Qlip contole

We zijn net gebeld voor de Qlip controle van FCDF. Wat zijn de aandachtspunten/instinkers van 2015 waar je normaal gesproken niet aan denkt als boer. M.a.w. de lullige dingen dus waar onze controleur over kan vallen. Is voor ons al ff geleden dat we deze hebben gehad.

Deel dit topic

Reacties

+1
arjankok-
Denk dat je beter eerst de nieuwste regelingen van je melkfabriek kan lezen , en dan alles chekken
vedder
Zwarte zalf opbergen, nieuwe naald aan de spuit
gezienus
Quote:
@vedder: nieuwe naald aan de spuit

beetje doorgechoten kun je niet beter eentje nieuw in de verpaking hebben
Waarom zwarte zalf opbergen ?
+1
jan w
Mag je niet gebruiken bij melkgevende koeien
milkman1
@jan wWaarom niet dan? Zwarte zalf helpt super goed tegen dikke hakken en harde kwartieren, soms nog beter dan uiermint.
jan w
@milkman1
Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Staat erop.
Niet bij melkgevende koeien.

En ze kijken er ook naar!
Michiel1
Hier werd verteld ivm geur/smaak afwijking.
@Michiel1
Ja en gescheiden mest mag wel in de boxen, snap ie het nog, tis 1 groote verneukerij !
Michiel1
@Gait oet kloosterIdd. allemaal theorie. en als je het anders doet als op papier staat, en er wel een goede reden voor hebt mag het ook niet.
@Michiel1
Ja en in die mest zitten nageboorten, paniceline melk .snap ie het nog ? Spoelwater reinigingsmiddel , snap ie het nog ? En dat mag zo in de boxen ? Snap ie het nog ?
pieta
Quote:
@Gait oet klooster: nageboorten, paniceline melk .snap ie het nog ? Spoelwater reinigingsmiddel , snap ie het nog ?

Nee joh, dit spul zit allemaal in de dunne fractie!!! 😄 Snap ie dat dan niet?
jan w
@Gait oet klooster

@Michiel1
Ja en in die mest zitten nageboorten, paniceline melk .snap ie het nog ? Spoelwater reinigingsmiddel , snap ie het nog ? En dat mag zo in de boxen ? Snap ie het nog ?

Je wilt die "troep" niet in je boxen, maar mag wel op je land?

zit er eigenlijk verschil in?
verbi
Medicijnen moeten kloppen en afwijkende melk(hoog celgetal verse koeien e.d) moet geregistreerd zijn en mogen niet geleverd worden, zorg dat ze ook op een leesbaar bord in de melkstal staan, ook driespenen.Advies : deze melk wordt in de mestput gedaan.
Strick
Bij ons hadden ze recentelijk veel belangstelling voor een sluitende medicijnadministratie. Ze kwamen met een lijstje van 5 diergeneesmiddelen waarbij gekeken werd naar de afgeleverde hoeveelheden, de voorraad bij de controle, en of het verbruik vervolgens overeenkomstig is met de medicijnenadministratie.
brabo
Voorraad kunnen ze nooit moeilijk overdoen. Omdat bij aanvang nooit een beginvoorraad is geregistreerd kunnen ze nooit hard maken dat je voorraad niet zou kloppen
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@brabo: Omdat bij aanvang nooit een beginvoorraad is geregistreerd kunnen ze nooit hard maken dat je

Dan pakken ze je wel weer op de aanprikdatum en schatten ze de hoeveelheid die nog in het flesje zit.
brabo
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Dan pakken ze je wel weer op de aanprikdatum en schatten ze de hoeveelheid die nog in het flesje zit.

