De geheimhoudingsplicht van de accountant kent grenzen

Een interessante zaak, Uit een recente beslissing van de Accountantskamer blijkt dat uw accountant soms toch een geheim moet verklappen.

De accountant had als klant een melkveehouder. Hij verzorgde voor de melkveehouder zowel de jaarrekening als de belastingaangiften. In 2006 gaf de melkveehouder bij de accountant aan dat hij zijn bedrijf wilde uitbreiden. Op dat moment had hij 90 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Het was de bedoeling om de veestapel uit te breiden naar 500 tot 1.000 koeien. Hiervoor was echter wel een investering nodig van € 12 miljoen.

Meer: rendement.nl/fa/nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

arie.j
Vreemd dat die accountant daar zomaar mee weg komt.

Het ging duidelijk om diefstal in het groot van de belasting, dus van ons allemaal.
En wanneer iemand van grootschalige oplichting op de hoogte is, en er daadwerkelijk aan meewerkt, dan is dat naar mijn idee een strafbaar iets.
puddingbroodje
Niet te geloven als ik 2000 euro btw terug krijg staat de wereld op zijn kop zit de fiscus achter me aan alsof ik een crimineel ben tssss
Coen
Integriteit van de klant, dat is toch een big issue in adviesland ?
BernieX
Integriteit bij accountant? Werkt bij accon/avm ook zo'n jonge gast, zit de saldo's van de buurt rond de bazuinen. Dan weet je via inside info welk bedrijf wel geld verdient en welke niet....
jan w
Dan stap je naar Accon toe en geef jij uitleg van je bevindingen.

Onze zoon werkt bij een accountantskantoor. Een halve tot hele dag per week zit ie bij een klant. Wij weten naar welke plaats hij toe gaat, maar verder verteld hij niks.
Cornelis
Berisping van de accountantskamer.... Clubje wat zichzelf in de gaten houdt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , investering , jongvee , melkveehouder , accountant en jaarrekening geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0