Petitie Rijke Weide 100.000 keer getekend

Zeker 100.000 Nederlanders hebben de petitie 'Red de Rijke Weide' van Vogelbescherming Nederland ondertekend. Directeur Fred Wouters overhandigde de petitie vandaag op de Natuurtop in Soesterberg aan staatssecretaris Dijksma.  

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Afbraak van authentieke weiden gaat gewoon door, de schaalvergroting de modernisering ook, zelf in de biosector draait het om de pegels, alleen geld en wat liefhebberij zal de rijke weide 'redden'
jan 1
Ze willen de kool en de geit sparen,dat gaat natuurlijk niet.
+1
zeppmann
Dat zijn 100.000 Nederlanders die niet snappen hoe een melkveebedrijf in elkaar steekt.
arjankok-
Denk dat het er nog veel meer zijn die het niet snappen maar helaas snappen de meeste boeren het belang van een goede weidevogelstand ook niet, kan je ook lastig een bepaalde waarde geven, iedereen heeft zo zijn eigen oogkleppen en het welles nietes spelletje gaat onverminderd door, ik zou bijvoorbeeld ook wel eens willen weten hoe de predatie in 1960 was tov nu , de feitelijke afname valt in ieder geval niet te verdoezelen, maar een eerlijk onderzoek naar ALLE oorzaken is er ook niet, weet hier in de buurt ook een polder van minstens 200 ha die vroeger vol weidevogels zat en nu vol huizen en andere objecten
jorisdriepinter
Maar de standaard reactie van natuurbeschermers: het ligt aan de intensieve landbouw.
+1
zeppmann-
De intensieve landbouw zal er best wel invloed op hebben.Het valt me op dat in gebiedjes waar de omstandigheden voor de weidevogels optimaal zijn( volgens de natuurbeschermers) de aantallen ook teruglopen.
Dan moeten andere oorzaken een grotere invloed hebben dan intensivering van de landbouw.En waar wordt de afgelopen jaren het eerste kievitsei gevonden? Op een maisakker.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's weide en dijksma geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN