Kees Koolen start grootste melkveebedrijf van Brazilië

Hoop voor hem dat dit goed afloopt, elke pot met goud heeft een bodem:

Joborandi - De Nederlander Kees Koolen (49) werkt aan de opzet van het grootste geïntegreerde melkveebedrijf ter wereld. Het moet voor eind 2016 operationeel zijn en 4 miljoen kilo melk per dag produceren. Saillant detail is dat hij daarbij samenwerkt met zijn oude kennis Willy van Bakel, die in Brazilië blijkt te zijn neergestreken.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Vorige week is Kees nog opgepakt in Chili:

Deel dit topic

Reacties

+1
jan 1
Dacht dat tie met een project in India bezig was,maar zie nu dat het daar niet zo wil lukken,dan maar op goldrush in Brazil..
jan w
Hij is in de Dakar Rally opgepakt, omdat hij door een natuurreservaat was gereden.
Hij heeft naar zeggen al 60 a 70.000 ha grond in zijn bezit in Brazilie. Een oud bestuurder van (G)LTO werkt voor hem en gaat regelmatig naar Brazilie.( reist op en neer, omdat zijn vrouwtje niet mee wil) Wat mij eigenlijk wel verbaasd is dat hij met mensen in zee gaat die eigenlijk niet te vertrouwen zijn, of waar een verhaal bij zit. Oud bestuurde (G)LTO, oud medewerker van Geldersch Landschap, Willy van Bakel.
Kees Koolen koopt hier alles wat los en vast zit.
casev
Je kan ook zeggen dat hij dit soort mensen een 2e kans geeft, en hem daarom heel loyaal zullen zijn.
En loyaliteit is in zo'n land erg belangrijk, want je word wel gezien als geldboom, waar het goed plukken is.....
+1
jan w
De verhalen die er rond gaan, wil hij 10 bedrijven opzetten met elk 22.000 melkkoeien. En als hij dat in zijn kop heeft, gaat het hem dat ook lukken ook.
+4
de hoef
Hij gaat waarschijnlijk johan kruijf na .die begon ook het grootste varkens bedrijf in spanje .en later zij hij van je fouten moet je leren
+1
diezel
Quote:
@de hoef: hij gaat waarschijnlijk johan kruijf na

Een ondernemer pur sang met connecties met miljardair-vrienden is toch even iets heel anders dan een balkunstenaar met enkel lagere school achter zijn naam. 😄
Cornelis
@diezelAls ik hem even hoor praten kan het toch niet anders zijn dan dat er in de landbouw veel geld verdiend kan worden. Hij wil problemen van de mensen oplossen. Mooi he.
+1
de hoef
Quote:
@diezel: t enkel lagere school achter zijn naam

de meeste echte handelaren zijn schatrijk, en nooit of weinig op een middelbare school geweest
+2
diezel
Quote:
@Cornelis: dan dat er in de landbouw veel geld verdiend kan worden

Weet niet of jouw conclusie de juiste is.
Denk dat het plan al voor 90% geslaagd is als hij wat IT-miljardairs grootgrondbezitters kan maken i.p.v. " papieren" $-miljardair. Een paar mega-stallen met koeien is mooi voor de subsidie en geloofwaardigheid! Mooi hé, dat hij de problemen van die mensen mee op wil lossen! 😄
meelezer10
+1
Cornelis
@diezelMet andere woorden: geld op de bank is levensgevaarlijk. Stel voor dat een centrale bankier het ineens waardeloos verklaart.
gezienus
@Cornelis waar schrijft hij levensgevaarlig

Hier zijn ook diverse mensen van buiten de landbouw die maar al te graag hun geld in grond willen belegen
+2
diezel
Quote:
@Cornelis: Stel voor dat een centrale bankier het ineens waardeloos verklaart.

Er is in de wereld een ongekende valuta-oorlog bezig.
Deze morgen ontkoppeld de solide Zwitserse Bank plotseling hun munt aan de crashende euro. Zwitserse franc schiet binnen 10 seconden 30% omhoog. Om daar geld op een rekening te mogen stallen moet je voortaan 0,75% heffing betalen!!
De solide Zwitserse Nationale Bank verliest in een split second 100 miljard euro aan deviezenreserves. Zwitserse beurs verliest even 120 miljard dollar aan waarde.
Een flink lapje grond in Brazilië van een paar honderd euro/dollar per hectare is zo gek nog niet! 😄
+2
Cornelis
Het is evengoed wel een ding als zo.n man in je omgeving neerstrijkt. Je bent als lokale ondernemer direct kansloos door geld van buiten de sector.
+4
pieta
Nee joh, je moet daar geen bedreiging in zien maar een kans. Zo vertellen ze mij altijd bij alle dingen die ik als bedreiging zie. 😄
producent
@pieta
Ja, je kunt altijd nog bij hem gaan werken.
pieta
@producent
Ik zal eerder stoppen met werken dan dat ik bij hem ga werken. In Brazilië ga je mij niet vinden. Ik woon al in het buitenland, Gelderland en van geboorte ben ik een Brabander. 😄
+1
Cornelis
@pietaJe bent dus geemigreerd naar Gelderland en wilt niet verhuizen naar Brazilie?
Coen
@Cornelis , ik ken er genoeg die vanuit Brabant zijn verplaatst naar Groningen en later zijn geemigreerd naar Canada resp. Oost-Duitsland.

die zeggen allemaal dat de verplaatsing een veel grotere impact heeft gehad dan de emigratie, nu is er misschien enig verschil tussen Groningen en Gelderland maar de strekking zal wel hetzelfde zijn 😄
+3
Coen
Is dat vermogen van 100 mln wel veilig in de nabijheid van zijn maat WvB ?
jvt
Jongens, jongens toch. Wat is het makkelijk om af te geven op Willy. Als de banken in USA gewoon netjes hun werk gedaan hadden en niet ineens hun drol hadden opgetrokken, was het heel anders gelopen daar. Wil Willy niet goedpraten,zeker niet, maar er zijn ook legio boeren die via van Bakel zijn vertrokken die het daar wel gemaakt hebben, alleen hoor je daar wat minder van.
Hier afgelopen week een USA mengwagen gekocht, je moet mensen ook beoordelen op goede zaken en niet de ene broer afrekenen voor wat de andere misdaan (zou) hebben..
Farmer_
@jvt
Hij is meer onderuit gegaan omdat hij het niet zo nauw nam met de mestregels daar.
+2
casev
@Farmer_
Ik denk dat willy daar in brazilie best wel eens de goede man op de goede plek kan zijn. Met alleen maar goede eigenschappen red je het niet in dat land, zakendoen is daar keihard, en ze weten je te vinden (tot zolang je geld hebt).....
+4
Cornelis
@jvtAls Willy gewoon iedereen had gegeven wat hij hen heeft beloofd had er ook niks aan de hand geweest.
+3
jan w
@jvt
Als Willy alles volgens de regels had gedaan, had er nu geen smet op zijn naam gelegen. Deze week nog een nederlandse boer uit amerika gesproken. die is buiten Willy om naar Amerika vertrokken. De verhalen die ze daar over Willy vertellen, zijn niet voor de p..s.

Het vervelende is dat ze daar omgerekend nog 40 cent voor de melk beuren en dat de stierkalveren er 300 dollar opbrengen. Gem. melkprijs over 2013 53 eurocent.
-1
noordhollander
Sprookjes van moeder de gans je denkt toch niet dat boef van bakel in de usa nog 1 koe kan kopen??
+1
puddingbroodje
Wie zegt dat willy 1 koe wil kopen?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's van bakel , melk , Brazilië , melkveebedrijf en goud geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
15