wij hoeven geen aanprikdatums te registreren.
fries8
@Jack Rijlaarsdam aangeprikte flesje ff ergens anders neer zetten en in de administratie opschrijven weggegooid
friesboertje
@fries8
Mag niet hè!
fries8
@friesboertje
door rood licht rijden ook niet
albert1
Net controle gehad, let op lampen in het tanklokaal. Daar moet altijd een kap omheen zitten omdat het een voedselopslagplaats is.
IVM het risico op glasbreuk.Aid controleerd daar ook op en kan leiden tot korting op je toeslagrechten volgens qlip-controleur. Verder alles goed, opletten dat de geregistreerde behandelingen volgens behandelplan zijn. Dus geen 6 tubes avuloxil gebruiken als de veearts een kuur van max 3 of 4 voorschrijft in het behandelplan.
puddingbroodje
Behandeling herhalen mag wel!
Jobo1
Hoorde vandeweek van een collega-veehouder, had vorige week controle gehad. Reinigde tank en melkmachine inwendig met leidingwater, maar de melkstal en tanklokaal zelf met bronwater. Van dit bronwater moest ook een onderzoeksrapport aanwezig zijn, hebben ze een klein beetje aangepast in de regelingen zag ik nu ook.
Bij mijn eigen controle moest ik voortaan op mijn kalender bijhouden wanneer een behandelde koe weer mee in de tank gemolken werd. Is nog niet verplicht maar je scoort wel pluspunten.
huub
Dit kan ook op het bord in de melkstal.

Het zwaartepunt van de controle ligt wel bij de medicijnregistratie, de rest kijken ze bijna niet meer naar. Kijk ook ff naar het rapport van de vorige controle, dat doet de controleur namelijk ook.
Iedere punt 1ct exra melkgeld ? Nee dus !
+1
milkman1
Qlip telefoonnr hier nu bekend, kort geleden gebeld. Wij nemen voorlopig de telefoon niet meer op met dit nr en ook niet annoniem. Haha.
Ik had het geluk dat vrouwlief telefoon aannam en ik was in mobiel in gesprek.
Meneer vroeg mijn vrouw om mobiel nr wat ze uiteraard niet door wou geven. Meneer zou met 10 minuten weer bellen, toen was de telefoon uiteraard in gesprek. Ohhhh wat sneu voor hun.....
de hoef
Quote:
@milkman1: toen was de telefoon uiteraard in gesprek. Ohhhh wat sneu voor hun.....

vanwaar die angst! het moet toch
fleckie86
Of maakt de hogedrukspuit nu overuren
+2
hookwood
Je weet dat je gecontroleerd wordt, waarom zo panisch? Je kunt het wel proberen tegen te houden, maar dan kunnen ze ook een keer onaangekondogd komen. Ik zit er ook niet op te wachten maar probeer de boel gewoon bij te houden. Behandelingen voer ik direct in via de Veemanager app op de telefoon, staat het tenminste geregistreerd.
+3
George
Het moet niet gekker worden dat veehouders bang zijn voor de razzia die gehouden wordt door e qlip controleurs. Moeten die gasten ook al dreigen dat ze je kunnen korten op toeslagrechten? En je kunt pluspunten behalen , wat leuk allemaal. Het wordt hoe langer hoe triester.
+2
hookwood
Een razzia? Dat valt erg mee hoor, maar als je niets bijhoudt en je moet voor de controle de boel nog kloppend maken dan kan ik me voorstellen dat wat stress geeft. Maar je weet dat er controles zijn dus gewoon de boel bijhouden, geeft minder stress.
jan w
Gaat denk ik bij de meesten om het geneuzel!

Die ene droogzetter die niet te traceren lijkt te zijn.
Van de robotruimte waar de deur van openstaat, dit ten opzichte van de open melkstallen die er de laatste jaren gebouwd zijn.
Ik had een deur met gaas in het tanklokaal voor de ventilatie wat niet mocht, en nu lees ik dat er weer ventilatie aan het tanklokaal moet zitten.
Bij het droogzetten mag ik de wachttijd niet in de robot invoeren. Ik doe dit trouwens nog steeds.Grotere onzin bestaat er niet.
Lijst van gesepareerde melk uit de robot, alleen daar staan de gegevens normaal op datum in en dan is de lijst niet overzichtelijk.

Ik ben er een voorstander van dat er een nieuwe BBP en BGP zou moeten zijn voor bv. 1 april, dan heeft de veearts tijd om er op in te spelen en kan iedereen het op tijd af hebben. En geen gezeur meer dat er weer wat moete worden aangepast of 1 week over de datum is.
pieta
Quote:
@jan w: Ik ben er een voorstander van dat er een nieuwe BBP en BGP zou moeten zijn voor bv. 1 april, dan heeft de veearts tijd om er op in te spelen en kan iedereen het op tijd af hebben. En geen gezeur meer dat er weer wat moete worden aangepast of 1 week over de datum is.

