen op een milieuvriendelijke manier te bestrijden.

Deel dit topic

Reacties

+3
brabo
Het zal misschien best voor even werken, maar ik heb toch wel mijn twijfels. Hij zegt zo'n 80 - 85% te doden en de overige muizen moeten weer gepakt worden door hun normale vijanden zoals buizerd en vossen. Maar waarom konden deze dieren de explosieve groei dan niet voorkomen. Voorheen was er toch ook een natuurlijk evenwicht.
En als je buurman niet meedoet dan zit toch je land weer zo vol?
fries8
Kost 4500 per hectare....heb je ook veel voer voor en geen werk....mest rijd je gewoon over het muizenland
Eddie v
450 euro dacht ik

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's grasland , CO2 , groene hart , muizenschade en muizen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0