Zweedse koe geeft ruim 156.000 liter

Een Zweedse koe is naar alle waarschijnlijkheid één van de meest productieve koeien ter wereld, meldt DeLaval. Op de boerderij Arbelunda Sørgard op het eiland Öland gaf de koe Vega, die zeventien jaar is geworden, gemiddeld 25 kilo melk per dag: goed voor een levensproductie van 156 ton melk.

Deel dit topic

Reacties

hookwood
Nou dan moet ze al tenminste 20 Nederlandse koeien voor zich dulden. De hoogste levensproductie die in Nederland tot nu toe is gerealiseerd ligt op 191.390 kg melk met gemiddeld ruim 43 kg per dag.
+1
brabo
En die wordt een dezer dagen voorbij gestreefd
+2
harry uit b.
Klopt, Dora 442 van Corné en Annemarie Machielsen uit Prinsenbeek heeft gisteren officieel het Nederlandse record van 191.612 kg verbroken en is nu op weg naar de 200.000 kg. Ze is pas geinsemineerd en geeft op dit moment zo'n 27 kg per dag.
Macccspan
Kijk zo ken ok de Nederlandse veehouders weer, wees trots op jullie koeien en op je vak.
Laat de milieuactivisten in hun sop gaarkoken.
Jammer dat onze regering hun hoofd zo naar die groepering laat hangen.
ijssel
Die van melkvee.nl zitten er zo vaak naast met hun berichtgeving.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , koe , delaval , boerderij en levensproductie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1