Fouten in opgave fosfaatreferentie melkvee

Een valse start:

De opgave fosfaatreferentie die melkveehouders krijgen van uitvoeringsdienst RVO.nl blijkt niet in alle situaties te kloppen. Het aantal geregistreerde melkkoeien is in veel gevallen te hoog vastgesteld, het aantal jongvee van een jaar en ouder te laag. Ook kloppen de fosfaatnormen voor natuurterrein niet voor alle situaties. Dat bevestigen meerdere adviseurs

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

+2
jan w
Je moet er toch voor zorgen dat je je mensen aan het werk houdt.
Ik zal het ook wel niet gaan snappen, maar hoe kan het dat de percelen bijna ieder jaar een andere afmeting hebben.
producent
De nieuwste berekening van de melkveefosfaatreferentie staat weer online, zowaar 3 kg fosfaat meer.
de hoef
Hier word kalvermelk gevoerd .heeft er al iemand ervaring met een correctie op je fosfaat referentie .en hoe dit te doen
meelezer10
Misschien kun je met melkcontrole cijfers aantoonen dat er meer melk wordt geproduceerd.

Heb jij een fosfaatoverschot dan? Ik dacht dat jij veel grond "over" had. En of het fosfaatoverschot nu -500 of -300 is maakt ook niet uit.
de hoef
Quote:
@meelezer10: Ik dacht dat jij veel grond "

kan inderdaad nog mest aanvoeren ,maar dat kwam ook omdat we veel afvoerden
fok 125 kalveren op dus dat is behoorlijk wat melk per koe .je totale fosfaat quotum gaar ook omhoog he ,en dat pakken ze zomaar niet meer af [2013 alles aangehouden ook de stier kalfjes
meelezer10
@de hoef
als ik het goed begrepen heb is alleen het overschot van belang en voor de rest helemaal niets.
de hoef
Quote:
@meelezer10: alleen het overschot van belang e

dat gaat dan toch ook omhoog
DeBoerin
In ons dossier nog steeds geen fosfaatreferentie bepaald. We hebben de maatschap in 2014 omgezet in VOF i.v.m. toetreden van zoon. Dan kan ook niet alles vlekkeloos verlopen.
Nu al een aantal keren gebeld dat we geen brief hebben ontvangen en er ook geen gegevens ingevuld staan in RVO. Kreeg 2 weken geleden te horen dat de koppeling van gegevens niet bij iedereen goed verlopen was en dat ik de gegevens zelf maar in moest vullen. Dan zouden zij het wel controleren.
Als er voor duizenden melkveehouders automatisch berekend wordt kunnen zij met een heel leger aan ambtenaren toch wel een paar dossiers handmatig invoeren of ben ik gek.
Afgelopen week nog niets, maar weer gebeld en de vorige reactie van collega ambtenaar ook gemeld. Reactie: klopt bij een aantal bedrijven is de automatische berekening niet gelukt. Op mijn vraag waarom deze bedrijven daar dan niet van op de hoogte gebracht worden moest hij het antwoord schuldig blijven. Hij zou het uitzoeken en terugbellen. Alweer een week verder nog steeds geen reactie........
Zijn er meer die nog geen enkele referentie hebben ?
@wiebren wat vind LTO van de reactie dat een melkveehouder zelf maar gegevens aan moet leveren als het systeem van RVO in gebreken blijft ?
leo-k
En wat als je mestvarkens als 2e tak hebt, en besluit daarmee te stoppen? daar krijg je nu niets voor terug, maar het was wel fosfaat productie op je bedrijf. Net als bij de NB wet zou je dat in moeten kunnen wisselen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melkvee , jongvee , melkveehouders en fosfaatreferentie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
3