Dat moesten ze bij RFC vandaag nog aanpassen.
producent
Quote:
@jan w: Ik ben er een voorstander van dat er een nieuwe BBP en BGP zou moeten zijn voor bv. 1 april, dan heeft de veearts tijd om er op in te spelen en kan iedereen het op tijd af hebben. En geen gezeur meer dat er weer wat moete worden aangepast of 1 week over de datum is.

Heb hem 2 jaar geleden naar maart laten verlopen die datum houd ik nu aan geen probleem meer.
+1
Cornelis
@pietaHeb er alles aan gedaan maar is niet gelukt.
jan w
@Cornelis
Heb het ook op de vergadering aangekaart, valt niet over te praten.
Kreeg het volgende te horen:
BBP en BGP van internet downloaden, zelf invullen, dan de veearts laten tekenen.
De veearts moest dan maar gedwongen worden of anders afscheid nemen en op zoek gaan naar een andere veearts.

Zulke uitspraken vind ik meer dan onbeschoft.
Cornelis
@jan wAls mijn dierenarts niets met BBP of BGP zou willen dan zocht ik een ander ja. Het is je eigen verantwoordelijkheid.
pieta
Quote:
@Cornelis: Als mijn dierenarts niets met BBP of BGP zou willen dan zocht ik een ander ja

De dierenarts wil wel maar het probleem zit in het tijdstip. Nu mag het niet ouder zijn dan één jaar. Bij ons komt de veearts elke 2e dinsdag vd maand. Dan kom je op een gegeven met de datum een dag of wat in de knoop. Dat noem ik nou mierenneuken. Vandaar dat ik dus zou zeggen gewoon in het eerste kwartaal een nieuw opstellen. Onbegrijpelijk dat ze daar niet in mee te krijgen zijn.
Cornelis
@pietaDan ga je toch naar december. En ja soms is bewegen moeilijk
+2
pieta
Quote:
@Cornelis: Dan ga je toch naar december.

En dan zeker naar november? Wij lossen het hier heus wel op. Wij zijn creatief genoeg. Maar de coop moet het niet raar vinden dat je zo weerstand kweekt. Het is gewoon pure onzin dat je niet gewoon een praktische regel kunt maken. Zoiets geeft nou te denken wat nou het nut is van het bezoeken van een vergadering of een bijeenkomst van RFC. 😄
Cornelis
@pietaBen het met je eens. Blijkbaar is het gebruik en de toediening van medicijnen een hot item bij bijvoorbeeld NVWA.
+1
jan w
@Cornelis
Het verplaatsen naar december helpt niet. Als de regelgeving wordt aangepast, dan klopt jouw BBP en BGP niet meer en moet je een extra nieuwe op laten stellen, met daarbij de extra kosten ( al is het dan maar 100 a 150 euro, het zijn extra kosten).

@jan w Als mijn dierenarts niets met BBP of BGP zou willen dan zocht ik een ander ja. Het is je eigen verantwoordelijkheid.

De veearts hier wil wel, maar brengt de gemaakte kosten in rekening heb je de gegevens goed voor elkaar, kost het minder.

Maar op de vergadering werd er aangegeven dat de veeartsen het wel konden doen voor een paar 10tjes. En om ze dan daar mee te dwingen. Maar daar doet de veearts hier niet aan mee.
pieta
Quote:
@Cornelis: Blijkbaar is het gebruik en de toediening van medicijnen een hot item bij bijvoorbeeld NVWA.

Heeft het jaarlijks opstellen van een BBP/BGP in het eerste kwartaal dan een andere invloed dan elk jaar iig voor bijv 10 februari? 😄
Cornelis
@jan wMijn dierenarts bepaalt ook zijn eigen tarief. Als de regelgeving wordt aangepast klopt er niks meer, lijkt me logisch. Behalve het probleem van de 12 maanden zie ik niet zoveel beren op de weg lopen.
Cornelis
@pietaWaar staat voor 10 februari?
+2
MTSTAMMINGA
Quote:
@pieta: Nu mag het niet ouder zijn dan één jaar. Bij ons komt de veearts elke 2e dinsdag vd maand. Dan kom je op een gegeven met de datum een dag of wat in de knoop.

