Vorige week vergrijzing in de landbouw in de USA , deze week meer jongeren starten als boer.

Jaja zo snel kan berichtgeving wijzigen op Boerenbusiness.nl. 😄
Maar als je het goed leest zijn het vooral nieuwe kleine hobbyboeren die beginnen met een boerderij.
Er is dus toch een toekomst voor kleine hobbyboeren zoals Jan en ik , zelfs in de States waar alles groot is heeft de jeugd deze manier van boeren herontdekt. 😄

Meer Amerikaanse jongeren starten als boer

07-01-2015 • Net als in Nederland kampt ook de Verenigde Staten met een hoge gemiddelde leeftijd binnen de agrarische sector. Die ligt daar op 58,3 jaar. Al dertig jaar lang stijgt die leeftijd. In sommige staten, voornamelijk waar de agrarische ontwikkeling achterloopt, lijken jongeren zich vaker in de sector te interesseren. Zo is het aantal agrarische ondernemers onder de 35 jaar, in de staat Maine, met 40 procent gestegen.

De gemiddelde leeftijd van boeren in de Verenigde Staten komt aardig overeen met die in Nederland. Bij ons is de helft 55 jaar of ouder. Eén op de vijf is ouder dan 65. Die cijfers komen goed overeen met het Europees gemiddelde. Over alle Europese landen gezien is eveneens de helft 55 jaar of ouder. Een aantal factoren zorgen ervoor dat, in drie staten, de gemiddelde leeftijd afneemt, zo schrijft de Amerikaanse publieke radio.

Het zijn vooral de minder ontwikkelde staten waar jongeren hun eigen bedrijf opzetten. Dat zijn onder andere Maine, New Hampshire en Vermont. Dat heeft alles te maken met de grondprijzen en mogelijkheden tot financiering. In de staat Iowa kost één hectare momenteel net geen 20.000 euro. In de staat Maine, dat tegen Canada ligt in het oosten, koop je voor 179.000 euro een huis, schuur en 3,5 hectare grond. Dat biedt perspectief.

De bedrijven die jonge agrarische ondernemers starten zijn over het algemeen klein en gespecialiseerd. Bijvoorbeeld op het fokken van oude rassen of het telen van biologische groentes. De jonge boeren zelf zijn vaak niet afkomstig uit de sector. Het is niet ongewoon om universitair geschoolde studenten op deze bedrijven te vinden. Volgens John Rebar, directeur van de Universiteit van Maine, is het aantal agrariërs onder de 35 met 40 procent toegekomen in de staat Maine. Landelijk gezien is dat 1,5 procent.

Volgens Rebar is de negatieve sfeer rondom agrariërs aan het verdwijnen. Bovendien hoef je niet langer als een kluizenaar te leven op je bedrijf. In sociaal opzicht is er veel verbeterd. Daarnaast zijn jongeren nu veel beter geschoold en maken ze zich zorgen over dingen als klimaatverandering en de duurzame productie van voedsel.

Deel dit topic

Reacties

Greetje
In New England zijn de mensen sowieso wat progressiever/linkser, zullen dan denk ik eerder geneigd zijn om uit ideële motieven een boerderij te beginnen.
Dat dat dan voor weinig geld kan is mooi meegenomen.
George
Dus de nieuwe jonge boeren zijn linkse milieu mannen?
pieta
De berichten hoeven elkaar in theorie niet tegen te spreken. 😄
Farmer_
De landprijzen daar zijn de laaste jaren verdubbeld, niet te geloven.
Frans1
Quote:
@Farmer_: niet te geloven

Bij jullie niet dan? Hier ook meer dan verdubbelt in tien jaar tijd
Farmer_
Daar waren toen landprijzen al (te) hoog om er voor akkerbouw nog wat aan te verdienen, gewas prijzen zijn inmiddels weer terug op het niveau van toen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , canada , klimaatverandering , grondprijzen , schuur , grond , boer , europees , jonge boeren , financiering en toekomst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
7