Regelgeefing moet je je mee redden en aan houden
Niet na gaan leven want dan heb je geen leven

Hier heeft de veearts het altijd over de papieren tijger 😞
BernieX
Het hangt er vanaf welke controleur je krijgt. 4 jaar terug een mierenn##ker op het erf gehad van Q lip, deze gast zat te zoeken... Nog nooit 1 probleem gehad met een controleur, maar toen deze gast vertrok was ik pis link, gevolg 5 strafpunten....
pieta
Quote:
@Cornelis: Waar staat voor 10 februari?

Volgens mij is het bij ons de eerste keer op 10 februari gemaakt(uit mijn hoofd). Dus bij ons is de eerste datum dan 10 februari. Valt nou in een bepaald jaar het bedrijfsbezoek van onze dierenarts op 11 februari dan is het te laat(in theorie). Dit zou praktisch op te lossen zijn als de regel zou zijn: opstellen in het eerste kwartaal.
Verder erger ik me er maar niet aan. Bij de laatste controle van Qlip was het op latere datum ondertekend en gelukkig zei ik tegen de controleur dat we er eerder aan begonnen waren en dat was (na een tijdje zoeken) ook aantoonbaar en werd eea goedgekeurd. Maar ik blijf het druktemakerij op helemaal niks vinden. 😄
Cornelis
@pietaDaar ben je niet de enige in. Volgens mij staat er dat het plan niet ouder mag zijn dan 12 maanden. Als dit het ergste is ....
+1
pieta
Quote:
@Cornelis: Als dit het ergste is ....

Erg is altijd maar relatief. Er is altijd wel iets ergers te bedenken. Gewoon de regel werkbaar maken voor de praktijk lijkt mij ook helemaal niet erg(moeilijk) maar.......

Zo heb ik tijdens de bijeenkomsten over het nieuwe foqus nog wel een paar opmerkingen geplaatst. Wat zie je er van terug: niets. Wat is dan nog de motivatie om vaker naar zulke bijeenkomsten te gaan?
ejb
@Cornelis
wat was de motivatie voor de ledenraad om de tijd te verkorten van 13 naar 12 maand als ik vragen mag.
Cornelis
@ejbDat maakt voor jou niks uit Erik. Als ik je vragen over je eigen afnemer stel krijg ik geen antwoord.
En voor de zoveelste keer sla je de plank mis. De tijd is niet verkort maar hetzelfde gebleven.
Cornelis
@pietaLeden hebben gevraagd om een herstelperiode bijvoorbeeld. Ander voorbeeld is dat een financiele beloning gewenst is. Beide zaken zitten er nu in. Altijd zeggen dat je geen invloed hebt helpt niet, ik ervaar het absoluut anders als ik eerlijk ben.
pieta
Quote:
@Cornelis: Ander voorbeeld is dat een financiele beloning gewenst is.

Het is geen beloning Cornelis. Het is een sigaar uit eigen doos. 😄
+1
pieta
Quote:
@Cornelis: Leden hebben gevraagd om een herstelperiode bijvoorbeeld.

Wij zijn zo lang we lid zijn al excellent. Dat is het probleem niet. Sommige regels zijn gewoon onnodig of onpraktisch en behoeven wat aanpassing en daar lees ik nog steeds geen voorbeeld van. Daar ben ik wat meer op gericht als dat je bijv 0.1 cent meer krijgt als je een wat lager celgetal hebt of wat aan natuurbeheer doet. 😄
Met excellent hadden we trouwens maar één keer per drie jaar controle. Dat ik nog vergeten te melden dat ze ons daarbij ook al weer te pakken hebben. 😄
pieta
Quote:
@Cornelis: Leden hebben gevraagd om een herstelperiode bijvoorbeeld.

Wij hebben het altijd nog in één keer goed gehad. 😄
pieta
Quote:
@Cornelis: Altijd zeggen dat je geen invloed hebt helpt niet, ik ervaar het absoluut anders als ik eerlijk ben.

Jij ervaart het anders als mij ik ervaar het anders als jij. 😄
Wellicht is mijn mening te afwijkend. 😄
+1
Cornelis
@pietaDan moet je die vooral laten horen! Echt belangrijk.
Cornelis
@pietaDan haal je niet meer punten dan het gemiddelde.
Cornelis
@pietaHoef je ook niet meer over in te zitten, excellent is exit.
paul1
@Cornelis
De excellent feestjes zijn
ook exit ?
Cornelis
@paul1Nee dat dan weer niet. Voor 25% besten gaat je district wat organiseren.
+1
matt
@Cornelis
bunga bunga Cornelis..?
ejb
@Cornelis
het antwoord op zich maakt mij inderdaad niets uit.
was alleen benieuwd naar de beweegredenen. zoals jij zelf ook al in eerder reactie aangaf: dan doe je het toch in december. dan denk ik dat is inderdaad heel verstandig voor alle leden want de dierenarts hoeft dan niet te wachtten op informatie van wat wel en wat niet meer mag maar een groot nadeel voor FC lijkt mij dat ze dan in december geen wijzigingen meer door kunnen voeren voor 1 januari het jaar erop want als dan boeren een behandelplan hebben tot december het jaar erop moeten dus besluiten tot wijzigingen minimaal 12 maand van tevoren genomen worden qua BBP en BGP. maar goed volgens jou sla ik de plank mis, maar ik denk dat het besluit niet erg doordacht is genomen. maar nogmaals het gaat me dus niet om de uitslag.

misschien is het voor jou beter om ook eens in de spiegel te kijken want je zit in de ledenraad namens de leden maar reageert wel erg bot op FC leden die moeite met de regels hebben en daar bedoel ik mijzelf dus niet.

verder geef ik inderdaad geen informatie over (onze) club omdat jij toch niet van plan bent om erbij te komen en jij vraagt het ook niet uit belangstelling.
+2
Cornelis
@ejbAls leden vinden dat ik bot reageer kunnen ze dat heel goed zelf aangeven, hoef jij niet voor ze te doen. Ik reageer niet op je vragen omdat bij je bij elke reactie niet nalaat je mening over de FC ledenraad te ventileren. Ga maar voor je eigen spiegel staan en je Noorderland zaken bekijken en oplossen.

En je denkt dus ook al te weten waarom ik dingen over Noorderland vraag. Het zou ook kunnen dat ik om me heen kijk hoe anderen het doen en organiseren. Beter goed gejat dan slecht verzonnen zal ik maar zeggen.
+1
Cornelis
@mattOns district is de laatste keer naar het Rijksmuseum geweest, was mooi vond ik zelf.
pieta
Quote:
@Cornelis: Hoef je ook niet meer over in te zitten, excellent is exit.

Vandaar dat ik ook schreef dat ze ons ook daar weer te pakken hadden. 😄 Meisje wat bij ons de controle deed dacht dat ik zo blij was met excellent omdat ik dan op feest zou mogen. 😄 Ik dacht meer aan tot over drie jaar ipv twee.
pieta
Quote:
@Cornelis: Voor 25% besten gaat je district wat organiseren.

Hoe gaan ze dat nou meten?
pieta
@Cornelis
Ik ben een cultureel onbenul. Ik hoop dat ze bij ons dan toch iets anders weten te verzinnen als ik mee zou mogen.
avondrood
@pieta
mogelijk combi van melkkwaliteit-cdm-qlipcontrole oid.
Cornelis
@pietahet is maar net wat je onder te pakken verstaat 😄 NVWA vond en vind drie jaar dus veel te lang, vandaar een ieder nu eens per twee jaar.
Cornelis
@pietaPuntjes tellen.
Cornelis
@pietaGelukkig vinden we niet allemaal dezelfde dingen leuk, hoewel ik aan deze uitspraak twijfel als ik zie hoe druk het in dat museum was.
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Cornelis: hoe druk

Tja, schotel boeren een gratis lunch voor en je trekt een volle zaal...

Mij trekt zo'n bejaardenuitje totaal niet en ook het Excellent porselein mag een liefhebber zo op komen halen. De koffiebekers, soepkommen en botervloot met Campina-merk die we voorheen bij de ledenvergadering mee kregen zijn hier dan wel weer in dagelijks gebruik.
mlkvhoudr
@pieta

Paintballen bij veluwemeer dat lijkt me meer wat voor een groep boeren
Cornelis
@Jack RijlaarsdamJe hoeft niet mee he.... Nou hoop ik niet dat je mij ook al bij de bejaarden telt, ik was mee 😄
pieta
@Cornelis
Als ze me vaker komen controleren vind ik dat ze me te pakken hebben. Wie "ze" dan vervolgens zijn laat ik in het midden. 😄
Aan dat punten tel systeem waarin ook natuurbeheer en energieverbruik zit ga ik niet al teveel moeite steken. Ik vraag me vooral af wanneer we eens op de rem gaan trappen voor al die onzinnige dingen.
Cornelis
@pietaHeb onlangs een tweede kamerlid horen beweren dat FC nu ook om is en aandacht schenkt aan het "probleem" biodiversiteit en natuur. En leden hebben zelf de keuze wat ermee te doen. Voor de een onzinnig voor een ander heel belangrijk.
+3
pieta
Quote:
@Cornelis: Voor de een onzinnig voor een ander heel belangrijk

Het aandacht er aan schenken vind ik niet het probleem. Dat wij als melkveehouders het bij de een inhouden en een ander er voor belonen staat me tegen. Als ik het bij RFC voor het zeggen had zou ik zeggen als jullie zoiets willen zijn wij daartoe gaarne bereid. Hoe gaat u dit financieren/betalen? Wij gaan het namelijk niet zelf financieren/betalen. Nu is het nog een beetje maar waar eindigt zoiets en wat is het volgende? Voor het praktijkvoorbeeld zie weidegang. 😄
+1
matt
@Cornelis
Rijksmuseum ga je normaal niet zo snel naar toe,maar heb even op de website gekeken
En zag dat ze daar de tijdlijn,van de nederlandse geschiedenis hebben dat Lijkt me wel
Machtig mooi om eens te bekijken.

Zo ben ik eens op vakantie in het birma railway museum geweest,erg indrukwekkende
Ervaring was dat.
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Cornelis: Nou hoop ik niet dat je mij ook al bij de bejaarden telt

Hengel je nu naar een sociaal gewenst of een eerlijk antwoord? 😃
Cornelis
@Jack RijlaarsdamHier is persvrijheid, leef je uit
Cornelis
@pietaNiemand weet wat er nog gaat komen. Mogen diegenen die er dan zitten een besluit over nemen.
Frans1
Quote:
@Cornelis: dat FC nu ook om is en aandacht schenkt aan het "probleem" biodiversiteit en natuur

Oh? Gaat FC helpen bij het krijgen van een vergunning bij natura 2000 gebieden? 😃
-Jan-
@jan w
Hier vind de veearts het ook een beetje pennen geneuzel,hebben de plannen opgesteld bij de GD en als het jaar om is logt hij hier aan de keukentafel even in en lopen het plan door met aanpassingen eventueel,na paar dagen digitaal ondertekenen en de veearts krijgt ook een klikje,klaar is Jan

Werkt simpel omdat je niet alles opnieuw overhoeft te nemen,alles kost een kwartierje en doen het zo onder een bak koffie,niet te veel schrijven als het makkelijk kan,een aanrader
oldhuus
Er moet ook nog een ventilatierooster bij de melktank zitten, die bij de koelmachine was niet voldoende, die moet wel voldoende groot zijn. En er mogen geen dieren rondlopen, dus dat is haaks op het ongediertebestrijdingsplan.
En de voeropslagen enzo even schoonmaken restvoer in de mestbak. Drinkbakken schoon. Die onaangekondigde controles doen ze al jaaren.
christo
Waarom maak je je druk om zo'n controle? Alles hoeft toch niet meer perfect te zijn?
paul1
Dat hangt van de controleur af : de ene is meedogenloos, de andere
ziet dingen door de vingers.
avondrood
Als je je best doet dan ben je er weer snel een paar vanaf. Aan de andere kant ben ik trots wanneer je een hoge score kunt behalen. Beetje vooruitstrevend mag je best zijn.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@avondrood: Als je je best doet dan ben je er weer 3 jaar vanaf.

Welke zuivelaar lever jij?
avondrood
@Jack Rijlaarsdam
Ik lever aan fcdf. Ik was exellentmelker voorheen. Maar door een probleem ben ik helaas terug gezakt naar klasse goed. Controle dus elke 2 jaar.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@avondrood: Controle dus elke 2 jaar.

Excellent bestaat niet meer, iedereen zit weer in de twee jaar. Schrale troost? 😃
avondrood
@Jack Rijlaarsdam
Was me bekend. Het was een mooi streven. Toch een keer een mooi uitje gehad met de hoofdsponsor.
+1
dorpsrandhoeve
@avondrood
Blijft een mooi streven natuurlijk, om het goed voor elkaar te hebben.
dorpsrandhoeve
Hier deze week ook geweest. Alles in orde, niets aan de hand, gewoon doorlopen.

Zorg maar wel voor kloppende medicijnadministratie, want daar gaan ze ver op in.

5% van de bedrijven gaat on aangekondigd bezocht worden. Het gaat ze niet om dat laatste stofje of dat ene webje. Maar door de bank genomen moet het geen zooi zijn. (Ze benoemen de dingen wel die ze zien, maar niet direct erg zijn voor je strafpuntjes)
DeBoerin
Quote:
@dorpsrandhoeve: 5% van de bedrijven gaat on aangekondigd bezocht worden.

afgelopen jaar Qlip controle en onaagekondigde controles van diverse instanties gehad dus dit jaar zal het wel rustig blijven 😄
dorpsrandhoeve
Leuk gaan ze natuurlijk niet worden. Maar we moeten er op rekenen dat we er zo nu en dan mee worden geconfronteerd.
Zorg dat je een flinke knuppel klaar heb staan.
+6
spotmelker
@ de tukker oet twente Hoe weet jij nou op voorhand dat je een vrouwelijke controleur krijgt??
+2
matt
Tukker heeft gewoon een dubbeldoelknuppel,wel stront aan de knikker dan denk ik...
+1
-Jan-
Hier heb ik eens controle gehad van een man die reed in een witte auto rond die was echt te goor om te zien zo smerig zowel binnen- als buitenkant,paar foto's genomen met mob.tel. en vriendelijk gevraagd of hij de auto buiten het terrein wilde plaatsen.

De controle liet zich te raden,erg pietluttig met veel opmerkingen maar alles OKAY 😃
3 speen
Zou dat echt helpen
kaas
Stelt allemaal niks voor
+1
friesboertje
Laat maar komen, gewoon alles op orde hebben.
oldhuus
Ja gewoon ff nieuwe stal bouwen voldoe je weer 5 jaar aan de regels.
avondrood
Hoef niet hoor. Ik heb ook een stal van 1980. Enigste is toch bijhouden en niet verslonsen. In een oude stal kan het best goed zijn. Trouwens heb voorbeelden waar een stal van een jaartje of twee ook al een grote puinhoop is. Ligt toch een beetje aan je zelf.
oldhuus
@avondrood
Ja klopt en onze is nog een paar jaar ouder, maar 10 jaar geleden alles verbouwd met aparte tank enz wat er nu al weer verandert is, en nu moeten er weer muren, ventilatieroosters en aparte toegangsdeuren bij als je echt alle punten wil halen blijf je bezig. Melkauto kan er trouwens makkelijk bij komen, dat is ook bij sommige nieuwe stallen een hele toer, smalle opritten overhangende takken gladheid de laatste dagen.
jan w
@oldhuus
Maar gladheid is meer een probleem van de gemeente.
En als je hier de gemeenteweg sneeuwvrij maakt, krijg je ook al problemen met de gemeente, zijn ze bang dat de weg beschadigd.
Nico96
@oldhuus
De meeste van die eisen gelden alleen bij nieuwbouw.
Moet je dat certificaat van de soja nu ook al hebben bij de controle ?
maaarte
Wij hadden altijd een vrouwelijke controleur leuk mens deed niet zo moeilijk ook in de medicijnen niet. Altijd 'goed' gestaan maar afgelopen keer kwam er een mannetje die was nieuw in het vak.... 8 tekortkomingen beetje kansloze dingen vooral. dus nu 'voldoende'

let ook op in het mangat in je melktank daar schijnen ze tegenwoordig veel in te kijken of er geen aanslag bovenin de tank zat. meneer schijnt daar wat gezien te hebben
+1
Frans1
Quote:
@maaarte: let ook op in het mangat in je melktank daar schijnen ze tegenwoordig veel in te kijken of er geen aanslag bovenin de tank zat. meneer schijnt daar wat gezien te hebben

Dit is dus waanzin,eigenlijk moet de tank gewoon dicht blijven ivm mogelijke verontreiniging van het produkt. melkkwaliteit wordt onderzocht en hoeft niet visueel nagezien te worden door zo'n pipo
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Frans1: tank gewoon dicht blijven ivm mogelijke verontreiniging

Ja, er zal net wat uit z'n neus vallen...
matt
@Jack Rijlaarsdam
Die kans is groot natuurlijk met zo een zeiksnor...
dorpsrandhoeve
@Jack Rijlaarsdam
Gatverdemme jonge. (loopt even snel naar gootsteen met een oprispend gevoel)
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@dorpsrandhoeve: oprispend gevoel

Ja, dat gevoel had ik bij de laatste reguliere controle ook. Oorzaak kwam niet uit z'n neus trouwens.
pieta
Quote:
@maaarte: let ook op in het mangat in je melktank daar schijnen ze tegenwoordig veel in te kijken of er geen aanslag bovenin de tank zat. meneer schijnt daar wat gezien te hebben

Man man, daar keken ze tien jaar geleden al uitgebreid naar.
avondrood
Als je dit allemaal leest hierboven moet het goed te doen zijn. We gaan het meemaken.
Frans1
De mangat ring en daaronder en de rand van het deksel. Vond het raar,maar afgelopen zomer viel die ring in de tank toen de rmo chauffeur een monster nam.maaarte schreef dat ze in de tank keken of er bovenIN de tank aanslag zat, zie die controleur al in de tank hangen,zal maar roos hebben 😃
meelezer10
@Frans1
moet je hem een zetje geven zodat hij in de melk zwemt. Kun je een keer een controleur kaal plukken in plaats van de controleur jou. 😃
+1
Frans1
Quote:
@meelezer10: zodat hij in de melk zwemt

Dat wordt pootje baden,ik ben niet zo'n grote boer 😃
meelezer10
@Frans1
Ik had wel in de gaten dat jij geen grote silotank hebt staan. Dan had je wel anders gereageerd als hij de ring onder het mangatdeksel ging bekijken. 😃
dorpsrandhoeve
Qlip verstuurt zelfs een evaluatie enquête, waarin je je lof/grieven/gejank kunt laten horen. Dat valt dan weer niet tegen.

Eigenlijk ben ik zelf vol lof over degene die vorige week hier was. Wel streng gecontroleerd, maar toch redelijk en menselijk en praktisch.
Klopt hier ook controle gehad , prima verlopen, kleine aandacht puntjes, niks geen gezeik of moeilijk doen, TOT OVER TWEE JAAR !
+2
jan w
Quote:
@dorpsrandhoeve: Eigenlijk ben ik zelf vol lof over degene die vorige week hier was. Wel streng gecontroleerd, maar toch redelijk en menselijk en praktisch.

Het verschil tussen "opbouwend" kritisch en "Afbrekend" kritisch is ook heel klein, maar maakt wel een wereld van verschil.
dorpsrandhoeve
Ik kan er weinig anders van maken. Hij ging wel een half jaar terug met sommige medicijnen tellen wat geleverd en wat verbruikt. en wat er nog lag. Dat deed hij behoorlijk nauwkeurig. Maar goed. Dat weten we al een hele tijd dat die dingen een dingetje zijn. Het is niet anders.
Hier ook vrij recent controle gehad , niks aan de hand. Ik heb de controleur gelijk de grens over gezet, ja dat is het voordeel als je dicht bij de grens woont, ik zeg kom over twee jaar maar terug.
+2
avondrood
Zo we zijn er weer 2 jaar vanaf. Alles ok. Wel een aantal tips gekregen. Zag er goed uit. 2e en 3e keus middelen sprongen er wel uit. Hier de administratie goed afgedekt met een logboekpapier van de veearts en verwerkt in de diergeneesmiddelen administratie. Een aantal medicijnen werden uitgediept door de administratie de controleren en te tellen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boer en qlip geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
129
DEELNEMERS
44
WEERGAVES
53
TREFWOORDEN